söndag 27 december 2015

Jul jul strålande jul 🌲

Julen är en underbar tid med det går alldeles för fort. Vi har ätit fantastisk mat, ätit massvis med godis och umgåtts med nära och kära. Julen 2015 lämnar vi nu bakom oss och blickar framåt till Nyår som vi ska fira i Branäs men först ska jag jobba 2 och en halv dag!











lördag 26 december 2015

Jultomten på besök

Oliver trodde att tomten skulle uppskatta lite mjölk och kakor efter allt slit med julklappar 😊 Och nog kom tomten på besök under natten, lämnade klappa ringer granen, morgongåvor och åt några kakor och drack upp mjölken innan han fortsatte sin resa!




Norrland på besök

Nu under julen har vi haft norrländskt besök, mycket trevligt tycker vi alla. Det har varit fyllda dagar med förberedelser inför julen, vi har firat jul och haft juldagensfirande med nära och kära!









lördag 19 december 2015

Vinterkräksjukan snart ett minne blått!

Snart så har vi kört igenom hela familjen, en familjemedlem varje dag har sen i tisdags insjuknat och imorse var det tyvärr min tur. Börjar äntligen kunna röra mig efter en dag som spenderats i sängen. Guldvärt att vi har morfar så nära som har haft Oliver från igår em tills imorgon, mycket uppskattat ska du veta ❤️

torsdag 17 december 2015

Lördagslyx för oss vuxna

I lördags slog Abbe till och lagade gudomligt god mat till mig, och en trerätters dagen till äran. Myspysigt, tack min finaste älskling ❤️





Vab såhär innan jul!

Då har vinterkräksjukan även nått vårt hem, usch säger jag bara!!! Först ut var Oliver i tisdags kväll och 24 timmar senare var det Lilys tur. Vi får se om det stoppar där eller om någon annan av oss också blir sjuk :( Skönt i alla fall att vi får det avklarat innan jul och ledighet! 





tisdag 15 december 2015

Lucia på förskolan

Igår var det dags för det årliga luciafirande på förskolan, sång och mysig fika efter. Morfar var också med och tittade. Barnen sjöng med i alla sånger även om Juni & Lily var lite skeptiska :) Alla barnen ville vara pepparkaka så då blev det såklart, man måste ju få välja själv. Nu är det inte långt till julledig och det ser vi framemot, ska bli underbart! 




lördag 12 december 2015

Jul i vårt hus!

Sådär då är även julgranen på plats, efter ett antal fula ord och ett antal vilja slänga ut granen genom fönstret så står den äntligen där så fin och grann. Imorgon ska min prins få pryda den med fina kulor och göra den sådär juligt fin. När man har barn så är granen en väldigt viktig detalj till jul och ingen jul utan en kungsgran!



fredag 11 december 2015

Julgodis

Idag har vi bakat julgodis, mumsigt. Det blev lakritsfudge idag och sen tidigare har vi bakat någon nougat variant. Eftersom julen ska firas hemma i år får man väl anstränga sig lite och göra lite julgotta själv :)





Malindagen ❤️

Igår hade jag namnsdag och man blir nog aldrig för stor för att uppskatta lite uppvakning på sin namnsdag ❤️



tisdag 8 december 2015

Pepparkakshus

Nu pryder även vårt hem ett pepparkakshus, doften av pepparkaka sprider sig över hela huset. Älskar verkligen julen och allt vad som hör till, vara nära familjen och äta massa onyttigt adventsfika, enbart på helgerna såklart :) Oliver gjorde en fin insats och hjälpte mamma dekorera huset!



lördag 5 december 2015

Fredagsmys med bästis!

Igår efter simskolan hämtade vi Olivers fina kompis på förskolan för lite fredagsmys och lek, passar ju perfekt när vi är ledig och allt. Mysig dag med massa lek och bus, glass, spel och allt annat som hör en playdate till. Finare vänner får man leta efter ❤️






Syndigt goda bullar ❤️

Its all about trying new stuff, det är jag det. Älskar att baka saker jag aldrig tidigare provat och speciellt om det är gott. Det var en varning i receptet att dessa bullar var syndigt goda, och det var dem verkligen!!! Vi får se hur många vi lyckas spara till självaste julafton :)





fredag 4 december 2015

Stormen före lugnet

Man brukar ju säga lugnet före stormen men imorse var det stormen före lugnet!!! Herregud vad det blåste när vi vaknare  och regnet föll horisontellt men vi krigade oss igenom storm och regn till simskolan :) Och väl där var det en kille som njöt lite extra i bastun. Det var vi och tre andra som vågade sig ut till simskolan denna stormiga fredag!