lördag 31 mars 2012

Tårtbak!

Dags att ge sig på lite olika och roliga tårtor! Igår blev det en smarrig och somrig marängtårta med färska jordgubbar och hallon. Kan varmt rekommendera denna goda tårta! Recept kommer när jag kan ladda upp bilder som vanligt igen. Trevlig lördag på er!




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 30 mars 2012

Frustrerad!!!

Vad är det för fel på min blogg??? Jag kan inte ladda upp bilder, får bara massa felmeddelande som jag fattar nada av...så frustrerande när man har massa inlägg som ska uppdateras :( Det har varit så här sedan i onsdags, hoppas verkligen att det snart är löst annars får man väl kontakta de som är ansvariga...vem det nu är? Ledsen blir man när saker och ting inte fungerar som de ska! Trevlig fredag på er alla!

tisdag 27 mars 2012

New York närmar sig med stormsteg!

Nu är det mindre än två månader tills vi drar till New York, oj vad vi längtar nu och räknar ned dagarna tills vi ska åka!!! Det är en hel del som ska göras under veckan vi är där och just nu är vi väldigt glad att vi valde en vecka så vi hinner med allt :) Bland annat står detta på listan :
THE RIVER CAFE
CENTURY 21
MADISON SQUARE GARDEN
MAGNOLIA BAKERY
BAKED BY MELISSA
APPLE STORE
CENTRAL PARK
WOODBURY OUTLET
 
NEW YORK CAKES & BAKING SUPPLY

Ni som har varit i New York, kom gärna med bra tips vad som är BÄST :) Älskar shopping!!! Och att baka :) Det blir inte mycket i väskorna när vi lämnar Sverige den 16 maj men däremot kommer vi ha fullpackat på vägen hem!!! Lovilove shopping!

måndag 26 mars 2012

Vårsnygg!

Så där ja, då åkte vårkläderna på. Äntligen slipper vi overall och andra jobbiga vinterkläder, nu är våren äntligen här! Hihi men vågar inte riktigt stoppa undan alla vinterkläder än för man vet aldrig :)

Dagens outfit; Mössa från Nova Star, Jacka från Lindex, Jeans från Kappahl och sneakers från Addidas. Shoppa barnkläder är det bästa som finns :)

Glad vår på er alla!

Våffeldag!

Igår var det våffeldagen och det firade vi med våfflor, grädde, färska jordgubbar och sylt! Smaskens tyckte Oliver som fick smaka på sin första våffla, perfekt nu vet vi vad han kan äta på Liseberg i sommar! Här kommer recept på Leilas super smarriga och frasiga våfflor!

Mumsimums tyckte Oliver :)




Branäs 14-18 mars!

Förra helgen bar det av till Branäs med tre familjer från föräldragruppen, vi blev 8 vuxna och fyra barn. Vilken weekend vi hade och som jag hoppas att vi snart gör om, vi hade det ju så himla roligt och barnen lekte så fint ihop. Så här såg vår weekend ut i bilder!
Barnen redo för pulkåkning och lek i snön!
Ellinor läser för barnen
Dags för lite skidåkning!
Grilla gjorde vi varje dag till lunch, mumsfilibaba!
Afterski är aldrig fel
Abbe busar med killarna
Middag a la 80-talet blev det en kväll!
Hej och hå, vad skoj det var i backen!

Mammisar och pappisar gör sig redo att åka pulka med barnen
Nere i dalen stundade afterski
Och sista kvällen firade vi Andreas som fyllde år, och då kunde jag inte längre hålla fingrarna borta :) Gräddtårta med hallon och riven choklad blev det!
Jag och E blev räddad två under gånger av våra män under skoterturen, tur att inget allvarligt hände men några blåmärken fick jag allt! 


Tack alla fina mammor och pappor för en grym långweekend med våra små, det får vi allt göra om nästa år!


fredag 23 mars 2012

Byebye mummy!

Nu drar mamma Malin på tjejweekend till Visby och Oliver får stanna hemma med pappa Abbe, dem kommer nog få det lugnt och skönt utan mamma i huset :) Kommer såklart att sakna mina älsklingar men det ska bli skönt med lite egen tid. Hej då Torslanda, hello Gotland!

Första blir aldrig riktigt lyckad!

Nu har jag gjort min första prinsesstårta till en möhippa/babyshower som jag var på igår, blev inte alls nöjd med resultatet och längtar redan efter nästa försök som troligtvis blir nästa vecka. Men de som fick smaka på tårtan tyckte i alla fall att den var väldigt fin och några undrade om man kunde lägga en beställning, glad blir man i alla fall när man får beröm och när andra gillar det man gör :)
Blev i alla fall nöjd över mina fina rosor :)

torsdag 22 mars 2012

Reunion a la Gotland!

Hej och hå, äntligen blir det av! Imorgon drar jag och tjejerna till öjn Gotland för en reunion med Linda, yeaj vad skoj vi ska ha det! Bo på hotell, spa, MASSA egen tid, gå på restaurang, umgås med världsbästa tjejerna och självklart en sväng till munka. År 2007 tog vi examen och jag har inte varit tillbaka sedan dess så härliga Gotland håll i hatten för nu kommer vi!

onsdag 21 mars 2012

Idag bakar vi....

Härliga och stora chokladbollar, det är något som nästan alltid finns i frysen hos oss. Dessa goa och enkla bollar är verkligen helt underbara, en favorit med mycket nostalgi. Här kommer mitt recept på chokladbollar!

Lite lek med marzipan

Igår var det dags för lite leka och experiment med marzipan, tyvärr började jag så sent och hann inte alls allt jag egentligen vill göra men det kommer fler tillfällen, t ex idag!! Jag som trodde att det skulle vara jättesvårt att göra rosor, nu frågar jag mig själv...varför köpa när det är så enkelt att göra själv? Inte för att mina rosor blev perfekt, men med lite mer övning så ska nog mina rosor också se fina ut! Så här blev gårdagens resultat.

tisdag 20 mars 2012

Smarriga kladdkakemuffins!

Äntligen kommer jag till skott, det var ett tag sedan jag lovade att lägga ut recept på dessa smarriga kladdkakemuffins, och här kommer det! Helt klart en av mina favvisar. Halvera gärna mängden smält smör och tillsätt en halv dl matolja, då blir resultatet ännu bättre (och mer a la Leila). Lycka till!


måndag 19 mars 2012

Och så här slutade dagen!


Vilken fantastisk dag vi har haft idag, trots att jag varit sjuk och inte haft lika mycket energi som jag annars har. Och så här slutade dagen!

12:45-15:20 Sovstund (underbart att bara få slappa och vila)

15:20-15:45 Sent mellanmål, ugnspannkaka och äpple (äntligen äter lillskrutten pannkaka, i allafall tjockform)

15:45-16:45 Mamma och Oliver kör lek- och lärstund

17:00-17:20 Matdags, två fiskpinnar med ris och äpple till efterrätt

17:20-18:00 Leker Oliver i vardagsrummet

18:00-18:15 Tvättar vi oss och byter om till pyjamas

18:15-19:00 Leker och stojar vi

19:00 Sovdags!


Herregud vilken skillnad om man jämför senaste dagar, en helt perfekt dag måste jag själv säga. Inge gnäll, äter mat igen, gosar och myser, leker självständigt, ingen napp på hela dagen förutom sovstund och är på ett strålande humör. Älskar dessa dagar, hoppas att det fortsätter så här nu och att vi slipper Oliver a la Branäs på ett tag :)
Trevlig kväll på er kära vänner!

Hemma = Solstråle

Oliver har gått från en gnällplutt till en underbar liten solstråle, ett tag undrade jag faktisk om det var något allvarligt fel på honom. Under dagarna i Branäs var han ganska gnällig, ingen matlust, vaknade på nätterna och extremt mammig och pappig, vilket han annars aldrig är. Jag brukar ju kunna göra vad jag vill hemma och han brukar underhålla sig själv! Och så kommer vi hem och det är som natt och dag, så här har det varit sedan igår kl 19:00.


18:50 Läggdags, somnar direkt utan gnäll

04:50 Oliver vill komma till mamma och pappas säng, somnar om direkt.

06:20 Vaknar och går upp med pappa, pappa märker också skillnad på beteende.

07:45 Vi äter frukost, äter en portion havregrynsgröt och en hel smörgås

08:15-10:00 Leker och har det skoj

10:00 Mellanmål, smörgås

10:00-12:00 Leker utan problem själv, jag är även med och leker lite...mest för att jag tycker det är roligt och att Oliver gillar det...inte för att det är gnäll

12:00 Äter lunch, tre fiskpinnar med ris och ett halvt äpple

12:30-12:45 Leker innan det är dags för sovstund

12:45- ? Sovstund!

Den Oliver vi tog med till Branäs känns som en helt annan person nu, undra om det kan ha varit tänderna, hostan eller förkylningen som gjorde honom så här. Det  blev därför lite väl mycket napp I Branäs som annars bara är tillåtet vid sovdags eller om han mår riktigt dåligt, mellan 06:20-12:45 har det varit nappfritt!!! Jag vet, visst är vi bortskämd annars att ha en sån snäll liten kille men den Oliver som vi fick erfara i Branäs hoppas jag stannar där!!! Nu kan vi njuta och ha det mysigt igen. Me love louds and louds!

All kärlek till alla er som har det kämpigt med era barn, ni är fantastiska som orkar!!


Sjukstuga!

Det blev aldrig något bloggande under Branäsresan, men det hade jag nog redan räknat med (fanns ingen tid). Vi hade i alla fall fantastiska dagar i Branäs med tre andra familjer i föräldragruppen, den här resan gör vi lätt om mer er! Uppdateringar med bilder kommer i ett senare inlägg.
En liten kille som är glad att vara hemma igen!

Det gick tydligen inte längre att förneka att jag har en fruktansvärd förkylning, kroppen orkade inte mer och nu är jag sjuk! Började på hemresan igår med fruktansvärd huvudvärk,feber och frossa, inte så konstigt att jag körde fel och körde mot Norge. Efter det tog pappa Abbe över ratten och jag sov i över två timmar! Förkylningen började redan innan vi åkte till Branäs men jag hade ställt in mig på att må bra och ha skoj i Branäs, antar att kroppen till slut säger nej när man väl varvar ned! Jaja, känner mig i alla fall lite bättre idag och ingen feber, skönt!! Hoppas febern håller sig borta nu och att förkylningen försvinner med lite vila. Så idag blir det mys hemma hela dagen lång, tror även att vår lilla kille behöver det!
Roligt att komma hem till alla leksaker igen!

Trevlig måndag på er alla!