onsdag 31 juli 2013

Dop för Isabella

I lördags var det dags för dop, för lilla Isabella. Vi ska ju själva ha dop snart och gissa om jag samlade inspiration, Sofie hade pyntat och gjort så himla fint. Det var en fin ceremoni i Torslandas kyrka där alla barnen skötte sig galant, det är inte lätt att sitta still i 45 minuter och lyssna på en präst...roligare saker finns det att göra för barn i Olivers ålder :) Vi tog med oss mutor, så 45 minuter gick ganska fort och Oliver gick det ingen nöd på. Efter var vi bjudna på lite mat och fika, trevligt och väldigt gott. Tack för att vi fick vara med på denna mysiga dag och fira Isabella!

 

 














tisdag 30 juli 2013

Liten & Stor

När lillasyster och storebror myser tillsammans blir man varm i hjärtat, älskade ungar så mycket kärlek!



måndag 29 juli 2013

Vår goding!

Tjejerna växer på som bara den, tänk att dom snart är 4 månader. Skrämmande hur fort tiden går, man hänger inte med. Framsteg gör dom varje dag och börjar intressera sig att vara med mer, skrattar så fort dom får uppmärksamhet och är väldigt lättroad. Juni har verkligen skjutit i vikt och väger över ett kilo mer än lillsyrran, man bara älskar dessa goa armar och ben...det finns att ta i med andra ord!


Liten har blivit stor!

Vår lilla prins har nu blivit en stor kille, duktiga killen postade igår alla sina napparna till tomten. Vi skrev ett brev tillsammans och plockade ihop alla nappar, och så åkte vi till posten och lämnade paketet. I några veckor har vi nu pratat om den här dagen, så han har vetat om att det är på g. Man märkte på honom att han tyckte det var spännande :) Nattningen tog lite längre igår kväll men klart godkänt för att vara första nattning utan napp, en timme tog det och när man inte finner trygghet i en napp fick man istället mysa med mammas kudde :) Nu ikväll gick det som en dans, klart det gör det när man har sådan cool och lugn pappa.

I någon månad har vi varit väldigt hårda med nappen, att den bara får användas vid läggdags. Varken innan eller ligga och mysa med på morgonen och aldrig dagtid, han har fått nappen i sängen och direkt när han vaknat har vi lagt ifrån den. Kanske därför det inte kom som en enorm chock för honom igår, det var bara svårare att komma till ro. Nu håller vi tummarna att det går bra kommande dagar och veckor, alla nappar är i alla fall på väg till Tomteboda tillsammans med önskelistan till jul. Vi har nämligen hört att det kan komma ett litet paket på posten lite tidigare om man är duktig och klarar sig utan napp vid läggdags, vi får väl se vad som landar i brevlådan kommande dagar!









söndag 28 juli 2013

Dopbeställning 2013-07-27

Igår hade Sugar & Treats en dopbeställning på en prinsesstårta och minicupcakes, så roligt att äntligen få baka igen och extra skoj till ett dop. Jag ska ju själv snart ha dop för våra tjejer, så det är på tiden att jag börjar samla inspiration till detta. Baka är livet, och något jag aldrig blir less på!








Snart är vi där!

Tänk att det snart bara är 2 månader till vi drar på vår semester, sol och bad i flera veckor. Gud så härligt det ska bli! Nu under semestertider har jag suttit och googla på roliga saker man kan göra i de sju emiraterna och hittade bland annat Ice Land Water Park i Ras al-Khaimeh som ligger utanför Dubai. En stor vattenpark som Oliver skulle älska, vi lägger till det på vår enorma lista på alla måsten och hoppas det hinns med :) Vilken resa det kommer att bli! Bilder är lånad från gulfnews.com



lördag 27 juli 2013

Hemma igen!

Efter underbara veckor i Norrland är vi nu hemma igen, tänk att vi varit borta i över 2 veckor. Det kändes gott när man hade packat upp allt och satt sig ned i soffan i onsdagskväll, borta väldigt bra men det är alltid skönt att komma hem igen. Vädret kunde ha varit lite bättre men ändå skönt med inte allt för varmt när man har två små, tråkigt för Oliver dock som inte kunde bada i havet....vi som bara har 100 meter till vattnet på Alnö :) Vi nöjde oss med poolen, det gick också bra! Haha tror faktiskt att havet hade varit alldeles för kallt ändå, Abbe tog i alla fall sina årliga dopp i det blå....brrrr 16 grader i vattnet! Nu ska vi njuta av en vecka till med familjen innan det är dags att återgå till vanliga rutiner igen.  Vi tackar Norrland, farmor & farfar, mamma & Kent, pappa och alla andra för den här sommaren, ett extra stort tack till finaste pappa som tog med sig Oliver till Norrland några dagar innan vi åkte så att vi fick några dagar själva med tjejerna hemma samt stod för mat & logi i nästan två veckor och som agerade som vår egen lilla nanny, vad ska jag säga snällare pappa får man leta efter!





















måndag 22 juli 2013

Runda på Alnö!

Idag äntligen fick jag på mig löpartajtsen och kom iväg på min första löprunda på över ett år. Underbart skönt och inte alls så jobbigt som jag hade föreställt mig innan men visst kändes det i benen och i flåset :) Nu i börjar får man nog ta det lite lugnt, otränad som bara den. Det har ju bara gått lite mer än 3 månader sedan våra tjejer kom, tips från MVC var att ta det lugnt i början och att man successivt kan öka tempot, himla gott att vara igång igen och avklarat första löprundan. Nu kör vi och förhoppningsvis lyckas jag få till minst 2 pass i veckan kommande veckor!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 19 juli 2013

Kärlek!

Kärlek!




Tillbaka på Alnö!

Nu är vi tillbaka på Alnö efter mysiga dagar hos mormor och Kent. Alla barnen blev väldigt glad att se morfar igen! Nu spenderar vi några härliga dagar här innan det bär av hemåt igen, så vi även får några mysiga semesterdagar på Låkeberget. God mat och trevligt sällskap, det kan inte bli bättre. Trevlig fredag på er alla!


















- Posted using BlogPress from my iPhone