torsdag 28 februari 2013

Two months to go!

Idag är det 2 månader kvar tills våra små är beräknad att ploppa ut, hoppas att kommande veckor går fort fort fort! Längtan efter dessa små är enorm och att få mysa med bebis :) Firade dagen med att köpa två pyjamaser, finns väl alltid en ursäkt för shopping. Eller vad säger ni?






Shorts, ja tack!

Favoritplagget här hemma är shorts! Ber man Oliver hämta kläder så väljer han ut det han själv känner för att ha på sig, och det blir oftast shorts och t-shirt. Det är ju inte så att det är sommarkläderna som ligger lättillgänglig i byrån men han vet precis var de ligger. Gillar att han har egen vilja och vet vad han vill. Ni ska bara veta vilken bestämd liten kille vi har här hemma!







onsdag 27 februari 2013

Vecka 31+2

Den här veckan trycker bebisarna väldigt på mina stackars revben, herregud vad ont det gör ibland och värre lär det väl bli. Mikro (TV2) är väldigt rörlig och buffar, sparkar och vänder på sig en hel del medan Mini (TV1) ligger med huvud nedåt och sparkar mer inåt än utåt. Därför jag inte känner dessa rörelser lika mycket, känns skönt i alla fall att man känner Mini några gånger om dagen annars hade jag nog blivit orolig. Men våra små bebisar följer i alla fall just nu mina sovrutiner, när jag släcker lampan på kvällen och lägger mig tillrätta gör tvillingarna det med. Sedan känner jag inte dem förrän på morgonen, så skönt! Det gör ju att jag får sova gott under natten :) Idag har jag varit på Östra och kollat status på våra små, är ju veckomöten nu för att kolla flöden och tillväxt. Precis som alla andra veckor så följer de sina kurvor fint och ökar i vikt, Mikro är ju mindre och ökar inte lika mycket som Mini men inget som är konstigt enligt läkarna. Fina bilder fick jag även med mig idag, så vad säger ni är de tjejer eller killar? :)

Vikt Mini (TV1) : 1 754 gram

Vikt Mikro (TV2) : 1 298 gram

3D bild på våra små, till vänster TV2 och till höger TV1

Nyinköpt till tvillingarna :)

tisdag 26 februari 2013

Utebus i solen!

Åh vad jag längtar efter våren nu, komsikomsi!! Varma dagar på altanen med fika ute i solen och härliga grillkvällar, av med overaller och på med vårjacka. Oliver har varit hemma idag, inte för att han är sjuk utan för att han var lite hängig igår. Det gäller att hitta på lite olika aktiviteter så man tröttar ut honom, annars blir dagarna så långa. Vi spenderade eftermiddagen ute på altanen i det fina vädret. Ut med trehjuling och balanscykel, så skönt att all snö är borta :) Snart är mars månad här och det betyder att våren är på ingång, längtar!










- Posted using BlogPress from my iPhone

Ett plus med att vänta tvillingar!

Är att man får shoppa dubbelt upp av allt, det är faktiskt väldigt roligt för en shoppaholic som mig. Det är inte alltid det finns dubbletter av allt men för det mesta finns det två av samma storlek. Jag får faktiskt de finaste komplimangerna när jag handlar saker eller kläder åt våra små (hehe jag undrar varför?), många positiva och snälla ord brukar expediten ge oss. Att det är mycket jobb med tvillingar det vet nog alla, det är ju faktiskt dubbelt upp av allt, men det är man liksom så medveten om och behöver inte orden "Ja då kommer ni att få fullt upp" "Oj, det blir kämpigt" " Ja, då ska du nog passa på att njuta nu" eller " Passa på att sova nu, för det kommer det inte bli mycket av sedan". Vi är båda så less på dessa kommentarer :) Visst kommer det bli fullt upp, det är vi så medvetna om. Men vi kan faktiskt få två snälla bebisar som sover på nätterna och äter bra precis som Oliver gjorde och då kan jag säga att det är "a piece of cake" jämfört med att ha ett barn med kolik eller ett som inte sover på nätterna. Första tanken för oss var nog, hur ska det här gå? Till att vi nu inte ens kan föreställa oss att bara få en bebis :) Det blir helt enkelt dubbel lycka för oss den dagen de bestämmer sig för att titta ut!


måndag 25 februari 2013

Hängig kille!

Idag ringde de från dagis och sa att Oliver var hängig, första gången jag får ett samtal från förskolan sedan han började i augusti. Oliver är vanligtvis väldigt aktiv, social och glad men idag hade han varit hängig på förmiddagen, inte ätit till lunch och vid sovstund hade han varit ledsen :( Min lilla prins, så jag åkte såklart och hämtade hem honom. Han har ingen feber och inte förkyld, vi få se om något bryter ut eller om han bara behöver vila hemma i några dagar med mamma. Imorgon blir det i alla fall mysdag med mamma!







- Posted using BlogPress from my iPhone

Helt däckad!

Efter bus och lek på kalas blir man väldigt trött, speciellt om man missat sovstund. Oliver däckade totalt när han kom hem från kalaset igår! Han som sällan somnar i soffan, det gör han bara om han är VÄLDIGT trött!


söndag 24 februari 2013

Kalas på Bushuset!

Idag har Oliver varit på kalas på Bushuset här i Torslanda, första inbjudan från en kompis på förskolan :) Oliver tyckte det var väldigt roligt och hade humöret på topp, åkte rutschkana minst 20 gånger. Klart man ska göra det man tycker är roligast! Det bjöds på korv med bröd och sedan glass till alla barnen, Oliver charmade med att skåla och som vanligt noga med att tacka. För att endast vara 2 år och 4 månader är han väldigt duktig på att tacka för det han får och han glömmer sällan att tacka för maten! Gäller att lära sig i tid :) Det måste ju vara perfekt att ha ett kalas på ett lekland, maten, fika, underhållning, och godispåse ingår. Du slipper städa innan och efter, göra massa mat och fika, dekorationer osv, endast 130kr per barn och så är det en minimum avgift på 1100kr...kan man komma undan billigare och smidigare? Nä tror inte det. Det var grabbarna som var iväg på kalas idag, så det blev tyvärr inga kort från kalaset!

Det här ingår:

Inbjudningskort (hämtas på Bushuset2 eller skrivs ut via hemsidan) 
Korv med bröd
Läsk/Festis
Glasstrut/Isglass
Godispåse med ballong 
Present till födelsedagsbarnet (Från Bushuset till barnet)
Massvis av lek
Tillgång till ett kalasrum

Kalastiden är 2 timmar.


Bilbarnstolar och Babysitter på plats!

Då var våra bilbarnstolar med bas levererade, äntligen på plats efter lite strul med adress och dyligt. Tyvärr mitt eget fel men jaja då slapp det i alla fall ta upp massa plats i förrådet, Abbe är väldigt noga med att det ska vara ordning och reda därute så det gäller att passa sig :) Sedan lyckades jag äntligen fynda en till Babybjörn babysitter med tillhörande leksak för 600kr på blocket, gissa om jag blev glad. De har nämligen legat ute för 700kr utan leksak och tillhörande leksak kostar ny nästan 300kr och begagnad 150kr. Den var i nyskick och nu har vi två fina babysitter! Härligt nu är det inte mycket kvar att köpa. Och sist men inte minst, jag kommer tydligen i min Odd Molly jacka...lycka!



lördag 23 februari 2013

Baby & Barn mässa 2013!

Igår tog jag med mig min jättegravida kompis på Baby & Barn mässan som är nu i helgen på Svenska mässan. Det var lite nya roliga utställare i år som jag tidigare inte sett på mässan, bland annat Zillstar, JAMA produkter och Me & I. Jag har väl inte riktigt fastnat för Me & I's kläder men riktigt bra kvalité och gosiga verkar de vara i alla fall. Jag är inte så mycket för tryck på kläderna, den tiden kommer när barnen bara vill ha tryck med diverse saker på och jag vet att det kommer stå mig upp över öronen :) Däremot vad jag fastnade för var ett par mysbyxor som såg väldigt sköna ut till mig själv, perfekta byxorna att hänga med på BB och efter förlossningen. Vi får se om jag tar och beställer ett par eller hittar något liknande på nätet. Fyndade i alla fall några mössor, åh jag älskar verkligen mössor och Oliver har nu en hel kollektion att välja på i vår, sommar och höst! I Nova Star montern hittade jag också lite kläder, älskar verkligen deras slittåliga jeans. Perfekt att ha på dagis eller vid lek, mjuka och sköna. De går loss på 400kr annars så att fynda dessa på mässan för 250kr var perfekt! Annars var det inte så mycket annat att ha, hittade i och för sig två par byxor till våra twins i Zillstars monter. Åh såg en body som jag bara älskade och fortfarande tänker på, tyvärr fanns det bara en i storlek 50 så jag fick hänga tillbaka. Dags att ta en tur ut till ön och besöka Zillstar, där finns det mycket fina kläder till bebisar :) Vi var ju två väldigt gravida tjejer som gick där på mässan med diverse krämpor så vi missade säkert en och annan bra utställare men vi kände oss väldigt nöjda att vi klarade av att gå runt ett tag i alla fall och lyckades få med oss lite fynd hem. Lite rabattkuponger fick vi också med oss så nu ska jag shoppa det sista till bebisarna på nätet. Baby & Barn mässan är över för min del och nu får man vänta ett helt år tills nästa gång!






fredag 22 februari 2013

Förlossning och BB

Jag har väl inte tänkt så mycket på det där med förlossningen än utan att det får man ta när det är dags, hade liknande inställning när jag väntade Oliver och det gick ju som en dans! Förlossning är bland det häftigaste jag varit med om och skulle kunna gå igenom det igen och igen, hehe i alla fall om det blir som första gången. Däremot det jag har funderat på en del är om man går tiden ut, alltså 40 fullbordade veckor. Vad händer då? Blir man igångsatt osv. Min BM berättade att man planerar då in en igångsättning om man vill det, klart man vill eller? Hon berättade även att när man är gravid med tvillingar kan man påverka ganska mycket själv från vecka 38, t ex att man vill bli igångsatt innan BF. Mår bebisarna bra och har en bra födelsevikt så kommer jag nog ha det som önskemål, kan tänka mig att man är rätt less på slutet. Sedan beror det väl på mycket annat, hur man mår och alla andra begränsningar.

Det andra jag funderat på är hur länge man stannar på BB efter förlossningen, men det är tydligen väldigt individuellt beroende på vad man har haft för en förlossning. Har man haft en "normal" förlossning är det dock vanligt att man stannar 4 dagar och att man då får ett familjerum, pappan får såklart också stanna. Undrar hur det kommer bli för oss, har börjat oroa mig för Oliver. Bara tanken att vi båda ska vara ifrån honom 4 nätter känns inge bra alls. Han kommer få vara på BB på dagarna men jag antar att han inte får sova där. Samtidigt påpekade Eva min BM att vi kommer behövas på BB båda två, eftersom vi får tvillingar. Alltid är det något man ska vara bekymrad/orolig över, vi får hoppas att det löser sig och att Olivers favoritperson tajmar in ett Sverigebesök under dessa dagar :) Skönt i alla fall att jag fått lite svar på mina funderingar, känns som det mesta är under kontroll nu!

Det absolut finaste vi har, och som snart kommer bli storebror till 2 små troll


torsdag 21 februari 2013

Cravings

Underbart med gravidcravings, även fast det var värst för mig i början av graviditeten så finns suget för vissa saker fortfarande kvar. Och så tipsade en annan gravid kompis mig om Marabou Dröm krisp, mmm så god!! Och nu är jag hooked! Så besvikelsen var enorm när jag idag handlade till fredagsmyset, den var slut!! Håller tummarna att den är tillbaka på hyllorna innan helgen :) Gillar man Marabou, och nougat så måste man bara prova den här!





Utflykt till Universeum!

Idag ska min lilla plutt ut på stora äventyr med förskolan, all the way to Universeum :) Nästan alla barn på Olivers avdelning kommer att följa med så det kommer nog bli en väldigt rolig dag för dem små. Gillar verkligen att förskolan hittar på diverse utflykter så barnen får lära sig att åka ut i större grupper samt att uppföra sig på offentlig platser. Roligt också att dem nu får åka till ett ställe som Universeum, där finns det ju så mycket roligt för barn. Matsäcken är packad och humöret på topp, och Oliver bara väntar på att få åka bussen precis som pappa gör varje morgon!

Mysig frukost tillsammans imorse

onsdag 20 februari 2013

Lill-lördag och MVC besök

Veckorna går verkligen i rasande fart, halva veckan har snart gått. Skrämmande att dagar och timmar kan gå så fort så man knappt vet vad det är för dag. Idag har jag varit hos MVC och lyssnat på hjärtljud, underbart!!! Deras små hjärtan tickar på fint i magen, tänk att det inte alls är långt kvar tills vi får mysa i sängen alla fem :) Oliver är väldigt fascinerad av bebisar och vill gärna gosa och klappa, dock får man hålla koll på händerna för helt säker kan man inte vara :) Vi får se om han kommer tycka det är lika roligt med småsyskon.

Blev även fortsatt sjukskriven till i början av april. Känns skönt att slippa oroa sig för att man ska orka komma iväg till jobbet, då det för tillfället inte alls hade fungerat att arbeta. Vissa dagar kan jag känna mig jättepigg på morgonen och så helt plötsligt slår det hastigt om och så blir benen svaga och så får jag sammandragningar från hell. Jag är inte direkt klagotypen utan när folk undrar hur jag mår säger jag bra, man orkar liksom inte hålla på att klaga och tycka synd om sig själv. Jag mår så bra som jag kan må om man tänker på omständigheterna, och det kunde ha varit värre!

SF-mått : 36 cm (Eva som tog måttet)

Viktuppgång: + 13 kilo totalt

Hjärtljud Mini: 136

Hjärtljud Micro: 144





tisdag 19 februari 2013

Längtan efter värmen är enorm!

Usch vad jag ogillar vintern, speciellt i Göteborg. Det snöar, det töar, det regnar, rått, det är mörkt och det blåser. Usch och fy, tänk om man kunde bo och arbeta utomlands från september till maj, det hade varit perfekt för oss. Oliver är inte heller någon direkt fan av vintern och hatar att åka pulka, visst är ungen konstig :) Men så är det bara och jag förstår honom, nu har ju inte jag kunnat leka med honom denna vinter på samma sätt som förra året men Abbe har även försökt och nixpix. Har Oliver väl bestämt sig för att inte göra något, så är det bara så. Undrar vem han har fått envisheten ifrån :)) Skönt att våren snart är här och att vi har en mysig sommar med tre barn att se framemot, och så har vi ju börjat planera vår nya resa som bär av i höst :) Mycket att se framemot och det är anledningen att jag klarar av denna långa, mörka och tråkiga vinter!


måndag 18 februari 2013

Vecka 30+0

Yeaj only 10 weeks to go!!! Tjoho nu har jag gått in i graviditetsvecka 31, och har avverkat 75.4% av den här graviditeten. Det innebär att det bara är 69 dagar kvar till BF, så skönt! Dagen till ära har jag varit på Östra och tittat på våra små , härligt att få se dem i magen efter nästan 2 veckors uppehåll. Allt ser bra ut och de växer som det ska, följer sina kurvor och har det helt enkelt väldigt bra i magen :) Även fast Micro (TV2) är lite mindre och om man jämför med en enlingsgraviditet så ligger h*n på -25.9 % , läkarna är inte oroliga eftersom det är vanligt i en tvillinggraviditet men pga detta vill de ha extra koll så att tvilling 2 fortsätter växa som den ska. Så i tre veckor framöver är det veckobesök på Östra igen, skönt då slipper jag gå och oroa mig i onödan. Känns som att de har bra koll på oss, är än en gång imponerad av sjukvården och speciellt på Östra. På onsdag är det dags för MVC besök igen, ska bli spännande att se hur mycket magen har växt sedan sist samt vad vågen visar. Sist var det fortfarande 12 kilo plus, men jag gissar på att jag har gått upp i alla fall 1 kilo sedan sist :)

Vikt våra små krabater idag:

Mini : 1530 gram

Micro: 1189 gram 



Mammas hjälpreda!

Oliver har blivit rikigt duktig på att hjälpa till här hemma, det gäller faktiskt det mesta. Att slänga blöjor, plocka upp saker från golvet, hämta kläder på övervåningen, slänga kläder i tvätten, städa upp efter lek och bus, och även att plocka upp varor när jag varit och storhandlat! Det underlättar väldigt mycket nu när jag är väldigt gravid och inte har lika lätta att böja mig ned. Arg blir han också om man själv försöker att hjälpa till med påsarna, mammas lilla hjälpreda. Detta bådar gott inför kommande syskon!


söndag 17 februari 2013

Minicupcakes till dop!

Idag har jag gjort en cupcakebeställning till ett dop, minicupcakes med babyblått tema. Älskar babyblått, så sött och fint. Så passande till ett dop :) Det blev äggfria kladdkakemuffins med nutella frosting, hittade söta små babyblå muffinsformar med prickar på Tårtdecor som passade perfekt. Dessa härliga minucupcakes dekorerades med minibabyfötter, självklart egen tillverkning! Roligt att äntligen få göra något till ett dop, nu rullar tankarna till vi ska ha dop. Spännande att se om det blir babyblått - eller babyrosa tema!






No Egg!

Måste passa på att tipsa om ett bra komplement till ägg, till alla äggallergiker finns det ett alternativ som fungerar utmärkt. Jag har testat att baka med det några gånger nu och måste säga att jag tycker det är ett bra alternativ, hellre det än att utesluta ägg helt. Det gör ju att man kan baka så mycket mer. Har inte hunnit testa att göra maränger med det, som tydligen ska fungera. Det får bli nästa utmaning. Ni hittar No Egg i de flesta mataffärer, bland annat Maxi!

lördag 16 februari 2013

Kalaslördag!

Idag är det kalaslördag, vi har varit på Spiderman kalas. Vincent vår granne hade sitt 4-årskalas idag och Oliver hade turen att bli bjuden. Det var Olivers första riktig stora barnkalas, flera barn från förskolan var där och det var totalt runt 16-17 barn. Ljudnivån var hög men det kändes inte alls stökigt eller stojigt, riktigt roligt kalas tyckte Oliver som var på topp. Olivers favvo tjej var ju såklart också där, ni ska se dessa barn. De gosar, kramas och pussas, Oliver skiner upp som en sol när han ser Mathilda. Ni ska se vad söta de är. Tack fina Ewelina, Daniel, Vincent och Mathilda för idag, det var verkligen supertrevligt och tack för allt supergott fika. Den här tjejen kan verkligen baka!













fredag 15 februari 2013

Fredagsmyset sprider sig på Låkeberget!

Nu är det fredag igen och då ska det såklart mysas. Det bästa som finns är att förbereda fredagsmyset och handla allt gott, sedan skinner min lilla solstråle upp när han inser att det är dags för popcorn och chips. Nu är det helg och den här helgen kommer innehålla massa roligt. Trevlig fredag på er!



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 14 februari 2013

Alla ♥ dag!

Det blev en lyckad Alla hjärtans dag i alla fall , med trerättersmiddagl. Bästa presenten av allt var att man kom hem till ett väldoftande hem, Ajax spred sig över hela huset. Älskar vår städerska, man kommer aldrig hem besviken!!! Varannan vecka unnar vi oss lite vardagslyx och det är värt varenda krona,  att städdagen den här gången inträffade på Alla Hjärtans dag var ju perfekt tajmat! Såklart blev jag även överlycklig av de fina blommor som världens bästa sambo kom hem med, älskar tulpaner! Min gåva blev en trerättersmiddag som bestod av laxtoast, Pasta a la fläskfilé och till efterrätt blev de vaniljpannacotta med färska jordgubbar. Hoppas ni alla har haft en underbar dag med massa kärlek ♥






Happy Valentines Day ♥

Happy Valentines day! Idag är det Alla Hjärtans dag kära vänner, och jag är så oförberedd för detta spektakel i år. Så här fint blev det förra året på Alla Hjärtans dag och jag kan säga att jag ligger LÅNGT efter i år. Orken har helt enkelt inte funnits där och det är bland annat graviditeten som ställer till det i år. Jag vet faktiskt inte om jag hade hunnit med något liknande även om jag mått bra, då hade jag haft full arbetsdag och tiden hade inte heller räckt till. Vi får se vad dagen har att erbjuda och vad man orkar fixa. Hoppas ni alla får en underbar Alla Hjärtans dag, bara man får kärlek så klarar man sig lång ♥ Puss & Kram på Alla Hjärtans dag!




onsdag 13 februari 2013

Preggo or what!

Kolla in den här tjockismagen jag har fått, tänk att jag har 11 veckor kvar.Så värre kommer det att bli!!