tisdag 23 april 2013

TBE vaccin

Nu har Oliver varit och fått den första dosen av TBE vaccin, snart är dessa äckliga små fästingar här och eftersom vi bor nära skog och skärgård så beslutade vi att vaccinera Oliver. Dessutom har de ändrat åldern för vaccinet från 3 år till 1 år. Detta beror på att nya studier på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm visat på att även små barn kan drabbas av långvariga symtom som minnesproblem och orkeslöshet, vilket man tidigare inte trott. Dessutom rekommenderar man vaccination från 1 års ålder i andra europeiska länder där TBE förekommer. Källa Smi.

Nu slipper vi att gå runt och oroa oss för TBE i sommar, och Oliver kan springa runt fritt utan att vi behöver tänka på dessa små odjur! Oliver var riktigt duktig och visade stolt mamma klistermärket som han fick av farbror doktorn när han kom hem.





2 kommentarer:

  1. Just ja kanske man ska! Vi bor ju i stan men kan vara bra till sommaren, vi är ju en del ute och rör oss! Puss vännen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg att Uppsala var med i riskområdet för TBE så om ni ska vara ute i skärgården eller på landet är det ju värt att vaccinera sig :) Hoppas allt är bra med er hjärtat!

      Radera