lördag 30 juni 2012

Lördagsmyser med mina killar!

Idag har vi haft en sådan där mysig hemmadag, efter en fullspäckad vecka så var det skönt att bara vara idag. Vi har hunnit med lite småfix här hemma, lekplatsbus på gården, och lite annat som hör lördagen till.

Lördagsmys för lilleman

Charmerande liten kille som gör att man får många härliga skratt!

Organiserat frysen, nu är det ordning och reda!

Och lite rökt lax hittade vi även i frysen, gissa om Abbe blev happy!

Röra 1 med dill och härliga färska räkor!

Röra 2 med sikrom, gräslök och räkor!

Sikfilé a la Lövånger!

Mmmm mumselimumsmiddag!

Idag blir det fiskpaket på grillen, såååå gott!

Trevlig lördag på er alla. Kramisar från oss!

Fredagsmys!

Min kille han ställer upp i alla väder, igår öste regnet ned men trots detta så stod han och grillad till oss...det är kärlek det! Och fläskfilén blev så underbart god, det var nog vädret :) Jag kompenserade såklart med lite smarrig efterrätt, lite snäll måste man ju vara. Hoppas ni alla hade en lika mysig fredag som vi hade!

Puss min älskade!

Fredagsmysbakelse!

fredag 29 juni 2012

Date med the Kitchen aid!

Idag var det date med min älskade lilla kitchen aid, och det var riktigt mysigt :) Passade på att baka lite idag när det var tråkelitråk väder ute, blåst och regn då kan man hålla sig inne om man varit ute hela veckan. Tror till och med att Oliver tyckte det var ok att vara inne idag, i och för sig så har vi varit iväg två gånger idag, först helghandling på Maxi och sedan ut för att köpa jordgubbar! Hade egentligen flera saker på baklistan men det blev bara kärleksmums och hallongrottor, tänkte att jag skulle spara lite så jag även kan baka lite i helgen. Nu blir det date med min stora älskling, lillskrutten sover sen några timmar tillbaka :) Trevlig fredag på er alla!




Morgonmys!

Oliver är världens gosigaste på morgonen, vill gärna se på bompa med lillen och napp. Oliver vaknar ganska tidigt och det är väldigt mysigt att vi hinner med en mysig stund innan det är dags för frukost och göra sig iordning för dagens bravader. Det kommer vi även hinna med i höst så det känns underbart, värsta som finns är att stressa på morgonen, då vill man bara mysa och njuta av ett kopp kaffe! Mys = Bästa som finns!


torsdag 28 juni 2012

Baka

Åh har sådant sug på att baka en liten kaka, har haft fullt upp hela veckan och har inte tillägnat köket många timmar. Så imorgon är det dags för en date med min älskade kitchen aid, så nu blir det till att leta runt på bloggar och hitta något gott att baka, funderade faktiskt på att baka kärleksmums och något annat. Lite sugen på att prova på något nytt, men ska bara komma på vad! Snacka om bakabstinens, kanske inte kan hålla fingrarna i styr och kör igång redan ikväll :) Men så är livet för en bakgalen mamma, uttråkad behöver man i alla fall aldrig vara!

Kärlek!


Lekplats, rea, Maxi, Aleks, Maxi och lekplats igen!

En helt vanlig torsdag i Torslanda kan vara helt underbar!!!! Och speciellt om det är sol och urhärligt väder. Idag har vi hunnit med lekplatsen x två, shoppat på rean på My Baby, snackat med morfar mellan Mybaby och Maxi, lunch för barn på Maxi, lunch på Aleks, shoppat mat på Maxi och så tillbaka till lekplatsen igen. Idag har vi varit utomhus hela dagen, så nu börjar man få lite färg på kroppen! Åh vad vi älskar att vara utomhus och speciellt om det är soligt! Tack för idag tjejer och killar, och tack så hemskt mycket morfar för lunch, trist att du inte kunde hänga med oss :) Hoppas hoppas hoppas att det även är fint väder imorgon, kollade precis YR.no och det ser faktiskt lovande ut! Sol sol sol, lovilove!!

Favvo lekplatsen, här kunde Oliver hänga hela dagarna! Det gäller ju att välja en lekplats med stil där villorna ligger runt 5 millar! :)

Upp och ned, det är full fart på min lilla kille!

Lets go!

Full fart!

Dem stora gungorna börjar bli mer och mer intressant!

Tea kom också förbi en sväng, såklart på strålande humör. En charmerande liten tjej!

onsdag 27 juni 2012

Tårtor

Min älskade tårtbok har äntligen kommit, nu ska jag bara få tid och sitta ned och läsa dessa smarriga recept! Och titta på alla underbara bilder, den här tjejen kan verkligen fota! Önskar jag hade Lindas talang att fota, men istället får jag njuta av hennes fina bok och drömma mig bort!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Förskola, Lunch och lekplatsbus!

Idag har vi varit på besök på förskolan, fått lite information gällande start i höst. Jag fick en väldigt bra känsla och jag tror Oliver kommer trivas kanon. Det kommer kännas tryggt att lämna honom där i höst, personalen verkade jättebra och några av Oliver kompisar kommer även att gå där. Så det här kommer bli så bra så!

Sötnosen var så glad så!

En kille som kan åka rutschkana om och om igen!

Lilla Vincent har blivit sååå stor, sötaste!

Överlycklig!

Vi har även hunnit med mysig lunch på Aleks med Ewelina, Vincent och Mathilda, och efter det blev det en sväng till Olivers favorit lekplats där vi busade för fullt. Efter en fullspäckad dag avslutade vi den med utelek hemma och en härlig powerwalk för mig! Nu blir det lite hushållssysslor innan man får mysa i soffan. Kramelikram på er!

tisdag 26 juni 2012

Liseberg!

Årets första besök på Liseberg är avklarat, vilken dag och vilket underbart väder vi haft. En riktigt sommardag med mysigt sällskap och alla på gott humör! Barnen och mammor har fått åka karusell, Oliver tyckte nog att farfars bilar var roligast och hade nog velat åka fler gånger men idag fick det räcka med två gånger :) Det får bli fler besök i sommar för nu har vi skaffat Lisebergskortet så vi får gå in gratis hela säsongen, kanske pappa Abbe vill följa med nästa gång!

Dags för lite skoj!

Mathilda laddar med lite mat!

Liseberg  2012

Att stå och vänta är inget för Oliver men det gick faktiskt lite bättre än det brukar göra :)

Svanen var väl sisådär, nästa gång väljer vi hästen istället!

Farfars bilar var poppis!

Så himla fint!

Andra gången var det Vincent som körde!

Lite läskig tyckte Oliver!

Lycklig liten kille som avslutade sitt besök på Liseberg med lite popcorn, mumsimums!


Tack finaste grannar för en underbar dag, riktig mysig dag med massa sol och glada skratt. Det här får vi snart göra om tycker jag allt, kanske papporna också vill hänga med då :) Nu blir det Allsång och mys i soffan efter en heldag ute i solen blir man lite seg! Kramelikram

måndag 25 juni 2012

Bushuset!

Upp och ned, ned och upp :) Motion det får man om man tar med sig sin lilla kille till bushuset, rutschkanan som är högst upp är ju såklart mest poppis och idag blev det en hel del åk. Vi tog med oss Lina och Tea också, väldigt trevligt med en lek-kompis tyckte Oliver. Det är verkligen ett perfekt ställe där barnen får springa av sig och ha massa roligt, Oliver var en nöjd kille när vi gick därifrån idag. Nu blir det lek med papsen innan det är dags för dusch och nattinatt, hoppas ni alla har haft en mysig måndag. Kram på er!





söndag 24 juni 2012

Cykelhjälm!

Oliver är så fascinerad av sin cykelhjälm och vill gärna hålla på och leka med den inomhus, det är sysselsättning i minst 30 minuter :) Men jag tycker ju inte att han ska gå runt och leka med den eftersom den kan ju få skador, dock är han ganska varsam med den just nu, och en liten stund skadar ju inte! Så igår efter en cykeltur med pappa så fick han låna den en liten stund, och lyckan var stor!


Sitter lite fel men lika glad för det :)

lördag 23 juni 2012

Lyckad midsommarafton!

Igår var det midsommarafton, och som vanligt öste regnet ned :) Det är liksom tradition här på västkusten, ingen midsommar utan regn! Vi hade i alla fall en helt fantastisk midsommar med morfar, lugn och skön, framförallt ingen stress :) Vi bara njöt av dagen och åt & drack massa gott, och Oliver tyckte det vara riktigt skoj att fira midsommar med morfar. Här kommer lite bilder från vår underbara dag. Hoppas ni alla hade en fantastisk dag och framförallt mår bra idag!

Olivers första midsommarkrans, inte så poppis :)

Fina blommor och gott å dricka fick vi av min kära far!

Försöker få Oliver att sitta still med kransen, det gick väl sådär!

Bästa resultatet med son och krans! Godkänt :)

När morfar är på besök blir det mycket bus, och det älskar Oliver!

Dags för silllunch!

Sikromsägg, mumsimums!

Sill, räkor, lax och annat gott fanns på bordet!

Oliver tyckte det smakade sådär med sill men smörgås det gillar han!

Vaniljmuffins med hallon!

Som jag sedan spritsade med glasscream, gudomligt gott!

Den klassiska jordgubbstårtan måste ju även infinna sig på bordet på midsommar, fylld med färska jordgubbar och glasscream! Troligtivis den godaste tårtan jag gjort i alla fall, blev väldigt nöjd!


E dag fylld med många skratt och mycket prat, och såklart mycket mat. Det skulle ju även bli grillning på kvällen men all mat och regnet stoppade oss, det blev en repris med sill och annat gott istället, och grabbarna hängde inte läpp för det...en extra nubbe tackar man väl inte nej till. Nu fortsätter vi njuta av den här midsommarhelgen, för till veckan då är det slut med allt gottigott! Ha en härlig lördagkväll. Kram på er!