torsdag 31 januari 2013

"Vabruari" snart här!

Om man ska lyssna på experter så går vi in i den värsta sjukdomsmånad imorgon, "vabruari" som försäkringskassan så snällt kallar det. Nu förstår jag varför Oliver inte varit sjuk på hela januari, han har helt enkelt sparat sig till februari :) Vabruari är den månad när flest småbarnsföräldrar är hemma från jobbet med sjuka barn. Håller tummarna att det blir ett snäll vabruari för oss!





onsdag 30 januari 2013

Ultraljud & Fika

Idag var det dags för ultraljud på östra igen för att titta på bebisarnas blodflöde. Allt såg mycket bra ut och flödet var normalt igen, skönt!!! Man blir ju allt lite orolig när något avviker och man blir kallad på extra kontroller. Fick även med mig en liten bild på micro, det är en liten show-apa som gärna är med på bild medan mini gärna gömmer sig. Blir ett besök på Östra nästa vecka med eftersom de bara ska göra en viktuppskattning varannan vecka för att få korrekta resultat, så idag fick jag aldrig någon viktuppskattning på de små. Skönt att specialmödravården har sådan koll på mig, gör att man känner sig lugn och trygg!




Det blev även en fika på torget med min lilla älskling, ni ska bara veta vilken lycklig kille som följer med mamma när vi ska fika. Roligt att göra något som blir så uppskattat. Nu bär det av till Sisjön för att titta om Barnens hus har några bra kvällserbjudanden. Trevlig kväll på er! Kramelikram



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 29 januari 2013

Vecka 27+0

Ny graviditetsvecka igår och nya inköp :) Härligt att man varje vecka kan bocka av från den omtalade inköpslistan, nu är det faktiskt inte så mycket kvar att köpa. Och troligtvis kommer nog vår vagn och bilbarnstolar den här veckan!!! Åh längtar :)
 En till Babybjörn active har vi nu inhandlat!

Och det blev en Skip Hop skötväska, där kommer vi att få plats samt att den passar på Donkeyn!

Gravitetsvecka 28 började jobbig med mer sammandragningar än vanligt samt tryck mot revben, jobbigt men det är tur att man kan lägga sig ned och vila när det blir som jobbigast. Det som är lite tråkigt är att jag har svårt att lägga Oliver på kvällarna nu, det finns liksom ingen skön läsposition utan det blir mer obehagligt än mysigt. Det är tur att jag har världens bästa sambo som gärna hjälper till med läggning och annat som är besvärligt med magen. Han är verkligen guldvärd ❤ Den här veckan ska våra små uppskattas väga runt 1-1.2kg och utvecklingsfasen i magen är enorm. Lungorna är i princip färdigutvecklade och bebisarna börjar bli van med våra röster. Lite roligt faktiskt att de buffar mer än vanligt när jag lyssnar på barnmusik med Oliver, hihi blir som att jag myser med 3 barn. Oliver pratar väldigt ofta med magen och ibland sjunger han även en trudelutt, mysigt att även han kan tycka det är mysigt med mammas mage. Imorgon är det dags för ett nytt besök till Östra, spännande att se om de växt sedan sist och om blodflödet mellan mig och micro-musse (Abbes uttryck) ser bättre ut. 68.1 % av graviditeten är nu avklarat!

Vecka 27+0 och 12 kilo rundare!

måndag 28 januari 2013

Det här med att dubbelamma!

Först och främst ska ju amningen komma igång och allt ska fungera men jag är inställd på att amma trots att vi får tvillingar. Det fungerade fantastiskt bra med Oliver och flaska för mig låter bara krångligt och mindre sömn på natten, då ska man upp mitt i natten och mecka med att värma ersättning eller bröstmjölk. Samt ta hand om hur många flaskor som helst som ska rengöras osv. Nä målet för mig är faktiskt att dubbelamma våra små, jag har börjat läsa en del om det nu och har insett att för att få liknande rutiner på det små är det smartaste sättet. Nu kommer det inte att fungera offentligt, ser framför mig alla ögon som skulle riktas mot mig och bebisarna och den uppmärksamheten är jag nog inte riktigt redo för. Nu är frågan, vilken amningskudde ska man då välja? För det kommer jag att behöva för att få till en bra dubbelamning, det finns ju inte bara en att välja på utan hur många som helst. Jag köpte en amningskudde när jag väntade Oliver som jag aldrig använde, den var bara krånglig och jag gillade den inte alls. Nä dags att leta efter den perfekta kudden, alla tips tas emot!!
 En sån här blir det i alla fall inte, det var inget för mig!

 Tvillingklubbens egna amningskudde, många som rekommenderar den!

Formfix, lite väl dyr för min smak men många som rekommenderar den!

 Och så har vi Visis kudden, får helt enkelt läsa på lite mer och sedan besluta vilken kudde som blir bäst för oss!



Baby & Barn

Äntligen är det snart dags för årets Baby & Barnmässa här i Göteborg, på Svenska mässan den 22-24 februari. Jag missade ju den förra året så i år är det dags för ett eller två besök, perfekt för oss barnföräldrar :) Det är såklart inte gratis att gå på dessa roliga mässor utan man får betala 140kr för en dag eller 210 för två, här kan du beställa dina biljetter så slipper du köa. Bokat och klart i kalendern!



söndag 27 januari 2013

Söndagslunch på Tullhuset!

Vilken lyx, två söndagar i rad har vi blivit bjuden på lunch av morfar. Underbart!!! Och båda gångerna har Oliver skött sig väldigt bra,..flera stjärnor till lilleman. Idag följde även morbror med familj med, så kusinerna kunde hålla varandra sällskap, perfekt! Det blev en tur ut till Hönö, alltid skoj att åka ut till skärgården. Inte för att det var den bästa dagen att ge sig ut på, snö och blåst!! Och kallt, brrrrr. Men god lunch kunde Tullhuset bjuda på, dem har klart den godaste fisksoppan. Kan varmt rekommendera den till er som inte provat. Efter hade vi alla turen att få njuta av lite gottigott också, lite söndagslyx är aldrig fel :) Tusen tack snälla morfar för en mycket trevlig lunch ute på Hönö, mätta och glada chillar vi nu hemma i soffan medan snön yr utanför!








Dagen efter kommer sveda och värk!

Idag är jag trött :) Nä usch och fy, ta det i lugnt tempo och låt det ta den tid det tar blir mitt mål kommande veckor. I alla fall fram till BF, det var helt enkelt inte värt att köra på så hårt igår, fick lida av sammandragningar och dålig sömn inatt. Kan säga att det inte var värt det, men som alltid lär man sig något till nästa gång. Det var tur att morfar kom och livade upp stämningen hemma hos oss igår, annars hade det nog blivit en eftermiddag och kväll helt utslagen i soffan. Oliver var på strålande humör och ville inte alls sova när det väl var läggdags, så det blev en sen kväll för lilleman. Men någon gång ibland skadar det faktiskt inte att lägga sig efter klockan 21. Njut av dagen och ha en mysig söndag!

 Mammas surprise blev väldigt poppis, radiostyrd bil a la mini :)



lördag 26 januari 2013

En vanlig lördag i januari!

När klockan slog 12:00 idag så insåg jag att jag hade gjort allt utom en sak, att ta det lugnt! Jag bränner på i 150 och sedan får jag lida för det senare, men på något konstigt sätt är det värt det :) Innan klockan blev lunchtid så hade jag hunnit med sovmorgon, lördagsfrukost, storhandling på Maxi, en sväng till Sisjön för att lämna en jacka som jag sålt, Jula, Systembolaget och dammsuga övervåning. Skönt att hinna med allt under en fm än att använda en hel helg för att hinna med allt, men som sagt det bidrar till sammandragningar och en hel slut mamma. Det är tur att man hinner med att vila upp sig medan Oliver sover, då slipper man vara trött och slut hela dagen. I em kommer morfar på besök, och gissa om någon är överlycklig. Nu ska jag passa på att njuta av månadens Hembakat som jag inte hunnit läsa än och vila upp mig i soffan. Ha en underbar lördag kära vänner!

fredag 25 januari 2013

Fredagsmyser!

Nu är det fredagsmys på Låkeberget med popcorn, smoothie, barnprogram, glass och massa myssss! Veckans bästa dag är här och då ska det fredagsmysas för fulla muggar! Hoppas ni alla har haft en härlig fredag och fortsätter ha en mysig fredagskväll. Puss & Kram på er från oss!








- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 januari 2013

Vecka 26+3

Idag har jag varit och tittat på våra små underverk, får alltid en sådan skön lättnad efteråt. Skönt att få se deras små hjärtan slå och att se dem röra sig :) Det är alltid lika spännande att höra hur dem växt och hur läkarens åsikter är om deras rörelser i magen. Alla säger att det är ett par pigga och rörliga bebisar jag har i magen, känns skönt att veta att dem mår bra. Vi har fått en ny tid redan nästa vecka, flödet mellan mig och mini (Tv2) ät lite ansträngt och läkaren vill kolla så att det inte blir värre. Blodflödet i Tv2 ser helt normalt ut och h*n mår mycket bra, det är bara mellan oss som det såg lite ansträngt ut. Läkarens råd till mig var att vila mycket, helst för mycket och ofta. Så dags att lyssna och lyda! I den här veckan uppskattas en bebis i en vanlig graviditet att väga ca 1kg, våra små väger just nu ca 800g (Tv2) och 900g (Tv1). Så långt efter är vi inte!

Fick med mig några fina bilder på våra små, högst upp till vänster ser ni bådas huvud :) Högst upp till höger Tvilling 2 och även längst ned till vänster. Tvilling 1 ville inte riktigt vara med på bild så den blev lite otydligt men tittar man på bilden i verkligheten så ser man öga och nästa samt en hand över mun och halva ansiktet :)

 Och magen den växer, än så länge inga bristningar :)

Bibabad, vilken grej!

Att vi inte kommit på det här med bibabad tidigare, vi som inte har ett badkar och har en son som fullkomligt älskar att bada :)  Det blev en succe och Oliver älskade det, det var lite svårare att få ur honom istället men det hade jag redan räknat med innan! Har man en liten fisk i hemmet kan man inte räkna med annat. Nu vill han bada hela tiden. Det här kommer bli perfekt när tvillingarna är här, smidigt och enkelt att kunna bada båda samtidigt, eller till och med alla tre när dem blivit lite större. Vi får tacka snälla mormor och Kent för den fina presenten som vi bara var tvungen att inviga innan tvillingarna kommer, nu kommer det bli bad flera gånger i veckan!



Onsdagsfika med morfar!

Jag och Oliver har ju skaffat oss en liten tradition, onsdagsfika istället för fredagsfika :) Lite roligt att ha en dag i vecka då vi går och fikar efter dagis, och vi ville ha en annan dag än fredag och då blev det onsdag! Lagomt att fira in att det snart är helg :) Igår ringde vi och frågade om morfar vill hänga med oss på onsdagsfika, och det ville han ju såklart! Oliver sken upp som en sol när vi träffade morfar på parkeringen, en lite överraskning så här mitt i veckan är aldrig fel. Tänk vad mycket roligt morfar kan hänga med på när han flyttar hem till Sverige igen, det längtar vi efter!

 
Herregud vill inte ens veta hur många av dessa jag proppat i mig under den här graviditeten :)

onsdag 23 januari 2013

Tips till alla gravida!

Det finns ju en del gratissaker att ta del av när man är gravid, visst allt är väl inte bra saker men en del är faktiskt värt att hämta. Nedan får ni lite tips på gratissaker till oss preggos!

Saker man bara behöver gilla så dimper det ned i brevlådan :)
  • Bambino – Gilla deras sida på Facebook och få en gratis sked
  • MAM – Gilla deras sida på Facebook och få en napp
  • Nestle Barnmat – Gilla deras sida på Facebook och få hem provisar och välling bruk
  • Allt för föräldrar – Bli medlem på deras hemsida och få hem tidning samt massa erbjudanden
Gravidboxar att hämta ut:
  • Kronansdroghandel –  Gå in på deras hemsida och anmäl, hämta sedan på valfritt apotek som tillhör kronansdroghandel
  • Apoteksgruppen – Gå in på deras hemsida och anmäl, hämta sedan på valfritt apotek som tillhör apoteksgruppen
  • Babybox Babyproffsen/Barnenshus – Anmäl på nätet och hämta i butik
Var själv och hämtade min första box idag, få se om den innehåller något vettigt!



tisdag 22 januari 2013

Vecka 26+0

Magen bara växer och växer, och det gör jag med :) Tänk att jag igår gick in i graviditetsvecka 27 och bara har ca 14 veckor kvar. Många tycker nog att det låter väldigt långt men vi har mycket vi ska hinna med här hemma innan vi blir fem i familjen! Hur är det då att vara gravid i vecka 27, om man bortser från sammandragningar, tryck nedåt och uppåt och allt annat så börjar man känna sig väldigt tung nu. Jag får inte alls plats med lika mycket mat som tidigare, ibland glömmer jag bort det och äter på som vanligt. Resultatet blir att jag blir så mätt att jag blir illamående och inte kan äta på flera timmar,  bebisarna kräver mycket från mig med så det gäller att försöka fördela måltiderna på ett smart sätt :) På torsdag ska jag på extra ultraljud på östra för att titta till våra små, läkaren jag träffade sist ville ha ett extra ultraljud så det kan hålla koll så att dem växer och inte avviker från sina kurvor. Det ska bli spännande att se om man blir lika imponerad av Specialmödravården som jag är av specialultraljuden, jag tror att det är samma läkare som arbetar där men barnmorskorna blir ju nya :) Det ska bli så spännande att få uppleva ytterligare en förlossning, så häftigt! Håller bara tummarna att vi slipper kejsarsnitt, slipper jag bara det så vet jag att allt kommer bli perfekt!

 Tur att handeln erbjuder lite unisex kläder, har väl snart hela Newbies unisex sortimentet här hemma. Vi köper i alla fall enbart storlek 50 nu, bebisarna kommer definitivt inte vara några 4kg bebisar så större storlek kommer inte behövas. Så storlek 56 och uppåt får bli kill eller tjejkläder när tvillingarna är här!

måndag 21 januari 2013

Sova i egen säng!

Jag kan inte direkt påstå att vi har haft bråttom med att byta från spjälsäng till juniorsäng till Oliver, det har liksom inte blivit av förrän nu :) Han har sovit så bra i sin spjälsäng och aldrig försökt att ta sig ur den, så vi har inte haft någon anledning att byta. Det har vi väl egentligen inte nu heller, vi behöver inte sängen till något annat barn och hade Oliver fått bestämma hade han nog sovit kvar i den i några månader till. Jag och Abbe tyckte i alla fall det är på tiden att spjälsängen åker ut nu och Oliver får en vanlig säng. Den fina sängen har Oliver fått av mormor och Kent i julklapp och äntligen så fanns den på lager på IKEA så vi kunde byta!! Så hur gick första läggningen? Ja,det tog ju längre tid än vad det brukar göra. Det blev högläsning och mys innan det var dags för vår lille son att somna i sin nya säng, det är väl tryggheten i spjälsängen som gör att Oliver somnar direkt men det tar nog inte många veckor innan vi fått rutin på den nya sängen heller. Nattinatt kära läsare!






Sysselsättning!

Dagarna går trots att man är hemma och är sjukskriven, trodde faktiskt att det skulle vara jobbigare än det är och att dagarna skulle gå långsammare. Känns skönt att kunna lägga sig ned och vila så fort jag blir trött eller får sammandragningar, samt veta att bebisarna i magen mår bra av det gör en också lugnare. Idag har jag bland annat sysselsatt mig med att lägga ut annonser på saker som ska säljas, en del saker är svårsålda medan andra är så lätt att bli av med. Det som är bra är att det tar tid att göra samt att man tjänar lite extra pengar som vi sedan kan köpa bebis saker för :) Annars är det mest dåliga/gamla serier som man får titta på eller göra saker hemma som inte är så ansträngande, tur i alla fall att man hittar på lite roligt som förgyller dagarna och att man slipper deppa ned sig. Hoppas ni alla har en underbar måndag! Kram på er.


söndag 20 januari 2013

IKEA, Brunch och födelsedagsfirande!

Vi började dagen med ett besök till IKEA, love it! Nu hade jag oturen att vi bara skulle dit i ett syfte. Att köpa Olivers säng, så tyvärr blev det inte mycket mer :) Så är det när man åker dit med sin sambo och son, kommer ut med exakt vad listan innehöll! Alla andra "måsten" får jag helt enkelt klara av själv en annan dag.

Därefter styrde vi kosan mot Panorama Hotel för Söndagsbrunch med morfar, Oliver var som en liten ängel under hela brunchen och var på riktigt bra humör. I en och en halv timme klarade han att sitta med oss och äta, det fanns ju mycket gott för en liten kille som Oliver! Kan varmt rekommendera Panorama Hotels söndagsbrunch, kostar 179kr och det fanns mycket gott att välja på. Tanken var egentligen att vi skulle gå till Post hotellet till Norda Bar & Grill men den brunchen var fullbokad så det får vi prova en annan helg. Tack fina pappa för en mycket god brunch, så himla mysigt!


Därefter blev det födelsedagsfirande hemma på Låkeberget för fina Ewelina som fyller år imorgon! Det blev tårta, fruktsallad, lite annat gott och så paket såklart. Tack för en mysig fika, alltid så trevligt när ni kommer över!

 

lördag 19 januari 2013

En perfekt lördag!

Att börja en lördag med frukost i Vasastan med världens goaste mammor, det är inte helt fel :) Det är verkligen lördagslyx att ge sig iväg på stan och njuta av härlig frukost som består av nybakat färskt bröd, härligt doftande nybryggt kaffe, juice och annat gott! Skönt att bara få prata och umgås med tjejerna utan barn, ljudnivå blir ju lite lägre och egentid är ju aldrig fel. Tack tjejer för en mysig frukost på Le Pain Francais, detta måste vi snart göra om igen!


Eftermiddagen spenderade vi med Olivers favorit moffa, det var inte heller fel. Det blev mys i famn, pyssel med paddan, semlor som jag just nu har dille på och så bokade vi in en mysig lunch imorgon. Fina tulpaner fick jag också, älskar snittblommor!!!


Lördagsmyset fortsätter med lördagsgodis, mys i soffan och en gammal favorit " Kyckling chilivips". En supersmarrig rätt som är så enkel och snabb att göra. Hoppas ni alla haft en härlig lördag och att ni får en mysig kväll. Trevlig kväll på er alla. Kramelikram från oss