tisdag 31 januari 2012

Heaven 23

Helgerna går så fort fort fort, tänk om man kunde stanna upp lite och få några extra timmar :) Även fast vi är hemma på vardagarna så är helgerna värdefulla då vi tillbringar nästan all tid tilsammans, vi har sällan massa planer eller liknande utan vi tar oftast dagarna som de kommer. Fast den här helgen var faktiskt full med roliga aktiviteter!
E's supersmarriga Cream Brulee!

I fredags bjöds det på smarrig pasta med kräftstjärtssås hemma hos familjen Ågerfalk/Seaton, till efterrätt serverades de Cream Brulee...sååååå gott! Ewelina är en klippa på att laga mat och baka, där delar vi ett STORT intresse :) Det är tur att vi har ca 20-30m hem när tröttheten infinner sig hos lilleman. Men han ska ha en eloge att han klarade av en helkväll!

Trött liten herre som går på sista batterierna, det tar på krafterna att spendera fredagsmyset hos goda vänner:)

Lördag åkte jag och Oliver till Tårtdecor med E och M, till vår stora besvikelse så hade de inte lördagsöppet än så det var bara att vända om och styra bilen mot Torslanda igen. Atans också!! Jag som skulle handla massa roligt till alla vårens roliga bak, typiskt. Tur att webbsidan fungerar lika bra. Ni som gillar att baka och är lika fascinerad som mig i fina formar osv ta en titt på www.tartdecor.se , det är just nu 15% på hela sortimentet.

Mmm semla

På eftermiddagen blev det fika med familjen Ågerfalk/Seaton, myspys! Sedan var det dags att förbereda kvällens mys.  Bland det bästa som finns är att förbereda helgens mat, gillar när det tar lite tid att förbereda maten :) I alla fall på helgerna!

Lördagsmys

På söndag bjöd morfar in på lunch på Heaven 23, man får ju ta tillvara på alla tillfällen morfar är i stan. Det blev i alla fall en lyckad lunch på Heaven 23, deras räksmörgås är ju sååååå god!!! Det var ett tag sedan vi tog oss in till stan för lite lunch, men nu har vi fått mersmak så det får nog bli en och annan lördag eller söndagstur till stan i vår :) Det är ju så smidigt att ha med sig barn, och Oliver gillar nya miljöer och var på sitt strålande humör. Tack igen morfar för den mysiga lunchen!
Dags att bege sig in till Göteborg!
Lovilov räksmörgås :)
Pappa tyckte också det var gott!
Sitter och njuter av den fina utsikten med morfar.

Det var vår härliga helg, nu är det vardag och då återgår vi till alla roliga vardagsaktiviteter. Den här veckan har hittills bjudit på ett besök till Ikea, Mio, blomsterbutiken och färgbutiken! Vi får se vad vi hittar på resten av veckan, en playdate och bio är i alla fall inbokat!

Trevlig tisdag på er alla!

söndag 29 januari 2012

På promenad!

Nu börjar Oliver bli riktigt duktig på att röra sig själv utomhus (bättre sent än aldrig), och intresset för att gå själv är betydligt större än tidigare. Att det är så skoj att gå på promenad med mamma :) Humöret och gång på topp, trots skor, overall och halt underlag :) Trevlig söndag på er alla!



lördag 28 januari 2012

Lycklish!

Känns som jag svävat på moln senaste dagarna och vill inte riktigt landa :) Bara njuter av att få vara hemma med min lilla kille, det händer ju så himla mycket i utvecklingen som jag inte alls har lust att missa :) Det är kanske dags att erkänna att jag trivs att vara den där hemmafrun som fixar och donar innan min man kommer hem(fast vi är ju inte gifta, i alla fall inte än!), som tar hand om vår älskade son och hitta på massa roligt med honom :) Därför kära vänner har jag beslutat mig för att vara hemma ytterligare 7 månader med vår lilla kille, och därmed avbryter vi inskolning och jag återgår till att vara mamma på heltid igen! Helt underbart ska det bli, nu kommer jag ha massa tid för vårt hem, vår son, att baka och inspireras av massa nytt, laga mat och allt annat en mamma tar hand om. Housewife it is!
Mammas lilla hjälpreda!

torsdag 26 januari 2012

Beslut

Idag har jag tagit ett viktigt beslut, och det känns underbart!!! Men är det rätt beslut? Den frågan är inte lätt att förutspå och ibland kanske man väljer helt fel väg, men är det så farligt då? Lär man sig inte av det? Jag hatar att ta viktiga beslut men ibland så måste även jag det, det är tur att jag har en liten kille som gör det lite lättare för mig:) Jag tror ändå att följer man sitt hjärta och litar på magkänslan så fattar man nog rätt beslut till slut. Go go go!!



Smoothie!

Dessa läckerheter, jag skulle kunna frossa hela dagarna. Det finns nog inte många mellanmål som slår en smoothie. Jag har i alla fall hittat det perfekta mellanmålet som håller mig mätt, är gott och samtidigt är väldigt nyttigt, det brukar nämligen vara ett problem annars:) Perfekt innan eller efter träning! Nedan är ett enkelt recept på min favorit smoothie:


Hallonsmoothie a la Malla style:

1 dl Naturell Yoghurt (fungerar såklart med vilken yoghurt som helst)
1 dl Mjölk
1 1/2 dl frysta hallon

Blanda alla ingredienser i en mixer eller använd en stavmixer. Det går såklart att tillsätta socker så det inte blir så syrligt men jag föredrar syrligt framför sött när det gäller Smoothie så jag tycker det är supersmarrig utan socker. Ibland byter jag även ut mjölken och tar enbart yoghurt men det är som sagt smaksak det där. Me love Smoothie!

onsdag 25 januari 2012

Promenix

Senaste dagarna har inbjudit till härliga promenader med underbar sol, åh vad vi längtar efter vår och sommar nu:) Vi hann i alla fall ut på en långpromenad innan solen bestämde sig för att lysa med sin frånvaro igen! Det gäller att ta tillvara på de få tillfällen som solen tittar fram, det är ju så härligt med promenader i solsken!
Oliver tyckte det var härligt att få vara ute i friska luften, minus 6 grader och sol!

Piggelin!

Nu har det varit sjukstuga hos oss i nästan två veckor, skönt att Oliver börjar bli bättre nu. Men så mysigt vi har haft det trots sjukdomar och vattkoppor, vi har haft tur att det i alla fall varit några som velat umgås med oss under dessa två veckor. Annars hade vi nog haft det väldigt långtråkigt och klättrat på väggarna. Första dagarna hade Oliver feber så då orkade han inte göra så mycket men sedan har han varit ganska piggelin måste jag säga. Nu är det bara förkylning som ska bli bättre och sedan är han helt återställd. Förkylningen skyller jag på tand 16 som precis har spruckit ut, nu är det inte många tänder kvar. Han har fått 8 i underkäken och 8 i överkäken, totalt får man 20 mjölktänder så nu återstår bara 4st :)
Piggelin igen och då orkar man busa igen, ajabaja säger mamma!!!

Det är mycket som de små ska utstå och fler sjukdomar ska vi igenom, men det känns i alla fall bra att vi klarat av vattkoppor redan vid tidig ålder för jag kan inte påstå att Oliver påverkats speciellt mycket av dem. Nu kan vi glädjas åt att vi aldrig kommer att få det igen och att vi kan umgås med alla andra som får det :)

tisdag 24 januari 2012

Älskar doften av Ajax!

Är det inte gott att komma hem till ett nystädat hem, bara andas in doften av Ajax och nystädat? Jag älskar den känslan och är glad att få uppleva det varannan veckan när vi har städhjälp på besök. Visst är det lyxigt men det är lyx som jag tycker alla som har råd ska unna sig, och så dyrt är det inte! Efter rutavdrag så hamnar man på runt 112kr i timmen, det är inte dyrt för städhjälp. Vi är i alla fall jättenöjd och alla som kan tänkas vara intresserad och som bor i Göteborg säg bara till så får ni numret! Det finns massa andra saker man kan fördriva tiden med istället för att städa, t ex umgås med vår underbara son :)

söndag 22 januari 2012

Solen skiner och snön gnistrar!

Underbart väder att vakna upp till, 1 plusgrad och sol :) Underbart söndagsväder, idag lär det bli lek utomhus om mamma Malin får bestämma :) Trevlig söndag på er alla!






- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 21 januari 2012

Nytt utseende!

Det var väl allt på tiden att bloggen fick sig ett litet upplyft, eller vad tycker ni? Jag har haft det i tankarna senaste månaderna att bloggen behöver ett nytt utseende men det har helt enkelt inte blivit av men nu jäklar, nu har vi äntligen slagit på stort och gjort den lite tjejigare :) Me love a lot!
Jämnställt hit och jämnställt dit, jag är inte så mycket för det där och jag tycker det helt enkelt är upp till var och en och bestämma hur man vill ha det. Jag är en tjejig tjej som älskar rosa och hade jag haft en lite tjej så hade jag GARANTERAT haft rosa kläder till henne, små rosa söta klänningar, skor, spännen, strumpbyxor, mössor och allt annat man kan tänka sig i rosa:) Jag älskar helt enkelt rosa och det är ju som sagt inte så mycket man kan göra åt det!!! Det är så mycket snack om det där så att jag blir helt slut, och det är ingen idé att man ger sig i den diskussionen med mig :)

Veckan har knatat på och vi har helt enkelt inte hängt med, och bloggen har blivit lidande. Som vanligt med andra ord :) Vi har ju hängt hemma nästan hela vecka eftersom lilleman har haft vattkoppor som inte vill ge med sig och sedan fick han även hög feber men nu äntligen börjar det gå mot rätt håll men välkommen till dagis på måndag är vi inte så nu hoppas vi på att Oliver koppor har torkat tills på tisdag.
Pink for girls!
Min sötaste kille trots alla prickar :)

Mmmm morotskaka

I torsdags firade vi vår fina granne E som egentligen fyller år idag  men eftersom vi inte kan fira henne idag så gjorde vi det i torsdag istället. Vi hade fixat med present, blommor och fika, tyckte att det var dags för en smarrig morotskaka. Det är inte så ofta jag bakar det men när jag väl gör det så frågar man sig alltid varför man gör det så sällan...det är ju såååååå gott!!! Det blev i alla fall en lyckad torsdag med bus och lek för barnen och massa tjöt för mig och E )
Fina V
Och sötaste M :)
Fina barn som leker snällt!

Fredagen kom av bara raketfart och den förgyllde vi med promenad till torget med E, V och M i det fina vädret..trist bara att vi inte kunde njuta av en fika på Jerkstrands men eftersom Oliver fortfarande smittar och inte var helt frisk så fick vi nöja oss med promenad :) Därefter blev det barnpassning på Låkis, tre underbara barn lekte snällt i flera timmar i vardagsrummet. Är det så här lätt att vara trebarnsmamma så kan jag nog tänka mig fler än två barn :)
Ni kan ju gissa vem som fick ta den smällen, ajajaj!!
Gillar snön...
Kanske lite väl bekväm i snön, lillskrutten!
Det är bra fint med snö, men nej nej nej jag vill ha vår och sommar snart snart snart!!
Mmmm myslördag med min älskling, lovilove!

Idag har vi njutit av att vara ute i snön, helt otroligt men sant.....det har kommit "riktig" snö till Torslanda. Vi klädde på oss varmt och gav oss ut i snön, Oliver tyckte det var väldigt intressant med snö och lekte glatt med pappa och mamma. Jag förväntade mig nog en annan reaktion än den jag fick men nu när jag tänker efter så förstår jag ju varför han inte var så fascinerad av snön, vi tillbringade ju 6 dagar i Branäs i mellandagarna och där fanns det ju mer snö än vad som kom i Torslanda idag! I bland tänker man inte långt. Trevlig lördag på er alla!

tisdag 17 januari 2012

Vattkoppor på besök!

I exakt 18 dagar gick jag och väntade på att en koppa skulle ploppa fram och så helt plötsligt i söndags så såg jag en på Olivers rygg. Varken jag eller Abbe var helt säker på om det var vattkoppor så vi åkte in till Hisingsakuten som har öppet på helgerna. Sjuksköterskan behövde bara titta på den för att konstatera att han fått vattkoppor :) Det första jag tänkte, det är nog inte så farligt eftersom han bara hade några på ryggen men nejnej. Nu ploppar det fram hela tiden och det verkar inte som det kommer sluta det närmsta dygnet, hur många koppor kan man egentligen ha!!! Usch idag tyckte jag riktigt synd om honom, prickar precis överallt, det är tur att han inte kliar i alla fall :) Så himla glad att han får det nu när han fortfarande inte är så medveten av dessa koppor, och får den lindriga varianten. Nu hoppas vi att han är frisk och kry till nästa vecka så vi kan fortsätta vår inskolning och jag kan börja jobba :) Men jag måste erkänna att jag är glad att vi även får den här veckan tillsammans, lite separationsångest har jag allt!
När man är hemma sjuk så får man låna paddan och rita!
Här är kopporna fortfarande inte så många...
Men idag är det lite fler :)

Man blir trött av att vara hemma med koppor
Det här händer ALDRIG, Oliver somnade i soffan idag. Blir nog lite trött av Tavegyl och febern. Hoppas de snart försvinner så vi slipper isolera oss hemma :)

söndag 15 januari 2012

Inskolning!

Jag hade börjat på ett långt långt långt inlägg om inskolningen och hur det går osv men jag känner att det är onödigt när jag egentligen kan beskriva det i en mening :) Inskolningen kunde inte gå bättre, det går som på räls och Oliver älskar det. Anpassar sig otroligt bra efter de nya rutinerna, och har till och med fått lite bättre tålamod än tidigare. Och nu kan jag nog även säga att han går, hihi även fast han inte ställer sig upp själv. Oliver klara nu att gå inomhus och utomhus utan några större problem, oj så stor han blivit på bara några dagar. Vi har nu avklarat 4 av 5 dagar av inskolningen och nu återstår det bara en dag och sedan ska han klara sig utan mamma. Hur ska detta gå!!! :)

Väskan är packad med blöjor, stövlar, regnställ och alla extra kläder som skall finnas på förskolan!

Dags att bege sig till förskolan!
Let's go mummy!

fredag 13 januari 2012

Vår lilla Picasso

Vi har fått vår egna lilla Picasso här hemma, ni ska se vilka konstverk vår lilla kille har skapat på dagis idag! Inskolningen kunde inte gå så mycket bättre, han älskar det! En dag till med mamma sedan är han all alone!










- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Låkeberget

torsdag 12 januari 2012

Mammas lilla kille ♥

Det känns som att Oliver fick sig en liten tankeställare på förskolan igår :) På med skor, overall, regnställ, mössa och så vantar men ack så svårt det kan vara att röra sig i alla dessa kläder! Det gick bra att vara utomhus i ungefär 40 min och sedan blev Oliver less på att krypa runt och var mest gnällig :) Som tur var så hittade vi en cykel som vi kunde åka runt med och även gunga lite så sista tjugo minuterna blev inte så långa eftersom jag slapp gnäll och han slapp krypa. Men nu tror jag allt att han har förstått att det kanske är lite lättare att ta sig runt med benen istället för krypa. Han vägrar ju förstås att ställa sig upp själv men ställer man honom upp så tar han betydligt längre promenader än tidigare. Yeaj, hoppas att det fortsätter såhär!!! Åh lillplutten känns så stor nu när han går runt i huset, sötaste lilla kille!

onsdag 11 januari 2012

Vår lilla Aston Martin!

Nyfunnen leksak, Oliver släpper inte sin bobby car många minuter när vi är på hemmaplan. Han fullkomligt älskar sin lilla bil och far runt i huset som om den vore en liten Aston Martin :)
Påklädd för att gå ut men hinner smita iväg på en sväng innan vi går :)
Vrrrrm vrrrrm

tisdag 10 januari 2012

Recap på vår underbara resa i Branäs!

God kväll alla goa och glada vänner! Hoppas alla är på lika strålande humör som vi är idag, tänk om man alltid kunde vara så här glad :)

Under vår vistelse i Branäs så blev det lite dålig uppdatering med bilder, i alla fall var det fattigt med systemkamerabilder blev mest bilder från min Iphone. Därför kommer nu ett inlägg med lite bilder från vår härliga semester i fjällen!
Oliver trivdes i snön, spännande och han älskade att åka pulka
Åka fyrhjuling med morfar var också skoj!
Och mammamys utomhus är aldrig fel!
Abbe tog på sig timråhalsduken och försökte heja fram bottenlaget :)
Har aldrig tidigare åkt hundspann, så himla mysigt men brrrr vad kallt det var
Brrr kallt, tur att mamma är lite av en shoppaholic och har väskan full med varma kläder :)
Ida hade också varma och goa kläder på sig när det var dags för hundspann
Att sitta och vänta är ju inte riktigt Oliver grej och då får man lov att locka med nappen :) Ajabaja mamma!!
Ida tycte att det var roligt att åka hundspann så hon hann med två omgångar, Oliver var nöjd med en gång!
När det bjuds på vatten i ett riktigt glas så tackar inte Oliver nej!
Morfars fina och härliga stuga!
Åka skoter med morfar var riktigt skoj tyckte Oliver, vår lilla kille gillar motorer!
Dags för skotertur på Nyårsafton, att sitta still i över 30 min är inte heller någon hit så då åkte nappen fram istället för att ha en skrikande Oliver!
Lillen berättar lite historia medan han grillar smarriga korvar, behöver jag säga hur gott det är med grillad korv efter en skotertur:) Mmmmm
Pose med la familia
Underbart, längtar tillbaka!
Så mysigt att åka skoter precis innan solen går ned, myyyyys!
En efterrätt blev chokladmousse a la malla! Mmmm gottigott var det
Finaste
Kusinbus
Enkelt men fin nyårsdekoration
Gott Nytt år!!!
Och en liter champange fick vi i oss:)
Och smällare hade vi
Min älskling skålar in det nya året!
Puss finaste och gott nytt år!
Hem till gbg igen, morfars fina julklapp passade perfekt i bilen hem!
Vilka underbar dagar vi hade i Branäs, ingen av oss vill åka hem. Nu ser vi framemot mars när vi ska åka dit med några mammisar, pappisar och barnisar. Jag har aldrig varit så speciellt förtjust i vintern men i Branäs älskar jag det. Jag antar att det är vintern som erbjuds på västkusten som jag absolut hatar och om vi kunde så hade vi flyttat utomlands varje vinter. Usch för slask och regn, men plus för snö och sol!