lördag 21 maj 2011

Franschhoek - Mont Rochelle Hotel & Mountain Vineyards!

Vi ska verkligen inte klaga för vi har det oroligt bra här hos moffa. Imorse tog jag och Oliver sovmorgon och vaknade kl 08 efter en mycket god natts sömn i vår enorma säng! Det är lyxigt att få dela en king size med lilleman, det är gott om plats!
Mount Rochelle vingård!
Stellenbosch by night

Efter lite morgonmys med god frukost och lek var det dags att packa väskan för nya äventyr! Vi åkte först till Stellenbosch, ett jättemysigt ställe som ligger ungefär en timme utanför kapstaden. Fanns många fina små affärer och matställen :) Vi åkte bara igenom staden och tittade, vi tar en sväng dit på vägen hem på måndag istället. Därefter styrde vi kosan mot Franschhoek, herregud vilken underbar väg det var dit! Vingårdar överallt, precis som man ser på filmer...så häftigt!! Pappa/morfar hade bokat rum på Franschhoek - Mont Rochelle Hotel & Mountain Vineyards, oj så fint och mysigt det är här! Också precis som i filmer, trodde aldrig man skulle få bo på en vingård :) Men nu har jag det! När vi kom fram var det en trevlig herre som hälsade oss välkommen och tog oss till baren där välkomstdrinken väntade, självklart ett glas kallt vitt vin från deras egna vingård! Det var inte helt fel.
Ett av vinerna som tillverkas på gården


Efter välkomstdrink visade den trevliga herren oss våra rum, så fint det är här! Jättefina och stora rum med ett stort badrum med dusch och badkar. Kanske blir det ett bad innan läggdags, men först ska vi njuta av en god middag nere i restaurangen! Oliver har också fått en egen säng, så inatt får han sova i egen säng...men stora killen har redan provat och den fick godkänt för han däckade där direkt när vi kom!
Massa bus med morfar

Annars är allt bara bra med vår lilla kille, han njuter och verkar trivas här i Kapstaden! Moffa har ju köpt en gåstol till honom och i lägenheten finns det stora ytor som han har mycket skoj på, hemma är det ju lite begränsat :) Men han säger pappa hela tiden och vi saknar vår älskling där hemma och vi önskar han också kunde vara här med oss. Massa kärlek till dig pappa från oss!!
Och ännu mer bus

Imorgon bär det av till Hermanus på lite sightseeing, ska bli spännande. Det finns ju så mycket att se här, och en sak är säker.. det här är inte sista resan vi gör till Kapstaden, det blir garanterat fler framöver men då får pappa Abbe också följa med oss. Jag kan fortfarande inte ladda upp bilderna med kameran så tills vidare får vi nöja oss med Iphone bilder och google bilder. Ha det gott alla kära!
Hermanus, dit åker vi imorgon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar