onsdag 29 maj 2013

Syskonmys

Här är en bild på våra tre små troll, tänk att vi har tre barn!!! Det har gått 7 veckor och jag kan knappt fatta att vi är en familj på fem personer. Lyckan är enorm!




Det ekar tomt!

Efter alla fikabesök och fullt upp med annat har jag knappt haft tid att baka senaste tiden. Får en sådan konstig känsla och mår inte alls bra när frysen är tom på allt gott, vår frys som alltid har något att ta fram till kaffet när man får oväntat besök. Så igår slog jag till och bakade hallongrottor och vaniljhorn. Imorgon fortsätter baket, fylla frysen med något gott samt baka till gårdsfesten på dagis som är imorgon eftermiddag. Vi få se vad det blir för gott, Macarons blir det i alla fall!





- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 28 maj 2013

Sugar & Treats på facebook!

Gå gärna in på vår sida på facebook och gilla oss :) Här kan ni följa oss och våra bakverk, och även få inspiration och tips. Klicka här för att besöka oss!

måndag 27 maj 2013

Ligger lite efter...

Senaste dagarna har jag inte hunnit prioritera bloggen, tyvärr! Tiden räcker inte till när man har besök, mormor har ju varit här sedan i tisdags. Men nu åker hon tyvärr hem och nu ses vi inte förrän i sommar, det är tur att veckorna går fort :) Vi har haft underbara dagar med mormor, lite trist att vi inte kunde fått bättre väder men man kan ju inte få allt här i världen. Nu har vi lediga dagar fram tills på torsdag när morfar kommer på besök, och senare på torsdag kommer gammelfarmor och farfar på besök. Åh vi kommer få så mysiga dagar, hoppas att vädret även är med oss.



Som sagt, ligger lite efter och har glömt att uppdatera er på senaste BVC besöket. Det var ju dags för hälsoundersökning av tjejerna i fredags, vi fick OK i rumpan och vi behöver inte göra återbesök. Eftersom tjejerna är född lite för tidigt samt att de inte vägde så mycket så fanns det ju inga garantier att de skulle klara den här läkarundersökningen. Men det gjorde våra starka och glada tjejer, det växer som bara den och blir bara större & större. Det är svårt att beskriva den där "tvillingkänslan" man har just nu, det är så jäkla häftigt! Till och med jag blir ibland förvånad att det faktisk är två tjejer, och konstigt nog känns det ibland som att man inte har några barn hemma på dagarna när Oliver är på dagis. Dessa tjejer är nämligen hur lugna och snälla som helst, gillar såklart att ha varandra nära och så kommer det troligtvis att vara hela livet. Hade förväntat mig att det skulle vara så mycket mer jobb med tvillingar och att man inte skulle få en lugn stund, men den tiden kommer nog och jag passar såklart på att ta tillvara på dessa härliga dagar...med barn vet man aldrig när det vänder!


Juni vikt & längd : 4 430 g och 54,5 cm lång

Lily vikt & längd: 3 520g och 51,5 cm lång

söndag 26 maj 2013

Firar Mors dag!

Grattis på er alla fina mammor, hoppas ni alla haft en mysig dag! Det har vi verkligen haft, mysig dag med mor och bror har det varit. Ätit massa gott, grillat och myst utomhus. Oliver har busat massor med morbror och fått fina presenter, bortskämd liten kille :) Spidermanbil och strumpor samt såpbubblor, vilken morbror han har!! Och tjejerna fick superfina bodies från Polarn . O Pyret, man kunde ju tro att det var barnen dag idag. Juni & Lily sov igenom nästan hela tillställningen, vaknade bara för lite mat. Tänk att vi fått så lugna tjejer, men det är väl tur det...storebror är det ju lite mer fart på om man säger så :)










lördag 25 maj 2013

Carls Café!

Idag har Sugar & Treats haft beställning från Carls Café i Sillvik, beställning på 50st cupcakes till mors dag. Så himla roligt att få göra en beställning till ett Café, alla beställningar är i och för sig väldigt roliga och det är alltid lika spännande med slutresultatet. Beställningen var på 25st Rabarbercrumble cupcakes, och dessa cupcakes är verkligen supersmarriga med den perfekta vaniljfrostingen så ett mycket bra val :) Och så blev det en beställning på våra omtyckta minucupcakes 25st, kladdkakemuffins med nutella frosting. Vi hoppas att Carls café är nöjda med beställningen och att deras kunder också kommer gilla våra cupcakes!




 Bild lånad från Carls Cafe facebooksida

Bild lånad från Carls Cafe facebooksida

onsdag 22 maj 2013

Flygplan

Igår var det äntligen dags att hämta mormor på flygplatsen, och det var en lycklig Oliver som följde med mamma till flygplatsen. Titta på flygplan och alla väskor som kommer på bandet älskar vår lilla kille, och han blev väldigt glad när han fick hjälpa mormor med väskorna :) Nu är ska mormor vara hos oss några dagar och då ska vi hitta på massa skoj!








- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 19 maj 2013

Kusin Ida på besök!

Idag kom kusin Ida på besök, mysigt att kusinerna gillar att busa och leka ihop. Och roligt att det bara skiljer ett år mellan, tänk vad mycket skoj Oliver och Ida kommer att ha kommande år! Det blev lek & bus utomhus hela förmiddagen och sedan blev det mysig ceasarsallad lunch, efter det fortsatte lek och bus inomhus. Oliver var så trött så att nattsagan läste vi klockan 6 och några minuter senare så sova han. Vi skippade sovstund idag och då blir det svårt att hålla igång fram till klocka 7. Nu avslutar vi kvällen med final i hockey och laddar för en rolig vecka, mormor kommer på besök och det ser vi framemot. Trevlig kväll på er alla!







Gamla kläder!

Äntligen tog jag tag i mina garderober och kläder på vinden, ut med alla kläder man inte använt på flera år...varför sparar man dessa?? Stort frågetecken faktiskt! Man sparar för att kanske kommer en dag då jag vill ha på mig det, men nu får det vara nog. Med 3 barn i familjen kommer vi att behöva alla utrymmen och då har man inte plats för " i fall att". Jag kommer skänka det till kvinnor och barn i nöd, det är genom en köp och säljsida på facebook, perfekt då vet jag att kläderna kommer till användning och till behövande. Tänk vad skrämmande det är att man har kläder som bara ligger och skräpar medan andra knappt har kläder att ta på sig. Vad lyckligt lottad man är egentligen, man borde uppskatta det man har oftare och kanske inte alltid ta allt för givet.



lördag 18 maj 2013

Sommarvärme

Andra dagen idag som vi har sommarvärme, underbart är det. Vi kan spendera hela dagarna ute på altanen och äta alla dagens måltider utomhus. Två kvällar i rad som man hade kunnat sitta ute och äta, hur ofta händer det i Sverige? Ja inte är det ofta i alla fall. Lite trist dock att det varit så himla fuktigt och att det blev regn och åska på eftermiddagen, men värmen höll i sig. Nu får vi se hur natten blir, det är väldigt varmt uppe på övervåningen och jag hoppas att vi trots detta kommer sova gott. Håller tummarna att den härliga värmen fortsätter även imorgon. Trevlig lördagkväll på er alla!



- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 17 maj 2013

En dag på stan

En dag på stan är aldrig fel, ställer mig alltid frågan varför man inte är där oftare. Det blev mysig lunch och lite shopping, faktiskt en kofta till mig själv...som jag förhoppningsvis kan använda till alla varma kvällar i sommar. Ikväll har det varit en sån där perfekt sommarkväll, klockan är snart tio och det är fortfarande 22 grader ute. Det är synd att Abbe just ikväll är på stan, annars hade vi nog suttit ute och njutit nu. Man måste ta vara på dessa kvällar för de är få. Idag är första kvällen sedan tvillingarna kom jag är själv vid läggning och det gick smärtfritt :) Det gäller bara att tajma att tjejerna har ätit så går de förhoppningsvis bra, känns i alla fall bra att kunna sköta den biten helt själv någon gång ibland så vi inte blir så beroende av tider...sedan är det ju skönt att vara 2 vuxna hemma när Oliver ska nattas, inte för att han behöver det utan ifall kaos skulle bryta ut. Nog ska Abbe också klara av detta när det är dags för mig att hänga på stan en fredagkväll. Hoppas ni alla har haft en mysig fredag!

 Redo för en sväng på stan!

Lily sov gott under hela vistelsen i stan

 Vi köpte med oss gottigott från Eriksberg, och fikade med Oliver efter förskolan

 Så här varmt var det klockan 17 idag, hoppas på många såna dagar i sommar

Tjejerna somnade gott i soffan medan mamma nattade storebror

Tvillinglycka i Par!

Idag fick jag de superfina mössorna som jag beställde av Tvillinglycka i Par för några dagar sedan, billiga och snabb leverans. Och jag är så himla nöjd, så fina mössor. Det är nystartat och jag var tydligen första kunden :) Just nu har hon som syr kampanjpris och säljer 2 mössor för 109kr +frakt (12kr) fram till lördag 18/5, jag älskar ju mössor så här kommer jag beställa fler från. Det finns inte så många tyger för tillfället men det kommer fler, jag tyckte ugglorna var så söta :) Klicka här om ni vill kolla in bloggen och tygerna eller göra en beställning!


torsdag 16 maj 2013

Köp & Sälj

Älskar att få fylla garderoberna med massa fint till barnen och snart förhoppningsvis till mig själv, dags att hotta upp sin egen garderob igen. Jag håller på att slänga massor med kläder just nu, och det som inte använts på länge ska slängas eller ges bort till välgörenhet. Längtar efter att få köpa ett par snygga skor, snygg jacka, jeans som sitter snyggt osv...listan är låååååång! Sista månaderna när jag väntade Juni & Lily gick jag igenom Olivers kläder och fick sålt massor genom att använda blocket, tradera, sälj sidor på facebook. Har märkt att det är kläder med kvalité som har ett grymt andrahandsvärde, kläder från storkedjorna har inte alls lika bra andrahandsvärde och speciellt kläder från HM. Det är riktigt skoj att lägga ut annonser och man kan tjäna en hel del genom att tömma kartonger som annars ligger i förrådet eller på vinden och skräpar. Men det tar tid att lägga ut annonser och sälja på nätet, men finns intresset är det riktigt skoj! Så tips till er som har lådor med barnkläder, använd dessa sidor och sälj kläderna...sålt blir det garanterat och så kan man fylla garderoberna med massa nya och fina kläder för pengarna man får in. Ett annat tips är att göra klädpaket av kläder från storkedjorna, då får man i alla fall lite pengar för kläderna istället för att kasta eller låta det ligga på vinden i en kartong!


onsdag 15 maj 2013

Shoppa shoppa shoppa!

Svårt att hålla kreditkortet i styr när det finns så himla mycket fint, shoppade ju mycket till Oliver med men jag tror allt att man köper bra mycket mer när man har tjejer eller så känns det som så pga att jag alltid handlar dubbelt upp! Roligt är det i alla fall och snart har vi väl nästan hela Newbies kollektion här hemma, underbart fina kläder och hade man inte haft den där spärren då hade man nog haft hela :)


tisdag 14 maj 2013

Ned & Upp

Ned och upp för Låkebergets backe gånger 3 med tvillingvagn gick jag igår, snacka om att det är bra för mina ben och rumpa. Första gången var för att lämna Oliver på dagis, andra gången var för att gå till BVC och tredje gången var för att hämta Oliver. Det känns bra att jag kommer gå ned och upp minst 2 gånger per dag under veckodagarna, det behöver jag efter en graviditet som gjorde att jag inte kunde gå promenader på över 3 månader. Jag fortsätter tyvärr att svulla med massa gott, kan inte göra så mycket annat när man ammar två. Ständigt sug på gottigott, och ibland känner man sig så jäkla dålig som proppar i sig så mycket skit :) Jaja, få väl ta och ändra på det snart, men jag tillhör just nu de där "lucky ones" som går ned trots att jag äter så mycket onyttigt. Två kilo lättare än innan jag blev gravid, och jag kommer till och med i jeans som jag inte kom i innan jag blev gravid. Passar på att njuta för snart eller när jag slutar ammar kommer det att vända och då gäller det att vara i fas med mat och bra träningsrutiner. Känns skönt att sommaren snart är här och längtar till alla härliga powerwalks som jag och tjejerna kommer gå, vår donkey kommer definitivt att få röra sig kring Torslandas alla gator i vår och sommar!

BVC check

Oj vad våra tjejer växer, igår var det dags för vikt och längd på BVC. De ökar och följer sina kurvor och med den här ökningen undrar man hur det ska sluta :) Men så är det ju två matglada tjejer som vi har fått och tur är väl det, det hade varit jobbigt om man fått kämpa med att få i dom mat . Och bra rutiner har vi med, vi provade igår att göra lite annorlunda och jag säger bara ALDRIG IGEN :) Jag tyckte att det var onödigt att väcka tjejerna igår kväll när vi skulle gå och lägga oss vid 23, tänkte att det kanske kunde bli en ny rutin men icke. Jag fick sova 40min och sedan vaknade Lily, då var jag så trött att jag gav henne mat och tänkte att Juni får vakna själv och det gjorde hon typ 1 timme senare. Sedan var jag och tjejerna i otakt hela natten, och nu förstår jag hur de som inte matar sina tvillingar samtidigt har det, inget jag kan rekommendera. Jag matar alltid tjejerna samtidigt eller direkt efter varandra och på natten vaknar de oftast samtidigt annars väcker jag den andra just för att få sova längre stunder och så gör jag även på dagarna. Men hade jag inte provat hade jag ju heller inte vetat, men som sagt aldrig mer!

 Juni 3 890g och 52cm

Lily 3 120g och 50cm

måndag 13 maj 2013

25 timmar!

Då har det gått en månad sedan tvillingarna kom och det är dags för 25 timmars veckor på förskolan, hade Oliver fått bestämma hade han nog behållit de vanliga tiderna. Han älskar förskolan och alla kompisar, han är bland de första som kommer på morgonen och han älskar att räkna in alla barnen på morgonen. Nu kommer han att vara bland de som kommer sist och efter frukost, vi får se hur han kommer att reagera på det. Kanske han inte alls kommer att bry sig om det utan tycka att det är mysigt att äta frukost med mamma på morgonen, vi få hoppas på det i alla fall. Jag tror inte att det kommer att bli sån stor förändring för mig i alla fall, vi kommer hämta honom en halv timme tidigare än vanligt och så kommer han att komma dit en timme senare på morgonen. Men så kommer han att vara hemma på fredagar, då får vi se till att hitta på massa skoj. Fram till den 13 juni kommer även Abbe att vara hemma på fredagar då han fortfarande har "pappadagar" att ta ut, det blir mysigt att vi kan ha lite längre helger hela familjen! Jag tycker dock fortfarande att det är fel att man inte får välja själv hur många timmar man vill ha sitt barn på förskolan när man är hemma med ett eller två barn, det borde vara upp till varje familj att få bestämma. Barnet är ju inte i mindre behov att vara på förskolan bara för att man fått ett syskon, utan snarare större behov!




söndag 12 maj 2013

Städdag på Låkeberget!

Två gånger per år har vi städdag på gården, en på våren och en på hösten. Det är en dag alla samlas på gården, gör det fint och rent. Vi fikar och grillar tillsammans, jag och barnen följde också med ut men vi lekte nog mer än städa. Det var Abbe som bidrog och oljade in gungställning, sandlådkanter och bänkar, han är så duktig vår älskade pappa :) Tjejerna sov igenom hela städdagen och det var många på gården som ville titta på nytillskotten på gården. Det var synd att solen lyste med sin frånvaro fram till senare på em, men då passade vi på att hänga med Daniel och barnen på baksidan, Oliver älskar verkligen när alla grannar är samlad på baksidan. Vår lilla kille är väldigt social och älskar när det händer saker, skönt att sommaren snart är här och vi kan spendera hela dagar ute på altanen med härliga grannar, bad, grill, lek & bus och massa sol!