fredag 1 juli 2011

Midsommar & Midsommardagen!

Jag och Mia började planera dagen tidigt på morgonen och trots detta gick det inge vidare att hålla tiderna. Vi började med att sitta och prata i flera timmar  på morgonen och när klockan närmade sig tolv insåg vi att vi missat dans kring midsommarstången. Vi hade nämligen planerat att grabbarna skulle ta Wera och Oliver på midsommarfriande medan vi stannade hemma för att förbereda silllunch och jordgubbstårta. Men tidschemat sprack redan vid lunchtid och så fortsatte det hela dagen:) Killarna tog i alla fall en promenad med barnen medan vi stannade hemma.
Morgonmys i pölen

Jag och min kära vän hade en mysig eftermiddag med matlagning och massa prat, det är alltid mycket att prata om när vi ses. Sillunchen som vi skulle försöka att äta vid två blev istället klockan halv fem, men det var lika gott för det! Lite trist dock att vi sedan bestämde oss för att vi var allt för mätt för att proppa i oss en trerättersmiddag. Men istället fick vi äta god middag på midsommardagen. Vi avslutade kvällen med att grilla korv med bröd. Det blev en väldigt mysig midsommar och vi hade nog den lugnaste festen bland våra grannar, men så är det när man ska upp tidigt med barnen. Då går det inte att ligga däckad dagen efter!
Promis
Midsommartårta
Sen lunch!
Slappar i solen
Nattgrillning
Midsommardagen spenderade jag och Mia dagen tillsammans med barnen, det blev en promenad, pizza, lite Skilda världar och matlagning. På kvällen kom Mia och Roberts kompisar förbi och grillade med oss. Det blev en väldigt god fyrarättersmiddag :) Till förrätt blev det en god toast med Chevreost, och till varmrätt grillad rostas med färskpotatis i ugn. Till efterrätt hade Mia bakat en väldigt god cheesecake med färska jordgubbar, mumsfilibaba var det! Efter några timmar ville Robert bjuda på en barndomsklassiker, grillad banan fylld med marabou choklad. Gissa om vi var mätta efter??? Proppis :)
Tvn är spännande
Gullunge!
Gudmor med Oliver
Gudmor är rolig
Det blev verkligen en lyckad helg med mycket mys, bus & lek med barnen...och vi vuxna fick lite egen tid tillsammans med mat och god dryck. Nu ser vi framemot Roxette, då ska jag, Mia och en till kompis shaka loss! Kanske blir det en sväng på stan efter:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar