onsdag 31 augusti 2011

Kär i Leila bakar!

Fy fasiken vad jag älskar detta program, man blir så kär när man ser hur mycket gott och fint Leila bakar. Jag älskar ju bakverk i alla dess former och nyheter är extra spännande :) Jag har Leilas två kokböcker och jag ÄLSKAR dessa underbara böcker. Jag kan mysa upp mig i soffan och bara sitta å titta på allt fint och gott hon bakar, att läsa om och om igen är inte heller några problem. Tänk om man kunde vara som hon, lika ambitiös :) Som tur är har jag i alla fall en Kitchen Aid som jag kan använda när jag ska prova på att baka alla fina och roliga recept, även fast det inte blir lika fint som Leilas.
Abbe har nog lite rätt i alla fall, jag kommer nog att bli en liten bullmamma :) Ett hem där det alltid kommer finnas bullar, chokladbollar, kärleksmums, hallongrottor, kolakakor och massa andra goda kakor i frysen. Jag bara väntar på att få baka första satsen chokladbollar med Oliver, gud vad roligt vi kommer ha det...eller i alla fall kletigt kommer det att bli men vad gör det. Baka och laga mat är livet and I love it!

Hemma hemma hemma....

Hoppas hoppas hoppas, kanske imorgon är Oliver feberfri!!! Jag vill komma ut och röra på mig, jag har själv känt mig lite krasslig senaste dagarna men nu börjar jag klättra på väggarna här hemma. Jag kom i alla fall iväg till Maxi en sväng när Abbe kom hem från jobbet, roligt att se lite människor. Jag saknar mina mammisar och bebbisar, och hoppas vi kan följa med på sångstund imorgon :)
Oliver börjar också bli less på att vara hemma, nya hiten hemma är tvättmaskinen
Idag fick vi brev från folktandvården, snart är det dags för Oliver att besöka tandläkaren. Ska bli så spännande, tiden för besöket kändes lite sådär eftersom Oliver vanligtvis börjar bli trött vid sex tiden på kvällen. Vi får se om tandläkaren lyckas få en titt på Olivers alla fina tänder. 

Första besöket till tandläkaren!

Snällt av Maxi att ge mig en Almondytårta och en tårtspade i gåva på min födelsedag (bara 30 dagar kvar till härliga 30år)
Idag blev det Cevapcici till middag, så då passade Abbe på att även göra det till Oliver fast mini variant..och jag gjorde lite potatismos till!

tisdag 30 augusti 2011

Sjukling!

Har en liten sjukling här hemma som troligtvis håller på att få sin åttonde tand:) Hög feber och lite dålig i magen precis som när han fick sina första tänder. Mammas lilla hjärta, vi få hoppas att det snart går över.


Trots att Oliver har varit dålig idag så har humöret varit hyfsat bra men lite känsligare än vanligt har det förstås varit. Sedan Oliver föddes kan jag räkna på en hand hur många gånger jag sovit på dagen, jag har helt enkelt inte haft behov att göra det. Men idag så gosade vi in oss i vår säng och sov i flera timmar, så mysigt var det. Jag har åkt på förkylning med halsont och hosta så imorse när jag vaknade ville jag inte alls kliva upp, därför var vilostunden med Oliver behövlig och så myspysig!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 28 augusti 2011

Båt is da shit

Idag var det båtpremiär för Oliver, och det var en riktig hit. Däremot var det inte super poppis att sätta på sig flytväst men vem gillar det egentligen? :) Men så fort Kent startade båten fick man se de små härliga skrattgroparna igen! Åka båt is da shit tycker Oliver.


Imorgon åker vi hem till pappa Abbe igen, vi saknar dig pappi!! Vi har haft en superduper vistelse i Norrland. Vi håller tummarna att flygresan går bra, Oliver är ju numera en van resenär som har varit ute och flugit sedan han var en månad:) Efter varje resa blir man så stolt för att han är så snäll och duktig. Bye bye Norrland, hello Gothenburg!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Utflykt till havet

Nu är Oliver på utflykt! Snart stundar korvgrillning och därefter är det dags för första båtturen, spännande!





- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 27 augusti 2011

Middag à la mormor




Vi lever la lyx i Lövånger, vilken mat vi blir serverad:) Man blir faktiskt lite bortskämd och Oliver med. Bort med matburkar och fram med mormors mat, det har blivit mycket hemlagat för Oliver under vår norrlandsresa så vi får nog allt börja laga lite egen mat till Oliver när vi kommer hem!



Vi vuxna fick njuta av smarrig hemlagad paella som Kent kockat ihop till oss.








- Posted using BlogPress from my iPhone

Fluktar movie!

Oliver börja intressera sig allt mer för att titta på tv, hemma sitter han i sin myspöl och fluktar movie! I Norrland sitter han i mormors uterum och kikar tv :) Vem vet han kanske blir ett TV- freak!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 25 augusti 2011

På tur!

Idag har vi varit i skogen och plockat massa svamp, smarriga kantareller :) Så härligt med skogspromenader och ljuvlig miljö, så fridfullt!





Min lilla hjälpreda var så duktig, Ida satt duktigt och väntade på att faster skulle bli klar, två hela svampar lyckades lillfia plocka.





Det får nog allt bli en tur till skogen när vi kommer hem till Göteborg, det var ju riktigt skoj att plocka svamp!





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 24 augusti 2011

Babysim i Eddahallen!

Idag har vi varit och badat i Eddahallen i Skellefteå, så himla skoj! Vi trodde att barnen skulle bli less efter en halvtimme men ack så fel vi hade:) Det blev en längre vistelse och när vi gick så var det inte för att Ida och Oliver var less utan det var för att vi var hungriga.








Vi började med en halvtimmes sim, gick igenom nästan alla övningar:) Lite skoj att Oliver kommer ihåg alla övningar från förra terminen. Nu laddar vi inför nästa onsdag när det är dags för babysim hemma i gbg! Efter lite träning gick vi över till barnlagunen för lite lek och bus, det var väldigt poppis. Måste säga att Skellefteå har en otroligt fint och fräscht badhus, hit blir det fler besök nästa gång vi är på besök.








- Posted using BlogPress from my iPhone

Sällskap på morgonpromenad!

På mina powerwalks hemma i Torslanda möts jag varje morgon av alla bilar som är på väg till jobbet. När man är i Norrland då möts man av lugnet och kossor:) Mycket trevligt sällskap måste jag säga!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 23 augusti 2011

"Riktig" mat!

Tydligen så krävs det att vi åker till Norrland för att Oliver ska slippa äta burkmat:) Hemma har vi sedan två veckor tillbaka börjat introducera 1-årsmat för att Oliver vid ett ska kunna äta den mat vi äter, eller det vet jag ju att han redan kan men vi har i alla fall tänkt att han då får börja äta vår mat vid lunch och middag istället för matbutburkar!


I Norrland har Oliver och Ida fått en privat kock som idag har stekt sik och kokat potatis:) Så idag blev det fisk med mosad potatis och smör:) Yummy tyckte Oliver!


Kusinerna har idag busat och lekt för fullt, bordet som mormor och Kent köpt till barnbarnen är väldigt populärt! Oliver har också fått en egen sittplats:) Så sött!



Det går vilt till när barnen leker, saker precis överallt! Så här såg det ut efter 5 minuters lek. Barn är bra härliga!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

God morgon Norrland

Vår första natt i Norrland har vi sovit som en stock:) Oliver tar gärna sovmorgon när vi är på semester. Just nu öser regnet ned så vi får se vad vi hittar på för skoj idag!





- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 22 augusti 2011

Off to Norrland!

Då har vi anlänt i Norrland hos Olivers mormor, underbart att vara här. Nu ska vi spendera en vecka här och göra massa roliga saker med mormor, farbror Kent, morbror och kusin Ida.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 21 augusti 2011

Mommo nu kommer vi!

Imorgon åker jag och Oliver till Norrland för att hälsa på Olivers mormor och farbror Kent. Vi får även sällskap av min bror och hans dotter, så vi kommer att få en underbar vecka. Vi har inte planerat så mycket än men lite aktiviteter är i alla fall inplanerade, ska bli skönt att få komma till Norrland och andas ljuvlig luft. Vi lämnar dock vår älskling här hemma som vi kommer att sakna väldigt mycket, tur att en vecka går fort. Och det är väl en jäkla tur att han kan följa oss här på bloggen.
Hämta morgontidning med pappa är skoj!

Så roligt att Oliver har börjat sticka ut tungan när han gör vissa saker, precis som morfar gjorde när han va liten 
Oliver växer och det händer väldigt mycket nu så jag förstår att Abbe tycker det är jobbigt att vi ska åka. Tänk om han missar något viktigt. Vi har en liten pratkvarn som bara babblar och babblar, vem vet kanske han lär sig prata i Norrland :) Nä det tror jag nog inte men man märker att varje mening blir annorlunda för var dag som går, så ibland tycker man det låter som en "riktig" mening när han egentligen pratar sitt eget lilla språk. Den blir liksom tydligare för varje gång. Roligt är det i alla fall och flera gånger om dagen blir man stolt för att han klarar något nytt, en otroligt rolig fas vi går igenom nu och jag skulle inte vilja missa en dag.

Dagens lilla tips!

Igår när vi var hos våra grannar på fika så kom jag och Evelina in på kläder till barnen och insåg genast att vi delade det intresset:) Vi pratade om alla möjliga klädesmärken allt från Kappahl till de lite dyrare märkena som Gant och Ralph lauren. Evelina tipsade om en butik som hon brukar handla i när hon är i sina föräldrars stuga i Sälen, KL Kids. Jag var inne på deras hemsida http://www.klkids.se/ och fyndade lite dieselkläder på rea till Oliver! Så ni som gillar barnkläder gå in och kika. Ett annat tips som jag fick är att Cubus också har väldigt fina barnkläder, det hade jag ingen aning om så nästa gång jag åker utanför Torslandas gränser får man nog ta ett stopp på Cubus och kolla in deras barnkläder.

lördag 20 augusti 2011

Fina grannar!

Visst är det underbart med goa och glad grannar, helt enkelt fina grannar :) Vi har inte bott länge på Låkeberget men har redan hunnit umgåtts en del med våra högra grannar. Idag blev vi inbjuden på hemmagjord rabarberpaj och kaffe, supersmarrig och onyttigt var det. Vi glömde helt bort tiden och plötsligt var klockan halv sex, så går det när man sitter och tjötar å har det trevligt.
Bus med mamma
Denna dag har gått så himla fort, vi började dagen med att åka till Backaplan, där vi köpt nya badbyxor till Oliver. Det är ju nystart för babysim nästa vecka, vi kommer i och för sig missa första men måste ju vara redo veckan efter. Jag hade ju inte en tanke på att köpa nya badbyxor men efter vi diskuterat det i mammagruppen och jag gick hem och provade så insåg jag direkt att det är dags för ett par nya :)

Kärlek mellan mamma och son ♥
 Efter lite shopping blev det en tur till Eriksberg för att köpa med oss sushi från vårt favorit ställe som vi tog hem och åt ute i det fina vädret. Nu ska vi njuta av lite god mat och ett glas rött, trevlig lördag alla kära!

Carbonara A la Albert

Måste ju hedra min fina sambo här på bloggen som lyxade till det förra helgen och gjorde en Pasta Carbonara a la Albert till mig. Min älskling är riktigt duktig på att laga mat!

fredag 19 augusti 2011

Fredagsmys with my boys!

Idag är det härliga fredag, det måste nog vara min absoluta favorit dag på veckans alla dagar :) För då är det fredagsmys and I love it! Man går liksom och väntar hela veckan på att det ska bli fredag så man får äta och dricka gott :) Sedan betyder det extra mycket mys med vår tredje familjemedlem, min älskade sambo och Olivers pappa. Det får bli lite extra mys i helgen eftersom jag och Oliver åker till mormor och farbror Kent på måndag och blir borta en vecka, ska bli så himla skoj! Men vi kommer sakna vår favvo person här hemma.
Älskar sladdar, min lilla IT kille!
Stora killen gillar fortfarande att mysa med nallen, gos gos gos!
Lite trist väder har det varit här idag, regnet har öst ned :( Mitt resonemang gick så här imorse, vi åker till affären när det slutat regna. Men efter tre timmar gav jag upp, det var bara att ge sig ut i regnet. På med regnkläder och barnvagnskydd, tur att vi har bil annars hade det blivit väldigt blött. På maxi shoppade vi lite god fredagsmiddag, idag blir det kräftor! Det är lite lyx att bo på västkusten, då kan man äta färska räkor och kräftor året runt.
Pappas fina present
Och mina fina blommor!
Vi passade även på att köpa en liten fredagspresent till pappa Abbe och den blev väldigt uppskattad. Jag hade tydligen också varit snäll och fick lite blommor, älskar snittblommor. Under tulpantider då har vi nya tulpaner minst en gång i veckan :) Älskar tulpaner!! Nu är det ju inte riktigt säsong för det och då får man njuta av alla andra fina blommor istället.
Vill gärna hjälpa mamma i köket :)

En sats chokladbollar = 30st, Mallas 3 satser = 17st  , undrar hur små chokladbollar ska vara egentligen :)

Vaniljhorn
 När vi kom hem passade jag på att köra igång Kitchen Aiden, älskar den mer för varje gång jag använder den. Jag blir bara mer inspirerad att använda den efter varje gång, till och med Abbe har insett fördelarna. Idag hade han tydligen sett att någon på TV4 morgon använde den till att mala kött och då blev den tydligen helt plötsligt poppis :) Det blev i alla fall chokladbollar och vaniljhorn, så perfekt att Kitchen aiden gör jobbet medan jag tittar på...hihi i alla fall en del av jobbet. Nu har Abbe lite fika i frysen när vi lämnar honom på måndag, hann även med hallongrottor i början av veckan så nu är det laddat i frysen. Så Abbe kommer det inte att gå någon nöd på. Trevlig fredag på er alla!