fredag 31 augusti 2012

Det är inte lätt!

Det här med förskolan är ingen lätt sak som man bara gör och så fungerar allt smärtfritt, jag känner mig så fruktansvärd och usel mamma som lämnar mitt skrikande barn hos någon han bara träffat ett fåtal timmar. Vi har funnits i hans liv sedan dagen han föddes och jag kan ganska lätt räkna hur många timmar och dagar jag har varit i från den här underbara krabbaten och så går man och tror att det ska vara superduper lätt att bara släppa ifrån sig honom till någon som bara känt honom i mindre än 40 timmar. Herregud, det där lätt ju fruktansvärt men det är ju sant, jag vet i alla fall vem som får ta inskolningen nästa gång...inte blir det jag i alla fall, mammahjärtat pallar inte det. Problemet är inte att han inte trivs för det gör han, jag har sett honom ett flertal gånger skratta och ha skoj ute på gården när jag gått förbi men det är lämningen som han inte gillar. Han äter hyfsat och sover som en prins, och är så glad när jag kommer och hämtar honom men ingen av oss gillar lämning. Idag satt han still och la pussel när jag kom, det händer liksom aldrig hemma :) Älskade lilla unge, det mest värdefulla och dyrbaraste som finns...det är nog inte så konstigt att mammahjärtat reagerar som det gör. Jag tror i alla fall att det kommer att bli bättre, han kommer nog snart att förstå att han faktiskt bara blir lämnad för en liten stund och att vi alltid kommer och hämtar honom. Nu tar vi helg från förskolan och myser hela helgen tillsammans!

Eftermiddagen avslutades i alla fall i glädjens tecken med underbart sällskap och bus med våra underbara barn!

Sötaste paret! Vill alltid sitta brevid varandra :)
 
Coola killen!
 
Delar på allt!
 
 

Så söta!!!!

torsdag 30 augusti 2012

Morgonmys

Bland det bästa som finns är morgonmys, lugnt och skönt utan stress. Tvn har länge varit ganska så ointressant för Oliver men senaste veckorna har han kunnat sitta allt från 5min och nästan upp till en timme. Ny morgonrutin är att titta på Pippi, Vi på saltkråkan, Lotta eller Emil. Imorse satt han 40min framför Lotta medan jag fixade med andra morgon bestyr, perfa! Oliver har även blivit väldigt gosig och när man frågar om vi ska gå och mysa i soffan blir svaret sällan nej, generös med pussar är han också! Det är så himla mysigt när han kryper upp i soffan och gosar in sig bredvid mig, jag tar vara på alla dessa tillfällen för man vet aldrig när det tar slut! Njuter av varje sekund!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 29 augusti 2012

Dåligt samvete

Det dåliga samvetet kom smygande idag så jag var tvungen att köpa en liten sak till Oliver :) Gråten kom vid lämning idag med men gick över så fort jag försvann enligt förskolan men ändå!!! Det är inte lätt att bara gå med ett leende när man ser tårarna rinna :( Jobbigt avsked men resten av dagen gick galant och idag blev det 1.5 timme vila, det var en glad kille jag fick med mig hem! Leksaken blev mycket uppskattad och Oliver har gått runt och sagt stada (städa)hela eftermiddagen!





Oliver älskar nämligen att städa och hjälper gärna till, hemma, hos grannarna och på förskolan! Så en mycket passande present!

Vi hade även turen att bli bjuden på middag hemma hos Ewelina, tack för sällskapet och supersmarrig tacopaj!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 28 augusti 2012

Inte långt från tårar

Idag blev det ett tårfyllt avsked mellan mor och son, med gråten i halsen vinkade jag hej då. Jag vet ju att så fort jag försvinner så blir allt bra men det skär i hjärtat att se sin älskade lilla son med utsträckta armar och tigertårarna rinner ned för kinden men det är bara att bita ihop och se glad ut! Han klarar det här!!! Och såklart när jag kom och hämtade honom så var allt glömt, efter jag gick imorse så hade han slutat gråta på en gång och varit en glad kille hela dagen. Första vilan gick mycket bra tyckte dem på förskolan, först ville han inte sova men efter lite sång och mys så somnade han och sov en hel timme! Vi är så himla stolta över vår lilla kille, älskade lilla unge....världens finaste. Mummy & Daddy loves you very much!



Smoothie mustasch och så söt, pappas blåbärssmoothie är väldigt poppis.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 27 augusti 2012

Förskolan dag 5

Vi är inne på dag 5 på förskolan och det känns redan som en rutin, trodde aldrig att det skulle vara så här lätt. Oliver går in, försöker ta av skorna och jacka, vi tar på tofflor, Oliver springer in och lämnar mamma :) Allt för att få leka med dem nya kompisarna, allt är så nytt och roligt. Jag passar på och njuter av att det går så smidigt, man vet aldrig när det vänder. Imorgon är det första vilan, ska bli spännande att se om det blir någon vila eller om han vägrar! Jag tänker positivt och tror att han självklart kommer sova, hihi uppdatering får ni imorgon. Nattinatt på er kära vänner!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 26 augusti 2012

Söndagsmiddag på Pasta +

Idag blev vi bjudna på middag av pappa/morfar, och jag fick välja restaurang :) Lycka!! En av mina favorit restauranger innan vi fick Oliver var Pasta +, älskade deras pasta. Så valet blev ganska lätt idag när jag var riktigt sugen på pasta, och så hade dem en strålande Barnmeny och det lockar ju numera. Oliver var riktigt duktig och satt helt still i över en timme, så duktig vår lilla kille och han kan man lätt ta med ut på restaurang igen. Och under den tiden behövde man inte muta heller, så alla majskrokar och lite annat gott följde med hem igen. En riktigt mysig avslutning på en toppen helg, nu laddar vi för en vecka på förskolan...spännande att se hur nästa vecka kommer att gå med lunch och vila!

Älskar mjölk!
 
Säkert kort när man är ute på restaurang! Även fast han älskar pasta så slår det inte korv!
 

Chokladmuffins

Efter ett hårt träningspass imorse så blev jag himla sugen på chokladmuffins så jag var bara tvungen att baka. Det lutade länge åt Devils food cupcakes men det blev faktiskt smarriga espresso chokladmuffins, väldigt saftiga och goda. Lite chokladfudge frosting på dessa och yummy yummy for my tummy :) Det måste testas snart, kanske redan i veckan!



Namnnappen

Nu har terminens namnnapp kommit, i mångas ögon extremt onödigt men i mina nödvändigt :) Jag tycker det är mycket smidigt, man ser lätt vem nappen tillhör så att man inte får massa onödiga baciller. Det räcker gott och väl med de man inte kan undvika. För er som är intresserad kan jag varmt rekommendera namnnappen.se !




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 25 augusti 2012

Pavlova!

Härliga lördag är här och då brukar jag passa på att baka, lovely! I och för sig brukar väl jag baka alla veckans dagar men lördagar hör till en favorit. Idag provade jag på att baka en Pavlova tårta, supersmarrig blev den men måste absolut arbeta på utseende :) Den blev väl inte riktigt som jag hade tänkt men gjorde an annan variant av Pavlova istället. Det finns många olika utseende på den här goda tårtan och även fast jag hade tänkt ett annat utseende så behövde jag inte slänga den....som jag brukar göra när jag inte blir nöjd. Det gick helt enkelt att lösa på annat sätt! Pavlovan härstammar från Australien och Nya Zeeland, och har fått sitt namn från den ryska balettdansösen Anna Pavlova. Billig och smarrig tårta som ni absolut måste prova!







Vi har även haft besök av pappa/morfar idag, supermysssss!! Oliver blev jätteglad och gick runt och sa moffa hela tiden. Det blev bus, lek och fika, är det ett ord som Oliver kan så är det fika :) Morfar hade jättefina nya kläder av märket Hackett London med sig till Oliver, hihi en mycket glad mamma! Tack snälla morfar för idag, det var så mysigt att ha dig här...vi ses imorgon!


 

 

fredag 24 augusti 2012

Märklig känsla!

Oliver är på förskolan och jag är hemma, väldigt märklig känsla. Vi började dagen på förskolan tillsammans, sångstund och lite utelek men efter 45min så var det dags för mig att bege mig hemåt. Det kändes konstig att bara lämna honom där, men skönt att han hade väldigt roligt när jag gick. Så idag blir det utelek och lunch utan mamma eller pappa, jag hoppas att han sköter sig och har det bra. Nu när vi börjat inskolningen känner jag extra mycket att det var tur att jag stanna hemma ett extra halvår med min lillskrutt, helt plötsligt är han inte så liten längre. Ta vara på föräldraledigheten och njut, för helt plötsligt så står ni där och ska lämna era barn på förskolan. Konstig känsla måste jag säga!


torsdag 23 augusti 2012

Trött liten kille

Efter dagens inskolning som höll på i hela tre timmar var det en trött kille som kom hem, herregud vad energi det går åt att vara på förskolan. Kanske är det för att han inte klarar att vara still mer än en minut och far runt och leker med allt :) Idag var det pappa Abbe som var med på inskolningen, bra för honom att också få lite insyn i förskolevärlden. Abbe fick också samma feeling som jag fick igår, känns skönt att vi delar samma uppfattning och att vi känner oss trygga med personal och allt annat. Vi få hoppas att det håller i sig! Tydligen är maten också grym, eget kök och allt har Olivers förskola. Efter en händelserik dag med massa lek så sover vår lilla prins sedan flera timmar tillbaka, idag blev det läggdags 18.20 då han bara gick runt och sa sona (sova), appen (nappen) och Lillen! Imorgon fortsätter inskolning och sedan tar vi helg och inväntar efterlängtat besök av morfar!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Höstens måsten!

Nu är det snart dags att fylla garderoben med massa fina höst- och vinterkläder, även fast jag inte alls är förtjust i höst och vinter så måste ju i alla fall Oliver få liten nya kläder :) Shopping blir man ju bara glad över :) Nu finns det dessutom många måsten ute i butikerna som jag bara måste ha, bland annat Didrikson och Polrn O. Pyret har mycket fint och passande för förskolan!

Den här overallen kommer Oliver att få glida runt med i vinter, älskar Didriksons overaller! Älskar marinblå och rött :)
 
Skaljacka från Polarn O. Pyret, perfekt för hösten på förskolan.
 
 
 

onsdag 22 augusti 2012

Dag 2 på förskolan!

Yeaj vi klarade även dag 2 utan några problem alls!! Vilken tur för mig att vi skulle ha inskolning inne idag när regnet vräkte ned :) Oliver hade nog velat vara ute för han stod vid fönstret och önskade att det var han som plaskade i alla vattenpölar! Jag säger bara det, dem som är förskolelärare gör verkligen ett grymt jobb. Vilket tålamod dem har, det finns liksom inga problem :)






Vi är i alla fall väldigt nöjda med inskolningen so far och förskolan, jag får positiva vibbar när jag kommer in där och Oliver springer direkt in och hälsar på alla. Här kommer han att få det bra och trivas det känner jag redan nu. Imorgon tar pappa Abbe över för en dag då jag har lite annat för mig, imorgon är det dags för första lunchen och hela tre timmar på förskolan!

tisdag 21 augusti 2012

Första dagen på förskolan

Då har vi klarar av första dagen på förskolan, det blev succé direkt, oj så spännande Oliver tyckte det var med alla barn och alla roliga saker. Vi började med 1.5tim idag och Oliver var helt slut när vi kom hem, hihi det ska bli spännande att se hur trött han blir efter 5-6 timmar. Tur att vi har en mjukstart så vi sakta men säkert börjar vänja oss med alla nya rutiner. En dag på förskolan och jag har redan insett att vi måste fylla på med förskolekläder, skor och ytterkläder! Jag som trodde vi redan hade det mesta. Nu är det Nattinatt efter en mycket trevlig kväll på SoHo med tjejerna, tack tjejer det var riktigt mysigt att träffas!


På väg till förskolan för första gången, stor kille nu! Mindre än 2 månader kvar tills han fyller 2 år, var tar tiden vägen egentligen???

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 20 augusti 2012

Förskolan!

Imorgon börjar vår lilla kille på förskolan, tänka sig att det redan är dags och att det gått snart två år sedan ha föddes :) Han är i alla fall redo att börja på förskolan nu och jag känner på mig att han kommer trivas bra och tycka det är jätteskoj. Imorgon inleder vi en två-veckors inskolning som jag i och för sig är lite emot, tror mer på tre-dagars! Men det är ju upp till förskolan att bestämma så jag får väl lita på att det blir det bästa för oss. Det ska bli spännande imorgon och se hur inskolningen kommer gå till, vi vet bara att vi ska vara där kl 09.30 och sedan får vi se hur kommande dagar kommer att se ut. Vi kommer såklart att uppdatera er här på bloggen hur det går för oss, kommer kännas konstigt att lämna bort honom nu när man är van att vara tillsammans hela dagarna. Det är mycket ett mamma-hjärta ska gå igenom, massa olika prövningar:) Hoppas det går bra för alla våra kära vänner som skolar in sina barn nu, tänker på er hela tiden!

Hoppas på en god natts sömn, det lär behövas inför morgondagen! Nu sover han sött i sin säng.

Dubai abstinens!

Som jag saknar Dubai, ibland kan jag bara ligga och drömma mig bort till denna underbara stad. Ibland blir man lite avundsjuk på min älskade far som bor där året om, tänk vilken dröm att få bo där!! I alla fall min dröm :) Det finns många underbara länder och städer men inget som slår så högt som Dubai, jag har aldrig känt mig så tryggt och säkert som jag gör där. Det är skrämmande hur det svenska samhället utvecklas, inget man vill att sina barn ska växa upp i. Drömmen om att få bo och leva utomlands är just nu enorm!

Underbara Jumairah Beach, där har man spenderat många timmar :)

Här bor lilla pappa, fint ska det vara :)

Blixtrar och Dunder

Vilket väder vi inleder veckan med, åska och regn. Ogillar massor, det är ju så roligt att vara utomhus tycker vi båda. Så idag blir det en lugn hemmadag för mig och Oliver. Vi få se vad vi hittar på för skoj, det finns ju mycket roligt man kan sysselsätta sig med inomhus med. Trevlig måndag på er alla!





- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 18 augusti 2012

En lördag i Torslanda

Lördagen fortsätter hemma hos familjen Olsson/Eriksson efter dagens leverans. Jag får äran att bara ta det lugnt hemma medan mina killar drar ned till Torslandavallen för lite träning, lite egen tid efter en händelserik vecka är ganska skönt kan jag lugnt lova :) Jag har ju som sagt så svårt att bara sitta still och inte göra något och speciellt efter en aktiv morgon som började 05.30. Så jag drog igång Kitchen aiden och bakade igen, inspirerad av världens finaste och underbaraste farmor! Och lyckan på det var att världens finaste granne kom och fikade med oss. Vad vore livet utan bak, familj och grannar. Nu fortsätter vi lördagen med att grilla lammfärshamburgare med lite annat gott. Trevlig lördagsmys på er alla!

Redo att ge sig av med pappa!

Älskade lilla unge!

När jag gör rulltårta fylld med färska bär och grädde tänker jag på min farmor!

Kanske inte lika fin och god som hennes men helt okej för att vara nybörjare!

Dags för sprint i hallen, sötisar!

Fina och gulliga Nelly var också på besök

Leverans a la Möhippa

Imorse gick en liten leverans från Låkeberget, till en Möhippa som äger rum idag! Trevligt att få göra lite annat än cupcakes, det blev macarons, syltkakor och scones eftersom det vankades English Tea Party! Det blev även helt laktosfritt, idag finns det ju så bra laktosfria alternativ så jag märkde ingen skillnad på smak! Nu hoppas jag att det blir en lyckad Möhippa och att det nybakade smakade bra! Lite härliga bilder från beställningen!

Syltkakor doppad i socker, lite extra onyttigt :)

Vaniljmacarons med hallonfyllning

Cellofan gör bakverk så himla fint!

Scones in a bag, att en vit påse kan göra sådan skillnad!

Och så här blev den andra påsen!

Redo att levereras!