söndag 30 juni 2013

Mor & Dotter

Tänk vad fantastiskt roligt vi kommer att ha tillsammans kommande år, så många skratt och så många minnen vi kommer dela. Tjejkvällar, weekends och förhoppningsvis långa resor, lycka att få del det med 3 fantastiska barn. Älskar er!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Egentid!

När man är trebarnsmamma är det mycket värt när man får egentid på stan, tack älskling du är bäst!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Underhåller sina systrar!

En kille som gärna hjälper till med sina systrar och står för underhållning!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 27 juni 2013

Dyrt vs Billigt

Är det något som gör mig irriterad så är det när man köpt dyra muffinsformar och så går det igenom när man bakar, det är ju så otroligt fult att ställa fram på ett kakfat. Jag rekommendera er inte att köpa Wiltons muffinsformar, helt klart de sämsta som finns på marknaden enligt mig. Jag betalade 52kr för 24 lila muffinsformar och så går det igenom. Så dålig kvalité! Då köper jag hellre muffinsformar utan något märke och är billigare som håller mycket högre standard!

Wilton, se så fula!

Se så fina!

Tummelisa!

Jaha så har Juni hittat tummen och heter numera tummelisa här hemma, neeej!!! Vill inte att dom börjar suga på tummen, det är så mycket svårare när man ska sluta :( Nu har jag varit elak och dragit ut tummen, och stoppat in nappen istället men så fort nappen åker ut och hon börjar vakna till så åker tummen in istället. Först tänkte jag att det är en tillfällighet men icke, det händer flera gånger per dag. Nej ska nu Juni gå och bli som sin mamma som hade snutte och tummen, det vill jag absolut inte och kommer göra allt i min makt för att få Juni till att gilla nappen bättre än sin tumme. Wish me luck!




onsdag 26 juni 2013

Tvillingkärlek

Lite tvillinggos såhär på lill-lördag :) Så nöjda om de får mysa ihop, och står mamma och pappa för lite underhållning är de extra nöjd! Tänk att så små tjejer kan vara så lugn och snäll, men lite roligt att de börjar bli lite mer vaken nu och vill hänga med oss en stund på kvällen, de sover nog fortfarande mellan 19-20 timmar per dygn så de få stunder de faktiskt är vaken gäller det att ta tillvara på. Nästa vecka är det dags för 3 månaders vaccination, hua! Dagarna bara springer iväg och snart är det bara en vecka kvar tills vi åker till Alnö!!!! Längtar som bara den :) Semester med hela familjen ska bli underbart!




- Posted using BlogPress from my iPhone

5-2 metoden!

Det finns många olika metoder för att gå ned i vikt, frågan är väl vilken som passar bäst. LCHF, GI och alla andra dieter som utesluter allt socker är tyvärr inget för mig och framförallt inte en metod som är godkänd av min kära sambo. Han har så mycket negativt att säga om alla dessa metoder så det är inte ens värt att försöka, inte för att jag behöver hans tillåtelse men man vill ju ha någon att bolla med :) Abbe han tror på att minska på kolhydraterna men inte utesluta helt och i hans diet är det viktigast att bränna fett, träna och ha en dag i veckan då man unnar sig lite extra och försöker hålla igen resten av veckan. Ät mycket PROTEIN!!! Senaste tiden har jag höra väldigt mycket om 5-2 metoden, då äter man kalorisnålt två dagar i veckan och resten som vanligt. Har hört många som gått ned på detta sätt och jag är faktiskt sugen att prova, dock får jag vänta tills det är slut ammat. Det går inte att äta 500-600 kalorier två dagar i veckan när man ammar, det går bara inte! Det är periodisk fasta, man äter normal kost 5 dagar i veckan och sedan fastar man under 2 dagar. Klicka här och läs lite mer om metoden. Så någon gång i vinter är det dags att prova 5-2 metoden, någon därute som har erfarenhet av denna metod får gärna dela med sig till mig. Beach 2014 here I come!


tisdag 25 juni 2013

Godnatt!

Godnatt önskar vi er alla. Glada barn vid läggdags det gillas. Nattinatt!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Förberedelser inför tvillingdop!

Då var förberedelserna inför kommande dop i full gång, det är ju hur mycket som helst som skall fixas och hinnas med innan det är dags. Dopkort är beställda och dimper snart ned i brevlådorna runt om i Sverige, åh vad jag älskar dessa tillställningar. Jag har redan börjat slipa på detaljerna,  färgtema och tittat lite på dekorationer. Jag vet på ett ungefär vad vi ska bjuda på och vad som ska bakas, det mesta kommer jag att göra själv. Det är tur att jag är mammaledig och kan förbereda flera veckor innan. Spännande också med ett tvillingdop, det blir liksom planering för två. Det är lite trist att vi denna gång inte kan använda släktens dopklänning, den är ju så himla fin men den får vi nu överlämna till kommande generationer och hoppas att kanske Oliver eller tjejernas barn kan använda den i framtiden. Tur i alla fall att jag hittat fina dopklänningar som jag hoppas fortfarande finns i butik, att hyra hos kyrkan är uteslutet...vem vill döpa tvillingar i helt olika dopklänningar? Ni hör ju, planeringen är i full gång och jag har dagarna fyllda med massa roliga saker kommande veckor.  Här kommer lite bilder från dagen då Oliver döptes!





 















måndag 24 juni 2013

En helg med kära vänner!

Tänk vad en helg går fort när man har trevliga vänner på besök, usch vad tomt det blev när dom lämnade oss. Tur att det kommer fler tillfällen i sommar att ses! Barnen hade jätteskoj och lekte kalasbra ihop, dom träffas ju inte så ofta. Oliver gillar i och för sig att leka med tjejer så det kanske inte är så konstig att han gillade att leka med en sån söt tjej som lilla W-N. Tack för en mysig helg fina vänner, ni är välkommen tillbaka när ni vill!











söndag 23 juni 2013

Snart är det dags!

Om ungefär 3 månader är det dags för vår resa, vad vi längtar!!! Vi har bestämt oss för att ge oss iväg med 3 kids på en liten längre resa och vara borta i hela 5 veckor, vi åker såklart till ett land där sol är en garanti så det kommer att bli mycket bad samt att det är ett shoppingparadis :)) Perfekt för en shopaholic! Vi får passa på nu medan tjejerna är små och är hyfsat lätt att resa med, sedan kanske det dröjer innan vi kan ge oss iväg igen. Älskar att resa och att vara utomlands, tänk att drömmen om att bo & leva utomlands i några år aldrig försvinner...det finns ändå hopp om att det en dag blir verklighet! Snart är biljetterna bokad och snart är vi på väg!




lördag 22 juni 2013

Mys på midsommardagen

Idag har familjen Eriksson/Olsson myst hela dagen hemma på Låkeberget, alla barnen har varit nöjda och på mycket bra humör :) Morfar kom också på besök och det blev tårtrester från i torsdags och igår...gottigott! Oliver blev himla glad när morfar kom på besök. Nu myser vi framför tvn och äter massa onyttigt. Trevlig kväll på er alla!






- Posted using BlogPress from my iPhone

Glad Midsommar!

Lite sent men så har det varit fullt hus hos oss i 2 dagar, underbart mysigt har vi haft det med familjen Eriksson/Åberg. Det är så synd att vi bor så många mil ifrån varandra och inte kan ses så ofta, en helg räcker liksom inte till när man ses så sällan =) Men så är det och man få ta tillvara på de gånger man ses! Hoppas ni alla haft en underbar midsommar och ätit massa gott. Vår midsommar kunde inte ha varit bättre, lugn mysig och vi har ätit massa gott!







- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 20 juni 2013

Att vara mammaledig

....en solig dag är bra underbart! Medan jag får hemmet städat njuter jag själv ute i solen med underbar läsning och en ny favorit av Loka!



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 18 juni 2013

Sommar & Sol med nya suffletter!

Nu är suffletterna här och jag är så nöjd, det var helt klart värt varenda krona för att få skugga, UV skydd och en sufflett som andas, och äntligen slipper tjejerna få sol i ansiktet!!Perfekt också med det inbyggda myggnätet, kan varmt rekommendera den här till alla donkey ägare. Ett minus är väl den tråkiga färgen men jag har ju svart vanligtvis så vår vagn hottas ju upp lite i alla fall!



Morgonpromenad med tvillingvagn!

Vill man gå ned i vikt är ett tips, gå morgonpromenader och med tvillingvagn blir det ju lite extra att dra på. Det har hjälpt mig att komma i form tidigare och en extra kick är att gå innan frukost då sägs det att man förbränner mer fett. Frukosten smakar så mycket godare tycker jag efter en powerwalk så därför föredrar jag att gå innan frukost! Efter en tvillinggraviditet är magen allt annat än platt, och nu 2 månader efter förlossning är det faktiskt dags att göra något åt denna mage. Fast jag är ändå lite stolt att alla gravidkilon plus 3 kilo till är borta, nu gäller det bara att forma kroppen genom powerwalk till en början och efter sommaren tänkte jag börja med gym och löpning igen. Vill ta det lugnt nu i början, arbeta upp magmusklerna och kondition för att sedan få lite snygga armar, rumpa och ben:) Jag hinner ändå inte komma i form till Beach 2013 så det är ingen hets. Jag har klarat mitt första mål, och det var att gå ned alla gravidkilon och har även betat av mitt andra mål som var att gå ned 2 kilon innan slutet av augusti. Nu är jag inne på mål nr 3 som är att gå ned 2 kilo till innan september och sista målet är att vara i samma form som innan jag fick Oliver innan 1 november. Det är realistiska mål som förhoppningsvis kommer gå galant, på mer än 4 månader borde man hinna komma i hyfsad form. I sommar och höst kommer det bli väldigt många powerwalks och när jag kommer igång med löpningen kommer det att bidra med sitt. Nu kör vi!!!


måndag 17 juni 2013

Vår lilla friidrottare

I lördags var vår lilla friidrottare iväg med pappa till Sävedalen, lycka för Oliver! Vem vet, kanske något han kommer satsa på när han blir äldre :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Babysitter is da shit för en tvillingmamma!

När inte händerna räcker till eller man inte känner för en dubbelamningen så går det faktiskt utmärkt att mata i babysittern, då pumpar jag ut mjölk och ger tjejerna på flaska. Visst, det är kanske inte samma närkontakt som när man ammar men jag tycker att man ska göra som passar en själv bäst och inte vad som passar andra.T ex så fungerar det inte att dubbelamma när jag är utanför hemmet och då är det flaska som oftast måste tillämpas på en av tjejerna, de är ganska synkade och vaknar väldigt ofta samtidigt och vill ha mat. Har fått många kommentarer från andra att de tycker det är bra att jag tar mig ut, då undrar man ju hur många tvillingmammor därute som bara sitter hemma. Det hade jag aldrig klarat av, inte så konstig att det blir jobbigt att ha tvillingar om man bara sitter hemma, eller det hade ju jag tyckt i alla fall. Nu är vi ju lyckligt lottad att vi fått två snälla tjejer som inte gör så mycket väsen av sig, äter och sover mest...och ligger mest nöjd i vagnen, på golvet, i babysittern eller i babygymmet. Och jag vet att tiden kommer då det kommer krypa åt olika håll och hålla mig fullt sysselsatt, men jag tror inte att det skulle stoppa mig från att hitta på saker. Mitt tips till er tvillingmammor därute är att lyssna inte så mycket på alla andra, kör på magkänslan det kommer man långt på!