måndag 30 september 2013

Födelsedagsfirande!

I lördags firade vi lilla mig som egentligen fyller år idag, men vi passade på att fira när pappa var i stan. Tyvärr kunde kusin I och hennes mamma inte komma då lilla Ida hade feber och var förkyld. Vi hade en mysig dag tillsammans med familjen, och åt och drack gott i flera timmar. Fina presenter fick jag också, presenkort på Iems så vi kan shoppa massa nya mateus saker, parfym, weekend i Ras al Khaimah på femstjärnigt hotell och Apple tv. Underbara presenter från underbart sällskap. Idag har vi ett litet lugnare födelsedagsfirande med familjen, det blir till och med en sväng till gymmet. Så går det när man ätit hela helgen :) Tack alla fina för otroligt fina presenter och mycket trevligt sällskap!














söndag 29 september 2013

The girls!

Söta och goa små tjejer, ska bli underbar att vi snart får en gemensam semester tillsammans hela familjen. Komma bort från alla måsten och bara mysa med barnen. Nu är det mindre än två veckor tills vi åker, åh vad jag längtar!







- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 27 september 2013

Födelsedagsfirande

Det vankas födelsedagsfirande av en 32 åring imorgon (fyller inte förrän på måndag) och då måste det finnas massa gott arr bjuda på såklart. I dagarna två har jag bakat inför morgondagen, så himla skoj. Jag njuter verkligen av att stå i köket och skapa massa goda bakverk. Och extra roligt är det när det gått flera veckor sedan sist. Tänk vad glad man kan bli av lite mjöl och socker!















- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 september 2013

IELM

Igår kom äntligen overallerna från IELM, älskart!! Tjejerna är ursöta och jag är så nöjd. Kan varmt rekommendera IELM till alla nära och kära, finns stort utbud på tyger och den här tjejen syr i princip allt. Perfekt nu inför höst och vinter. Här kommer en bild på mina snöleos!









- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 24 september 2013

En månad med periodisk fasta!

Tänk vad tiden går fort, redan en månad med periodisk fasta. En hel månad utan frukost!!! Om jag saknar det? Nä faktiskt inte, det ska i så fall vara på helgerna när man har lite mer tid för att sitta ned och njuta. Men nu kommer jag att fortsätta såhär ett tag, i Dubai kommer vi att unna oss lite frukost när vi bor på hotell och så men kommer ändå vara ganska strikt, periodisk fasta fungerar ju faktiskt även om man är på semester :) Jag har verkligen sett resultat med den här fastan, och man känner och ser hur kroppen har minskat. Jag har totalt gått ned 4kg, första veckan gick jag ned 2.5kg och sedan har jag gått ned ett halvt kilo i veckan. Jag har minskat runt magen,armar, ben, rumpa och bröst...ja lite här och där :) Vi tog mått innan jag började och har tagit bilder, imponerand av resultatet efter två veckor så det ska bli spännande att se de nya måtten på fredag.


Träning har jag även kommit igång med, kör min squat challenge och plankan hemma . Sedan går jag och tränar med en kompis 3 gånger i veckan, roligt att man kan följas åt på den här resan. Peppa och heja på med tyngder på gymmet, underbart!! Tänk ändå hur fort man anpassar sig med en diet, och det är ju så roligt när man ser resultat. Man går bara och längtar till de dagar som man ska träna, och när man väl får äta njuter man av varje mål och går inte runt och är hungrig. Resan fortsätter och än är vi inte i mål!


måndag 23 september 2013

Hotell Abu Dhabi bokat och klart!

Lovely så har vi även bokat hotell i Abu Dhabi, känns så underbart. Googlat runt och jämfört priser som en galning senaste veckorna och så äntligen hittade jag ett 5-stjärnigt hotell som ligger precis bredvid Ferrari World Theme park och ett vattenland. Om någon av er ska boka hotell så kan jag varmt rekommendera Agoda.com, bra pris och hotell :) Om 2 och en halv vecka är vi i Dubai!!


söndag 22 september 2013

En lördag på Liseberg

Igår spenderade vi hela dagen på Liseberg som snart stänger igen portarna för den här säsongen...i alla fall till julmarknaden drar igång i november :) Mycket folk men så mysigt, och väldigt skönt väder blev det till slut. Vi mötte upp familjen Dadgar som hade samma planer som vi, så trevligt att få lite sällskap. Oliver åkte massa karuseller och kollade även på kaninshow, satt still hela föreställningen. Det är mycket bra betyg för att vara Oliver som vanligtvis har myror i brallorna. Tjejerna var nöjd med att sitta i babyskyddet och gjorde inte många ljud ifrån sig. Vi avslutade eftermiddagen hos familjen Seaton/Ågerfalk, där blev det långfika med tårta, chokladbollar och annat gott. Passade på att ta med tårtan jag gjorde i fredags. En helt perfekt lördag som vi avslutade med Sushi och vin hemma i soffan!

































- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 20 september 2013

Ras al Khaimah

I Ras al Khaimah kommer vii att spendera 3 dagar och 2 nätter under vår vistelse i Dubai, gissa om det ska bli skönt! När jag bodde i Dubai för flera år sedan tog man sig aldrig tid att utforska dessa mysiga emirater, som erbjuder mycket roligt för turister. I Ras al Khaimah är det ett lite lugnare tempo och jag kan tänka mig att många åker dit för att bara slappa och ha det mysigt. Och det som är så lyxigt i Förenade Arabemiraten är är att det finns så många 5-stjärninga hotell. På det här fina hotellet ska vi få gotta oss! Bara 3 veckor kvar tills vi är i Dubai nu, längtar!!!


onsdag 18 september 2013

Hipp hipp hurra!!

Idag fyller världens bästa pappa och sambo år, Grattis på födelsedagen älskling! Inga presenter sa vi i år eftersom vi snart ska åka utomlands men som alltid har jag lite svårt att hålla sånna löften 😊 Ett paket och lite blommor, och så blir det god födelsedagsmiddag senare ikväll, tårtan sparar vi till helgen då vi nu försöker äta lite nyttigare på vardagar. Grattis igen älskling hoppas du haft en bra födelsedag. Nu stundar träning för min del!






- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 september 2013

Det ska börjas i tid!

Precis som sin mamma gillar tjejerna att titta på tv, och varför inte lite gamla klassiker :) Nu har vi sett klart säsong 10 av skilda världar så nu går vi in på 11!



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 16 september 2013

5-månaders vaccination, damn it hurts!

Usch vad jag hatar dessa vaccinationer, men nu har vi fått 5-månadersvaccination. Abbe var med som stöd och fanns där med två extra händer. När man har två barn som ska vaccineras samtidigt är det svårt att hålla en medan man tröstar den andra. Som tur är går det snabbt och tjejerna blev snabbt glad igen, men några tårar kom det. Vi klarade oss från feber och andra biverkningar, så skönt. Jag har för mig att Oliver reagerade lite annorlunda och fick feber. Lily och Juni har hållt sig relativt friska sedan de föddes, bara förkylningar. Men nu kommer hösten och alla sjukdomar. Tur att vi åker bort och boosta massa sol och energi för kommande vinter. Oliver har inte varit sjuk sedan december 2012, han var sjuk inann vi åkte till Kapstaden och har sedan bara varit lite förkyld. Kan ju hoppas att vi klarar oss lika bra i höst!



Vi pratade även om mat, framsteg, mått och vikt på BVC i torsdags. Jag har ju slutat amma och pumpa sedan en vecka tillbaka så nu blir det ersättning, gröt, lite matigare smakportioner. Juni och Lily favorit är nog gröten, och spättan. Det är två tjejer som gillar mat, äter med god aptit och är nyfiken och smakar gärna. Glada och goa tjejer, som nästan alltid är nöjd. Många som frågar om dom någonsin är missnöjd och skriker som galningar eftersom dom sällan gör många ljud ifrån sig när vi träffar andra. Vi är så bortskämda, men nä snällare tjejer kunde vi inte ha. Ganska skönt att ha två små som anpassar sig efter oss och inte tvärt om. Det ska bli spännande att se hur kommande månader och år kommer att bli, fattar inte att man hela tiden kan vara så glad och nöjd...hänger liksom bara med. Fast dom är ju aldrig själva, har ju alltid varandra. Tänk vad häftigt, alltid ha en lekkamrat och aldrig behöva vara själv. Underbar tid vi har framför oss med dessa två charmtroll.

Vikt & mått 5-månader

Juni: 7 580g och 66.3cm

Lily: 6 180g och 63cm


torsdag 12 september 2013

Gör det enkelt

I år får det bli ett enkelt kalas, inget bak och inga förberedelser. Lite tråkigt är det, men så är det när vi ska gotta oss i solen när Oliver fyller 3 år. I år blir det kalas på Bushuset, har mycket som ska vara gjort innan vi åker och håller på med planering av resa osv så därför blev det den enkla vägen den här gången. Dock tror jag att barnen kommer föredra den här varianten, kalas på Bushuset är ju inte heller helt fel. Oliver har blivit bjuden på lite olika kalas av kompisar så det är dags att bjuda igen nu :) Alternativet att inte ha något kalas alls fanns inte på kartan. Han har själv valt vilka kompisar som ska få komma på kalaset och 13 inbjudningar har gått ut. Oliver går nu bara och längtar efter den här dagen, så vi hoppas att så många som möjligt kan komma! Tror det eller ej, men den här varianten för en fixtokig tjej som mig är den billiga vägen ut, hade jag själv gått loss på ett 3-årskalas vill jag inte ens tänka på vad det hade slutat med. Jag får se framemot julstök och 1-årskalas i vår i stället!


onsdag 11 september 2013

Två veckor med Periodisk Fasta

Nu har jag hållt på med periodisk fasta i två veckor, det betyder att jag fastar mellan 20:00-12:00 och inte längre äter frukost. Jag tycker det är ganska smidigt faktiskt, slipper jag hålla på att stressa med det på morgonen innan vi ska iväg. Nu blir det en kopp kaffe och ett glas vatten till frukost, som man kan ta i farten om vi tar sovmorgon.

Jag är fortfarande så imponerad av vad den här periodiska fastan gör med kroppen, jag ser såna resultat bara på två veckor. Jag känner mig aldrig hungrig eller sugen på massa sött, jag är mätt, nöjd och har massa energi. Och Abbe tycker mitt humör är mycket bättre, tänk vad lite socker kan göra med kroppen...skrämmande!! Så just nu är det periodisk fasta, Squat challenge, gym och bättre mat med mer protein som gäller här hemma. Känns bra att ha koll på hur mycket man stoppar i sig, och vet hur mycket mer man kan äta tills klockan slår 20. Roligt också att vi delar liknande rutiner jag och Abbe, det gör det så mycket enklare. En månad kvar tills vi åker och det ska bli otroligt intressant att se vad resulaten visar då. Nu kör vi på som bara den, om en månad ligger jag på beachen och njuter av sol och värme!



 

tisdag 10 september 2013

Planering av resa pågår!

Planering av resan pågår för fullt, och idag den här tiden om en månad är vi på väg. Känns underbart att vi snart är där, sol & bad och inga måsten. Slippa vardagen och njuta av att vara med familjen, inget städ och tvätt på flera veckor. Det är lyx för en trebarnsfamilj. Vi kommer inte enbart att vara i Dubai utan röra oss runt lite och besöka närliggande emirater, just nu sker planering av vår trip till Abu Dhabi. Det finns hur fina hotell som helst och saker att se och göra. En shoppingrunda på stan är ju obligatoriskt när man är i shoppingparadis och så blir det ett besök till världens största inomhus nöjespark och första Ferrarinöjespark. Oliver är väldigt intresserad av fordon, och kommer absolut älska detta. Undrar om någon av oss kommer våga oss på världens snabbaste karusell, som heter Formula Rossa. Jag sätter mig aldrig i den men Abbe kanske tar en tur :) Ska bli skitskoj att få möjlighet att utforska Abu Dhabi som man tidigare aldrig har tagit sig tid till. Fortsättning följer.....

 

 

5- månader

Igår blev våra små glada prinsessor 5-månader, tänk att om bara en månad är dom ett halvår. Ofattbart att tiden springer iväg så fort. Vi firade dagen med att träffa andra tvillingar på öppna förskolan, roligt att få dela lite tvillingerfarenheter och diverse olika faser med varandra. Oliver tyckte också det var skoj att få träffa lite nya kompisar. Var tredje vecka får vi låna öppna förskolans lokaler för att träffas och jag tror nog att det här blir något vi kommer fortsätta med. Det var riktigt trevligt!












- Posted using BlogPress from my iPhone