tisdag 30 april 2013

3 veckor idag!

Idag blir våra tjejer 3 veckor, usch tycker tiden går alldeles för fort! De växer som bara den och börjar äntligen vara lite mer vaken mellan amningarna, dock ger tjejerna inte många ljud ifrån sig utan ligger nöjd och tittar runt. Våra små ❤



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 29 april 2013

Synkade!

När man har tvillingar gäller det att synka rutiner så att det följer liknande äta- och sovrutiner, annars blir det nog lite jobbigt. Det känns som att våra tjejer föddes med rutiner, de vaknar och äter samtidigt. Sover mest på dagarna och gott på nätterna, och äter både från mig och flaska. Pumpar ut och ger extra på flaska vartannat mål eftersom de är så små, skönt i alla fall att de tar flaska. Nu behöver Juni och Lily ingen napp för tillfället för de säger bara ifrån när de är hungriga men de tar även nappen för det har jag testat. Nu börjar jag undra när det ska vända, kan man ha det så här lätt med två spädbarn? Abbe sa igår, imorgon blir det ju som att du har semester, och jag måste faktiskt hålla med. Sov till halv nio imorse, gick upp åt frukost i lugn och ro. Efter det satt jag framför datorn till efter tio när mina små hjärtan vaknade till för lite mat. Nu har vi dubbelammat, är ombytta och klar för dagen, och tjejerna sover igen! Jag passar på att njuta av två underbart snälla barn, för vem vet när allt vänder!





- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 28 april 2013

Premiär på Liseberg!

Igår öppnade Liseberg för säsongen, underbart! Jag älskar verkligen Liseberg, synd att det alltid ska gå så mycket pengar varje gång man går dit annars hade man gått dit oftare :) Jag köpte i alla fall ett årskort så nu kan vi gå dit när vi vill, då är i alla fall inträdet betalt. Oliver fullkomligt älskar Liseberg, och nu när parken har gjort ett eget kaninland där man hittar det mesta för barn kan man nu ge Liseberg 5 av 5 stjärnor.. hit blir det nog flera besök i sommar. Juni och Lily sov gott i vagnen nästan hela vistelsen, fast det blev ett besök till det praktiska amningsrummet...lite för kallt att amma utomhus. Vi fick även väldigt trevligt sällskap med oss till parken, Ewelina och barnen följde också med. En dag fylld med massa roligt, dock var Oliver väldigt skeptisk till Lisebergskaninerna och var inte på humör att kramas :) Synd att det var lite för kallt för mjukglass annars hade det blivit premiär för det med, det får bli en dag när solen värmer lite mer. Nu när Liseberg har öppnat känner man att våren äntligen är här!











Välkommen till världen middag!

Förra helgen blev vi bjudna på middag hos våra fina grannar, och Ewelina hade fixat trerättersmiddag och gjort så himla fint. Välkommen till världen middag för tvillingarna. Det blev en härlig kväll med prata om amning, barn, förlossning och annat skoj, Det är skönt att gå på middag hos andra som har barn, då slipper man tänka på ljudnivå och slappna av på ett helt annat sätt än när man umgås med de som inte har barn. Juni & Lily sov igenom hela tillställningen och vaknade lagom till vi skulle gå hem. Tjejerna fick fina presenter, ursöta klänningar av märket Newbie med matchande strumpbyxor och så söta förvaringslådor för prinsessor. Tack för en väldigt mysig kväll familjen Ågerfalk/Seaton, vi är verkligen lyckligt lottad som har så omtänksamma och fina vänner som er!








lördag 27 april 2013

Sugar & Treats leverans!

Igår slog Sugar & Treats till och bakade till en invigning, vi fick förfrågan om vi hade lust att sponsra med lite bakverk och snälla som vi är gjorde vi det. Vi bakade våra minicupcakes som brukar vara väldigt populära och så blev det macarons! Roligt att vara igång med bakningen igen och imorgon är det dags för en ny beställning :)








- Posted using BlogPress from my iPhone

Kusinvitamin på besök!

Jag har varit lite seg att lägga över bilder på datorn och därför glömt att uppdatera bloggen med dessa. Förra helgen kom kusin Ida på besök med mamma Catherine, pappa Mattias fick stanna hemma för han var sjuk. Ida tyckte det var väldigt spännande med sina nya kusiner och var så försiktig och gosig. Vi fick jättefina dockor från Teddykompaniet (visst inte att de även gjorde mjuka dockor) till tjejerna och gosiga filtar. Tack fina ni för mysigt besök och för fina presenter, hoppas det inte dröjer länge tills kusinerna får busa igen!







fredag 26 april 2013

Vardagslyx!

Igår var Oliver tillbaka på dagis igen efter magsjuka på hans avdelning, pappa Abbe jobbade och för oss tjejer blev det häng i Amhult och lite shopping medan vi fick fint och städat här hemma. Vardagslyx måste man unna sig själv ibland, det är man allt värd. Det är underbart att komma hem till ett hem som doftar Ajax och nystädat, vardagslyx som är värt varenda öre.



Det blev även ett besök till BVC, vikt och check. Nu slipper vi gå dit två gånger i veckan, så skönt! Så nu ska vi inte dit förrän nästa fredag. Våra små tjejer fortsätter öka som de ska, och Lily's kurva går rakt upp :) Ni ska se att om några veckor har även hon tjockat på sig bra!

Vikt Juni: 2 920g

Vikt Lily: 2 380g

torsdag 25 april 2013

Storebror!

En storebror som gärna är med och hjälper till med det mesta, helt underbart att se hur mycket han gillar sina systrar. Det känns som att han förstår att tjejerna är här för att stanna för han har full koll på att det är Abbe som är pappa och jag som är mamma till Juni & Lily. Vi hade nog inte väntat oss att det skulle vara såhär lätt, vi passar på att njuta medan det vara för vem vet hur länge det fortsätter :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 24 april 2013

En släng av Mjölkstockning!

Och så fick jag den omtalade mjölkstockningen, eller jag tror att jag fick en kort släng av den i början av veckan. Har aldrig tidigare haft det, så det är svårt att veta om det var mjölkstockning eller något annat knas. Fick helt plötsligt 39 graders feber och frossa i måndags, ena bröstet kändes lite ömt men inte mer än så. Det måste nästan ha varit mjölkstockning, för igår mådde jag jättebra igen. Om det hade varit något virus borde jag ju känt mig hängig i flera dagar. Skönt i alla fall att jag troligtvis fick en light variant, för när man är själv hemma med 3 barn är det inte aktuellt med att ligga i feber och ha frossa!





Vi ökar!

Mammas bröstmjölk is da shit och småttingarna ökar i vikt, härligt! Vad gör man inte för sina små troll, ibland känns det som att jag inte gör något annat än pumpa och amma...pumpa, amma, pumpa, amma, pumpa, amma :) Få se det positiva i det, det förbränner! Vi går nu till BVC två gånger i veckan för att väga tjejerna, de var ju så pluttiga när de föddes. Lily har ökat nästan 300g sedan hon föddes, och det anses som mycket. Hon vägde ju bara strax över 2kg lillskruttan. Juni ökar inte lika mycket i vikt men viktkurvan går i alla fått uppåt, hon är en riktig sömntuta som gärna skippar ett mål mat!

Vikt Juni : 2 820 gram

Vikt Lily: 2 300 gram








tisdag 23 april 2013

TBE vaccin

Nu har Oliver varit och fått den första dosen av TBE vaccin, snart är dessa äckliga små fästingar här och eftersom vi bor nära skog och skärgård så beslutade vi att vaccinera Oliver. Dessutom har de ändrat åldern för vaccinet från 3 år till 1 år. Detta beror på att nya studier på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm visat på att även små barn kan drabbas av långvariga symtom som minnesproblem och orkeslöshet, vilket man tidigare inte trott. Dessutom rekommenderar man vaccination från 1 års ålder i andra europeiska länder där TBE förekommer. Källa Smi.

Nu slipper vi att gå runt och oroa oss för TBE i sommar, och Oliver kan springa runt fritt utan att vi behöver tänka på dessa små odjur! Oliver var riktigt duktig och visade stolt mamma klistermärket som han fick av farbror doktorn när han kom hem.





söndag 21 april 2013

Inspektion a la BVC style!

Så har vi haft BVC på inspektion, för det är väl därför man får ett hembesök? MVC var väldigt noga med att säga till oss på föräldragruppen med Oliver att man inte ska städa och fixa hemma innan BVC kommer på besök...som är ungefär en vecka efter förlossning. Men så står man där och storstädar, gör fint och när de väl kommer går de enbart in i hallen och köket. Skönt i alla fall att vi fick rent och fint till helgen. Jag hade även gjort mig för och bakat, tänkte att det kunde vara mysigt med en fika. Vi känner ju Petra sedan innan och hon är även Olivers BVC sköterska. Men när vi erbjöd kaffe tackade hon snällt nej och sa att hon nyss haft lunch, så mer kaka till oss istället :) Fick massa information om amning, alkohol, plötslig spädbarnsdöd och annat. Men man har ju liksom varit där en gång, been there done that. Fast det är ju aldrig fel med en liten uppdatering. Båda tjejerna hade ökat i vikt sedan sist och Lily hade ökat mest, en litet matvrak. Nästa BVC besök är redan imorgon, då har det gått 3 dygn sedan vi vägde sist!

Vikt Juni: 2 750g (ökat 45g sedan sist)

Vikt Lily: 2 200g   (ökat 110g sedan sist)

Juni till vänster och Lily till höger




Syskonmys

Nu har vi varit hemma i en vecka och Juni & Lily är fortfarande väldigt intressant tycker storebror, det ska gosas, hållas, mysas, sovas tillsammans osv . Han är väldigt mån om sina tjejer. Vill ha koll på var dom är och gör :) Jag får amma utan att han sliter eller försöker få min uppmärksamhet på annat sätt, däremot vill Oliver gärna sitta bredvid oss och titta, samt pussa småtjejerna! Så skönt att allt bara flyter på just nu, vi bara är och tar dagarna som de kommer. Det är så mysigt att ha två bebisar i huset, gäller att ta vara på den här tiden för den går ju så himla fort!


- Posted using BlogPress from my iPhone

11 dagar och 16 kilo lättare!

Tänk att det gått så många dagar sedan våra små tjejer kom till världen, dagarna bara rullar på här hemma. Vi har fått så himla mycket fin uppvaktning sedan tjejerna kom av vänner och bekanta och vi är verkligen lyckligt lottad att ha två fina och välskapta tjejer. Separat inlägg kommer med alla fina presenter och blommor!

 Detta kort tog jag samma dag tjejerna kom, så här stor blev magen vecka 37+1

 Så här ser magen ut nu, 11 dagar senare


Det blir ju en hel del amning och pumpning när man har två tjejer som ska bli mätt och nöjd, och därmed resultatet att mina gravidkilon har rasat av mig. Jag är nu nere på inskrivningsvikten och det känns fantastiskt bra, nu behöver jag bara kämpa på med de extra kilon jag hade lagt på mig innan graviditeten. Eller bara och bara, det är också många kilon som ska bort men fortsätter det såhär så hoppas jag att amningen kommer att hjälpa mig lite på traven. Nu när våren är här kommer det att bli en hel del promenader, har inte riktigt vågat mig ut på längre promenader än utan det har blivit torget tur & retur men nästa vecka kanske man ska våga sig bort till Amhult om vädret tillåter. Gymmet får vänta några månader till, klartecken från MVC innan jag sätter igång med den träningen, måste komma ihåg att jag har burit två bebisar i magen och därmed kan återhämtningen ta lite längre tid och innan livmodern dragit sig tillbaka helt. På bilderna och i verkligheten ser det ju faktiskt ut som att jag fortfarande är gravid. Vi får se hur många dagar/veckor det tar innan magen är helt borta!

lördag 20 april 2013

Premiärtur!

Idag har det varit sådär härligt vårväder och varmt i solen, så Oliver har fått spendera mesta delen av dagen utomhus. Grabbarna började dagen med fotbollsträning nere vid vallen, Oliver älskar att spela fotboll med pappa och ibland spelar han även med de äldre tjejerna hemma på vår gård. Få se om det kanske blir en fotbollskille av honom :) På eftermiddagen tog vi med tjejerna ut och åkte premiärtur på elbilen, väldigt populärt. Och vi har även hunnit med lek & bus ute på altanen med Vincent & Mathilda. Vilken underbar dag vi har haft i vårsolen, håller tummarna att vädret fortsätter så här!








- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 19 april 2013

Sover 22 timmar av 24!

Vi har blivit väldigt bortskämda sedan tvillingarna kom, var det så här lätt att ha två spädbarn? Så känns det just nu och vi hade inte kunnat önska oss en bättre start. Vi var även ganska bortskämda med Oliver och trodde inte man kunde ha det så mycket bättre men tydligen kan man det. Skönt i alla fall att vi fått en sådan bra start så vi är redo för mer intensiva dagar och nätter. Just nu får vi sova gott på nätterna och tjejerna äter bara en gång per natt, sover ca 4 timmar innan det är dags för mat...skönt! Vi njuter så länge det varar och hoppas att de fortsätter vara så här snälla mot mamma och pappa!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 18 april 2013

Lycka!

Vilken lycka det är att se stora och lilla hjärtat ligga i sängen tillsammans och mysa. Så mycket kärlek vår lilla kille har att ge. Mammahjärtat smälter!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 17 april 2013

Juni & Lily

Så har tjejerna äntligen fått ett namn, det var väl på tiden. Oliver har sagt bebisarna, och vi Mini & Mikro. Ganska skönt att kunna tilltala med ett vanligt namn, nu återstår mellannamn till Lily och sedan kanske vi är redo att skicka in papperna till Skatteverket.

Här har vi Juni (Tv1):


Och här har vi Lily (Tv2):


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 15 april 2013

Första natten & dagen hemma!

Det är så mysigt att ha bebisar i huset igen, och våra tjejer sköter sig än så länge! Sover gott på natten och låter oss sova väldigt länge innan det är dags för mat. I natt blev det bara en amning :) Så jag fick sova till strax innan fem imorse. Jag njuter, för alla som har barn vet hur snabbt det kan vända. Däremot så vaknade Oliver kl 23.30 och skulle gosa & titta på bebisarna, två timmar senare somnade han om i sin säng. Skönt att vi inte hade hunnit somna själva, det blir liksom inte lika jobbigt. Ni ska se Oliver, dessa tjejer betyder en hel del för honom. Hålla och gosa vill han göra hela tiden, inga elakheter än i alla fall! Men man kan ju inte vara dum mot någon som kommer hem med en sparkcykel! Det blev plus poäng direkt.


Hur har dagen då varit, jo tack väldigt lugn måste jag säga. Jag har hunnit packa upp BB väskan, gosat och myst med tjejerna, ätit frukost, lunch och middag med båda händerna, duschat, bytt x antal blöjor, bytt kläder på två tjejer morgon och kväll, tvättat upp massa kläder, dammsugit, surfat, ammat, koppmatat och kollat på tv. Det är inte illa för att vara tvillingmamma. Att vara på BB och få krafter ger mycket ny energi, amningen kom igång innan vi kom hem och så har vi två väldigt snälla tjejer som väldigt gärna vill ligga tillsammans och mysa. Nu ska vi bara mysa och gå promenader resten av veckan, en lunch eller fika kan det också bli. Trevlig kväll på er alla!

söndag 14 april 2013

Hemfärd

Idag ska vi äntligen åka hem, tjejerna ökar bra i vikt och mår väldigt bra precis som mamma och pappa. Nu längtar vi efter att få mysa med storebror och komma in i bra rutiner :) Känns väldigt bra att amningen är igång och att tjejerna ökar i vikt. Jag har torterat boobsen i fem dagar och väntar bara på bakslag, med ömma vårtor och annat jobbigt! Det ska även bli spännande att komma hem och se reaktioner på Oliver, få se om de små är lika poppis nu som när han varit på besök. Keep u all posted!

Mini ökat 90g sedan igår och Mikro ökat 30g. Det är mammas tjejer det :)








- Posted using BlogPress from my iPhone