onsdag 30 november 2011

Aba från Abrahamsberg

Oliver har lärt sig ett nytt ord, Aba. Det roliga med ordet är att Abbes Stockholmskompisar alltid kallar honom det. Abbe bodde nämligen i Abrahamsberg när han var yngre och därmed blev han en Aba, lite lustigt att Oliver nu går runt och säger Aba till Abbe :) Och ibland blir det Aba pappa, som sagt många roliga nya ord som kommer från lilleman.
Hihi så roligt att håller kontrollen precis som oss och riktar den mot tvn :)
Rena drömmen att få ha båda kontrollerna!

tisdag 29 november 2011

Ett, två, tre och så smile!

Enklare sagt än gjort att ta julkort, Oliver har inte varit på sitt strålande humör idag och därmed har det varit väldigt svårt att ta bilder som blir bra....kommande julkort bådar inte gott :)

Ett!

Två



Tre
Klick





Härmapa nr 1

Vi har en liten härmapa här hemma som gärna provar på nya saker. Senaste dagarna har lilleman spenderat mycket tid med kusin I och sin kompis V, Oliver är ett år yngre än sin kusin och nästan två år yngre än V. Efter nästan varje lekbesök så har Oliver lärt sig något nytt, vill gärna härma andra barn...förutom att gå då!

Precis som för I och V så är bultbrädan en favorit
Och så här gör man på den :)
I lördags kom kusin I på övernattningsbesök och vi var tvåbarnsförälder för en natt, det gick galant måste jag säga. Lilla I är hur snäll och go som helst och leker så bra ihop med sin kusin :) I söndags var det ju första advent och då var det bakdags för mig och I, kaka och bulla skulle vi baka enligt I. Jag som alltid får baka själv riktigt njöt av det mysiga sällskapet, det blev Leilas saffrans- och romsnurror samt saffransskorpor. Första stapeln inför julbaket är avklarat men det är mycket mer som skall bakas!
Min lilla hjälpreda

Lilltjejen tyckte det vara väldigt intressant med alla baksaker!


lördag 26 november 2011

Förberedelser inför första advent

Imorgon är det äntligen första advent och här hemma har vi börjat pynta för fullt, men långt ifrån klar. Vi flyttade från ett hus där vi hade fem fönster till ett som har betydligt fler, så vi behöver komplettera med massa adventspynt...det betyder att idag har det shoppats för fulla muggar :)
Adventsmys i vardagsrummet
Och i köket har vi bytt ut våra nya lampor mot lite adventsmys
Adventsljusen på plats! Lovilovi ljus :)
Allrumsmysipys
Medan Abbe och Oliver hade lite pappa och son tid så passade jag på att åka iväg och shoppa. Tanken var att bara komma hem med adventspynt och lunch men det blev lite mer, farligt att släppa mig på ett shopping mall. Nu när man ska börja jobba i januari börjar man intressera sig för fina och nya kläder igen, och det behövs en uppdatering i garderoben kan jag lova. Shoppishoppiloppa!!
Mmmmm skumtomtar

Nya möbler på plats

Helt otroligt, det tog 3 och en halv arbetsdag för våra möbler att levereras till Låkeberget. Det är inte många butiker som har sådan service, jag kan varmt rekommendera www.trademax.se , bra priser samt leveranstider. Vi är så grymt nöjd med våra nya möbler. och vår gamla soffa passar jättebra på övervåningen. Där kommer det bli mys för Oliver, ett eget litet allrum där han kan titta på tv och leka :)
Och bärhjälp fick vi, vilken tur att Ida och morbror Mattias är ledig på fredagar!
Kusingos, gosigos
Nya soffan måste ju såklart provsittas....
Och godkänd blev den!
Glada barn
Sötisar ♥
Jag tror att jag har hittat ett nytt brinnande intresse, inredning. Inte för att jag är så speciellt duktigt men det är ju så himla skoj och det finns ju så mycket fint att köpa. Jag kan sitta i timmar på webben och bara kolla på inredning och jämföra priser på olika hemsidor, det är skrämmande hur fort tiden går när man surfar :)
Ny soffa, fotölj och soffbord!
Mysipys
Vi avslutade en mycket bra dag med Sushi och vin!

tisdag 22 november 2011

Gottgottigott

Ibland kan jag få sådant sug efter gottigheter, och ikväll är hemska sockermonstret i farten igen :) Oftast kommer en sådan här dag när det varit stressigt och jag är trött, och lite frusen. Som tur är vet min  älskade sambo precis vad som gäller, då bråkar man inte om att kakor och godis är onyttigt utan istället dukar han upp precis det jag vill ha :) Love u honey!

Borta bra men hemma absolut bäst!

Det var väldigt skönt att komma hem igen i lördagskväll och det var underbart att komma hem till Abbe och Oliver igen, efter att ha varit borta från sin lilla kille i fyra hela dagar och tre hela nätter så var det en enorm känsla att se Oliver igen. Det rann en och annan tår, värst vad blödig man har blivt sedan man blev mamma. Jag har aldrig saknat mina killar så mycket som jag gjorde när jag var på mässan i Stockholm, kvällarna var värst. Men nu är vi alla samlad igen och mamma-batterierna är laddade, jag tror allt att man behöver en break någon gång ibland.
On the way to the big city
Och där fanns det mycket gott...
Efter tuff dag måste man ju unna sig lite gott att dricka :)

Mässan i Stockholm var så himla roligt, jag fick lära mig ett och annat om dentalbranschen och är glad att jag fick möjlighet att följa med mitt nya jobb. Det ska bli grymt skoj att börja i januari, "the pink ladies" gjorde succé på mässan :)
Dags för mässa med "the pink ladies"
Mera smarrigt blev det, tur att mässan bara varade i tre dagar!
På hemmaplan börjar det snart vankas adventstider, åhhh mysssss! Jag älskar advent, allt blingbling och alla fina ljusstakar och allt glitter...ser framemot att göra julfint i vår nya bostad...men jag är inte den som tjuvstartar utan väntar snällt tills i helgen med allt pynt. Lite tråkigt är det dock att jag måste ta ned mina fina nya lampor men men då är det ju i och för sig fortfarande nytt när det ska fram igen i januari :)
Smakprov på vår fina nya Howard fåtölj som snart intar vårt hem, minus den blommiga kudden såklart!

Igår blev det lite nya köp till hemmet, klick klick så var fyra nya saker beställd till vardagsrummet :) Det blev ett nytt soffbord, soffa, fåtölj och en fin pläd...vi som skulle vänta med ny soffa, men det var så grymt bra erbjudande och vi får våra nya möbler redan nästa vecka...så vi kunde helt enkelt inte motstå. Åh längtar nu!!!
Varför ska sakerna ligga i kartongen när man kan slänga ut allt på golvet
Och helt plötsligt är Oliver i kartongen, klarar att kliva i själv men lite svårare att ta sig ur :)

Vår lille prins är det bara bra med, det är en underbar tid nu och jag är så glad att få vara hemma med Oliver på dagarna, ibland får man kramp i magen för att man skrattar så mycket. Han babblar på som bara den,  dowdowdowja är en ny favorit, jojo, so ja = så ja, ej da = Hej då och allt annat han försöker berätta för oss. Han charmar för fullt!

lördag 19 november 2011

On the way, längtar så!

Äntligen på väg hem efter fyra dagar på mässa i Stockholm, ajajaj vad mina fötter värker. En fotmassage hade inte suttit fel nu :) Har aldrig längtat så mycket efter mina killar som jag gjort under dessa dagar men nu är det inte långt kvar till jag får pussa och krama mina grabbar igen, längtar! Hej då Stockholm vi ses snart igen.





Den här bilden var en av alla bilder som Abbe var snäll och skickade under de dagar jag har varit borta. Mammas lilla sötis!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 15 november 2011

Dadadadadadada

För några månader sedan, när Com Hem började sända sin tv-reklam på tv med de små barnen så tyckte väl Oliver det var lite roligt! Men nu när reklamen har börjat rulla på våra tv-rutor igen så blir Oliver helt fascinerad, och vill gärna härma killarna. Det har till och med gått så långt att Maxi's kunder börjat fråga mig om det är Oliver som är med i reklamen, hihi visst låter han likt men tyvärr min lilla kille är ingen tv-kändis :) Det är inte lätt att få det på film, men har i alla fall lyckats få ett halvdant smakprov :)

måndag 14 november 2011

Ny vecka med nya utmaningar

Måndag igen, oj så veckorna går...snart är det ju jul! Den här veckan kommer att se lite annorlunda ut för oss, jag ska få hänga med mitt nya jobb till Stockholm på Dentalmässa...såååå skoj och spännande, liten kick off med det nya jobbet är inte helt fel. Men det betyder tyvärr att jag kommer vara ifrån Oliver onsdag till lördag kväll, sådan ångest nu men hoppas att det kommer gå bra. Jag vet ju att jag kommer längta så jag nästan dör men jag vet ju att han är i trygga händer här hemma, det blir kick off med pappa dessa dagar :)
Mammas lilla glada buspojke
Tittut mamma!
Det ska bli väldigt roligt att få vara med på mässan där företaget kommer ha en egen monter, och träffa en del av våra kommande och nuvarande kunder. Nu får jag även möjlighet att lära känna mina nya goa kollegor! Ett plus med resan är ju att man får besöka huvudstaden och äta smarrig hotellfrukost i tre dagar, att bo på hotell är jag sisådär intresserad av...hade varit goare att få sova i sin egen säng och trängas med Oliver och Abbe :) Det kommer ju inte att bli någon vidare fritid så vi får se vad jag hinner med av huvudstaden men jag vet i alla fall att vi har en rolig kväll på Stockholms gator att se framemot. Stockholm here I come!

söndag 13 november 2011

Time has come to say bye....

Då är snart tiden inne för att säga hej då till min nuvarande arbetsgivare, för jag har fått nytt jobb! Det är dags för mig att lämna min kära arbetsplats Berg Propulsion efter 4 och ett halvt år, år som har varit fantastiska och så minnesvärda. Jag sadlar om helt och byter till dental branschen, ska bli så spännande. No more AX, vilket jag såklart kommer sakna och framförallt alla goa och underbara arbetskamrater, ni kommer att vara saknad varje dag. Men jag hoppas att ni fortfarande vill hålla kontakten med mig.

Ett erbjudande kom som jag helt enkelt inte kunde motstå och det var helt enkelt för bra för att vara sant och som våra liv ser ut nu efter Oliver kom till världen så har värderingar och annat ändrats en hel del. Nu är det arbetstider, hämtning, lämning osv som skall passa in i vår nya vardag. Företaget är relativt nystartat och det ska bli så roligt att få vara med från början. Jag kommer att vara ansvarig för logistik och delar av ekonomin, och så fint som min nya arbetsgivare kallade mig till vår leverantör " logistic manager" :). Ja, som sagt i vår då väntar nya och spännande utmaningar för mig och min familj. Jag vill tacka Bergs för dessa underbara år och ni kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!

Grattis alla fina pappor

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Fars dag hela dagen lång!! Och det innebär ju såklart att vår älskade pappa skall tas om hand på ett mycket speciellt sätt idag :) Vi hade såklart stora planer dagen till ära men som tyvärr får ställas in, i alla fall vår utanförhemmetaktivitet! Planen var att vi alla tre skulle åka till Nääs Fabriker och äta Fars dags brunch där men eftersom  pappa Abbe är lite små krasslig så får vi ställa in det och fixa god lunch hemma istället.
Oliver på strålande humör (i bakgrunden ser man att gardinerna är på plats, jippi!)

Dagen började i alla fall med god frukost med levande ljus, vi fortsätter snart med fika och paket! Klart lilla pappa måste firas ordentligt! Resten av dagen får vi se vad vi hittar på, vi har ett gäng filmer som skall ses, god middag som skall avnjutas och såklart massa mys med världens bästa pappa.

Grattis alla fina pappor där ute, hoppas ni alla får en fin dag!

lördag 12 november 2011

Nu börjar det hända saker!

Äntligen börjar det ta fart i hemmet, två månader har jag letat lampkärmar till mina fönsterlampor och nu äntligen har jag hittat dom. Jag kan väl inte direkt påstå att jag letat effektivt heller så därför har det tagit sådan tid. Det börjar även hända saker i vår hall, byrån är på plats och lite dekoration. Nu är det bara en ny spegel, tavla och något  att sitta på så är vi nästan i fas :) I helgen får vi äntligen upp gardinstänger i vardagsrummet så nu ni får jag upp mina fina nya gardiner. Vi har även spanat in tv-bänk, nytt tv-bord, matta, ett skåp till vardagsrummet och golvlampan är på väg :) Sedan har vi övervåning och en ny soffa på nedervåning kvar men det får vänta lite, man kan ju inte ta allt på en gång. Men oj så roligt det här är, och stort tack till gulliga E som har bidragit med massor av inspiration och hjälp :) Hade man obegränsat med pengar så hade man kunnat shoppa hur mycket som helst, det finns ju så oerhört mycket fint. Nedan lite smakprov på hur vi har det just nu!
Köket med nya fina lampor :)
Nya detaljer i hallen gör att det äntligen börjar bli lite mysigt där :)

fredag 11 november 2011

Vår vistelse i Norr

Det blev ju lite dålig uppdatering med bilder när vi var i norr så här följer ett bildspel under de dagar vi spenderade hos morfar på Alnö.
Det är spännande och roligt att åka flygplan, Oliver var snäll hela resan till Sundsvall
Lite extra mysigt att gosa med mamma, tänk att Oliver blir helt lugn av att åka flygplan...bådar gott inför vår långa resa till NY i maj :)
Dags att besöka gammelfarmor- och farfar
Spännande att få dricka själv, när man är hos morfar så är det mesta tillåtet!
Passade på att fira pappa med fars dag present
Nya miljöer är populärt  och roligt tycker Oliver
Gammelfarmor ville mysa, och Olver ställde såklart upp!
Tre generationer kollar på Hockey
Dags för smarrig middag, gammelfarmor kan man alltid lita på. Oliver hade ingen lust att lägga sig så han fick också vara med på middagen, trevligt tyckte alla :)
Fyra generationer äter middag, äntligen ett bildbevis!
Hjälper morfar med att få igång brasan
Dags att åka hem till pappa igen, bye bye Sundsvall see you soon!