lördag 30 april 2011

Valborg here we come!

Och så är det party all night long!!! Nä inte direkt, jag tror allt att det har skett lite ändringar i vårt Valborgsfirande sen vår prins kom till världen, man har lite andra prioriteringar:) Haha kommer ihåg när vi pluggade på Gotland och vi firade Valborg med alla tjejerna, Valborg i sambolyan det var grejer det:) Miss those days sometimes!!! I alla fall alla goa tjejer:) Känns som att man klarat av den andra biten, festa känns inte lika kul längre. Men efter 4 år på Gotland och ett första år med konstant festande tror jag att man har festat så det räcker. Nu är det familjemys som gäller!
Ska man äta smörgås själv då gäller det att ha förkläde!
Världens finaste kille!
Idag har vi haft en väldigt mysig dag tillsammans, bara vi tre:) Det är enda helgen innan jag och Oliver åker som vi är själva och inte har något planerat. Både jag och Oliver känner att vi kommer sakna pappa Abbe extremt mycket och känner att vi behöver ta vara på varje minut innan det bär av till Sydafrika. Vi längtar väldans till att få träffa moffa nu, ska bli spännande att se hur han har det i Kapstaden. Jag har bara hört positiva saker om staden så det ska bli kul att få åka dit själv och uppleva det!

Vi började morgonen med att åka till gymmet alla tre, Abbe har en provträningskort på "mitt" gym så vi passade på att gå dit tillsammans. Oliver fick vara på gymini, det är inte så ansträngade för personalen än att ha Oliver där...han har sovit alla gånger vi varit där:) Måste bara säga att Cirkel träning is the shit! Fasiken vad skoj det var, nu är det dags att boka ett pass till veckan! Därefter blev det en sväng till Maxi för att handla lite kompletterande saker till fika och middag. När vi kom hem bakade jag första blåbärspajen för i år, oj vad gott det var. Måste säga att när man inte ätit några godsaker under veckan så smakar det mycket bättre på helgen!
Lunch ute med mamma & pappa, så glad kille
Lillemans första bula, och det lär bli fler....
Resten av dagen har vi bara spenderat hemma med Oliver, har varit jätte härligt väder så vi har suttit ute och njutit av det. En tradition vi i alla fall har kvar av Valborgsfirandet är grillningen, det blev gott grillat kött, bakad potatis, sallad, halloumiost och ett gott glas rött till. Love spring and summertime! Trevlig Valborg på er alla.

fredag 29 april 2011

Babblar, babblar och babblar...

Det händer mycket nu i Olivers liv, hans ordförråd har utökats och han lär sig nya ord varje dag. Det är så härligt för han försöker verkligen kommunicera även fast vi inte förstår speciellt mycket av det han försöker förmedla:) Det nya ordet idag är dadda och dadd, vet inte om det är en början till att försöka säga pappa. Oliver har nämligen sagt det i samband när jag sagt pappa, vi får väl se vad det leder till. Vore lilla kille är verkligen hur go som helst nu och det är synd att så många nära och kära inte har möjlighet att vara med om alla dessa framsteg, så det är tur vi har bloggen så vi kan berätta och visa filmer på lilleskrutten! Efter en mysig dag hos grannen sover nu lilleman gott i sin säng. Nu blir det ett glas rosé och sen god middag med min älskade sambo. Trevlig fredag på er!

torsdag 28 april 2011

Vaccination check!

Då är lilleman redo för avfärd till moffa, oj vad vi längtar tills vi åker!!! Men vi kommer att sakna någon hemma otroligt mycket men jag har lovat att filma Oliver varje dag och skicka MASSA bilder, synd att papsen inte kan hänga med oss men det får bli nästa gång istället.
Så här glad är man efter vaccination

Vi började vår torsdag med sångstund och lunch med mammagänget, alltid lika skoj att träffa bebbarna och mammorna! Efter det begav vi oss till Östra för att prata med farbror doktorn om Olivers vaccination, det var en riktigt trevlig herre som gav mig en väldigt bra beskrivning av vaccination. Eftersom det troligtvis inte är sista gången vi kommer att åka utomlands med Oliver så tyckte han att der var lika bra att ge Havrix. Så nu ska det gå minst 6 månader innan vi fyller på Havrix vaccinationen och sedan så behöver Oliver inte ta den på många många år. Vår coola kille var så duktig, ett skrik vid sticket och sedan var det bra. Hihi han fick även sitt första bokmärke för att han hade varit så duktig :) Det ska självklart sparas!!
Första bamsebokmärket!

onsdag 27 april 2011

Äntligen tillbaka i bassängen igen!

Plask med pappa!
Då har vi äntligen fått vara med på babysimmet igen, efter förkylning, feber och krasslig mage är vi back in business igen! Det var härligt att se lilleman i vattnet idag, han sprattlade och hade jätteskoj:) Jag var faktiskt lite orolig att han skulle vara lite gnällig eftersom vi inte varit där på flera veckor och missat två sim, men han var så duktig och glad. Nu ser vi framemot nästa vecka, då blir det sim både onsdag och söndag.
Mig kan du inte lura...
Precis som alla andra onsdagar så har vi försökt att ha en lugn dag men det lyckades vi sådär med. Det började med att Oliver sov ett långt förmiddagspass vilket var jätteskönt för mig men mindre skoj för eftermiddagspasset. Oliver vägrade först att sova på eftermiddagen men efter en tur med vagnen somnade han gott, men vaknade efter 20 min och det är alldelse för kort powernap för lilleman. Med en grinig lilleman satt vi oss i bilen och åkte mot Bräcke, som tur var så somnade Oliver i bilen och sov ytterligare 15 min. Jag tänkte direkt när vi kom fram att det här kan gå hur som helst men i värsta fall får vi väl åka hem igen, men trots lite sömn på eftermiddagen klarade han simmet galant. När vi kom hem blev det lite bus och sedan svepte Oliver 300ml välling och somnade gott i sängen. Vi har nämligen slutat med gröten på kvällen och kör istället lite mer välling, fungerar mycket bättre och välling är betydligt mer poppis nu!
Dags för lite smarrig efterrätt

tisdag 26 april 2011

Välling check!

Sempers milda havrevälling is da shit

Yeaj nu har vi äntligen fått lillskrutten att gilla välling i flaska och det verkar som att han hittat en favorit:) Det är nog Sempers havrevälling som vi får köra på, tycker själv att den är väldigt god! Nu ikväll fick Oliver först 200ml sempers välling och den slurpade han i sig på ett nafs, så det var bara till att blanda till en halv portion till och av den fick han i sig ytterligare 60ml (dock inte sempers utan Nestlé). Vi får hålla tummarna på att det fortsätter gå bra, det är ju bara några veckor kvar tills Abbe och Oliver ska vara själva ett dygn. Hehe då blir det Ullared med jobbet och övernattning med goa tjejerna!

Idag har vi varit och tränat, Oliver var på gymini medan mamma tränade konidtion och gym. Sååå skönt att komma igång igen, längtar redan efter nästa pass. Det kändes faktiskt lite lyxigt att få barnpassning medan jag själv tränade, älskar vardagslyx. Annars har det varit en lugn dag för oss, Oliver har fått träna på att stå mot bord och soffa. Han är verkligen jätteduktig och stark, det dröjer nog inte många månader innan han kryper och ställer sig upp på egen hand.

Gör sig redo för mellanmål, lika glad som alltid!
Imorgon ska vi äntligen få simma igen, vi får hoppas att Oliver tycker det är lika skoj som sist vi var där. Det var lite nya saker som introducerades förra veckan så vi får se vad lilleman tycker om alla dessa övningar. Nu är det dags för middag och sedan blir det soffläge resten av kvällen. Trevlig kväll på er alla!

måndag 25 april 2011

Olivers första besök i Slottskogen!

Bus i sängen!
Dags att snart sänka sängen kanske??
Bus med pappa

Imorse var det mammas tur att få sovmorgon, även fast jag låg vaken i sängen var det skönt att bara få vara själv och slappa:) Vi hade bestämt sedan några dagar tillbaka att ta en tur till slottskogen idag om vädret tillät och det gjorde det ju, vi har haft riktigt varmt i götet idag. Det var väldigt mycket folk i slottskogen och därför lite svårt att hitta parkering, men istället för att åka runt runt som alla andra beslutade vi att parkera vid vallen och gå en liten bit. Kan inte påstå att det var långt att gå, en ganska skön promenad. Det blev ett lunchbesök på Villan och där var det många som drack goda drinkar och öl i solen, vi hade parkerat den andra bilen vid Maxi så ingen av oss kunde njuta av en öl i solen. I stället blev det en kall och god Loka och en Ceasarsallad, jag tror att ceasarsallad kommer vara min favvorätt i sommar:) Efter en mysig lunch gick vi och tittade på sälarna och pingvinena, kan inte direkt säga att Oliver var impad av djuren. På vägen blev Abbe sugen på java så det blev ett stopp på ett fik, hehe det blev även premiär för mjukglass. Därefter styrde vi kosan mot Maxi, där jag blev avlämnad för veckohandling!
Redo för slottskogen
Lunchar på Villan
Mumsimums sallad
Vem behöver matstol när det finns mysiga soffor:)
Javabreak i slottskogen
Nu sover lilleman för natten och vi har njutit av god grillad kyckling, grilla är verkligen en favorit så här i början av säsongen och speciellt när det är sol och 21 grader ute. Imorgon bär det av till gymmet och inskolning för Oliver på gymini, nu är det dags att ta tag i träning igen. Sedan får vi se vad veckan har att erbjuda oss, utesluta onödigt socker och träna står i alla fall högst upp på listan!

söndag 24 april 2011

Påsken börjar lida mot sitt slut...

Och tur är väl det, efter påsk är det slut med smågodis och gottheter:) Dags att ta tag i träning och löpning igen. Nu får man allt lägga manken till och träna inför strandhäng i sommar! Vi har verkligen svullat hela helgen med god mat, dryck och massa massa socker. Till och med jag har ett stopp, imorgon tömmer vi alla skåp på socker.
Världens finaste tjej!
Kusinmys
Efter min bror med familj åkt hem igår, var det bara att sadla om och bege sig till nästa fest med alla i föräldrargruppen. Vilken lyckad dag och kväll det blev, grillfest som varade i 11 timmar:) Många härliga skratt och minnen att ta med sig från kvällen. Tänk vilket härligt gäng vi blev! Hemresan tog sin lilla tid, buss på natten går ju inte speciellt ofta och ute på "landet" går dem inte alls ofta:) Vi kom i alla fall i säng vid 03 och när klockan var 07 imorse slog vår lilla prins upp sina ögon med ett jättesmile, då är det svårt att ignorera. Efter lite gos i sängen klev jag och Oliver upp, sedan var tanken att jag skulle gå och vila senare på dagen men så blev det såklart inte. Man kan ju inte sova när det är så fint väder ute, det är fortfarande 18 grader ute. Lite färg har vi i alla fall fått idag, får hoppas att morgondagen blir lika fin.
Off we go to the party!
Kompisbus
Smarriga grillade räkor, sommarens nyhet:)
Charmtrollet var på gott humör
Skål med rosé
Leo flörtar med Elin
The grillmasters
Inte helt fel med vattenhållare en varm sommardag...
Nattinatt, sov gott utomhus hela kvällen!

lördag 23 april 2011

Påskfirande fortsätter

Kram på er alla!
Då har övernattningsbesöket dragit sig hemåt och vi ska börja göra oss i ordning för nästa tillställning. Gårdagen blev mycket lyckad med god mat, dryck och supertrevligt sällskap. Oliver tycker det är så roligt att ha sin kusin på besök:) Efter en mycket lyckad långfredag med morbror Mattias, moster Catherine och kusin Ida ska vi nu fortsätta firandet med grillfest hemma hos Sofie, Filip och Liam + alla andra i föräldragruppen! Kommer nog att bli en dag och kväll att minnas!
Världens sötaste påskkärring
Kusinmys
Spännande med paket!
Problem med bilduppladdning fler bilder kommer under morgondagen. Fortsatt trevlig påsk på er alla!

fredag 22 april 2011

Glad Påsk

Här hemma är påskförberedelserna i full gång, vi får ju finbesök i eftermiddag. Oliver ser fram emot att få umgås med sin stora kusse. Det kommer bli mycket bus och lek! Nu blir det fredagsfika ute i solen med lilla familjen. Glas Påsk önskar vi er alla!
Glad Påsk önskar en glad Oliver
Fin Påskbukett kom pappa hem med ♥

torsdag 21 april 2011

Lunch - och playdate med mammagruppen!

Idag har vi tillbringat nästa hela dagen med mammor och kompisar till Oliver:) Vi har haft en riktigt lyckad dag precis som alltid när vi träffas. Det var min och Olivers tur att hålla i tillställningen idag och jag tror att vi klarade oss med ett godkänt:) Vilken underbar mammagrupp vi har och tänk vad många roliga minnen vi kommer att ha när våra barn växer upp, så glad att det blev en så lyckad och mysig mammagrupp. Dagen till ära blev det Ceasar Sallad, haha det är numera en favorit och det är ju en rätt som går hem hos dem flesta. Därefter blev det gott fika som innehöll kolakakor, hallongrottor och kladdkaka. Oj vad mätt jag var efter!!!


Liam och Nils leker snällt i myspölen
Elin och Nils på en liten date i pölen! Lille Leo sov medan min kamera var upp och kom tyvärr inte med på någon bild
Humöret på lilleman har väl inte varit det bästa, tand nummer 2 är här och det innebär att det kliar mycket i munnen. Oliver hade även lite feber men efter lite teething gel och panodil blev han på gott humör lagom till pappa kom hem från jobbet. Nu har skrutten somnat för natten och förhoppningsvis kommer varken febern eller gnället tillbaka imorgon:) För imorgon ska vi ha påskmiddag med världens bästa bror och familj.

Lite plumsig!
Nu är det torsdagsmys med min underbara sambo och sedan blir det en tidig kväll, för imorgon är det full rulle igen. Trevlig skärtorsdag på er!
Gunghästen är skojig
Vill gärna ta sig ett smakprov av innehållet i det gigantiska påskägget som vi fick av våra otroligt snälla hyresvärdar!

onsdag 20 april 2011

Vår lilla semesterfirare

Idag har det varit full fart hela dagen så vi orkar inte blogga så mycket, uppdateringar kommer imorgon istället. Men måste ju lägga in en underbar bild på vår lilla semesterfirare:) God natt alla kära!
Redo för sommaren!
Bra att öva inför kommande fotbollsmatcher i sommar!

tisdag 19 april 2011

Välling serverad som gröt, ja då fungerar det fint!

Oliver har ju lite svårt att acceptera välling och nu har vi nog handlat välling för över 150kr och det är ingen som duger. I går fick vi ett smakprov från sempers på havre välling, provade i flaska och nä det gick inte. Men så provade jag att servera vällingen som gröt och då fungerade det:) Det tog ju sin tid och kletigt blev det men men vad ska man göra när han vägrar välling i flaska. Förhoppningsvis fungerar det snart med flaska men tills dess får vi fortsätta med sked!
Vår lilla charmör

Idag här vi varit en sväng till Amhult för att uträtta lite ärenden gick jag och Oliver in på Lindex en sväng, och oj vilken liten charmis Oliver börjar bli:) Han flörtade och charmade hela Lindex personal, och han blev genast poppis bland tjejerna:) Hihi det skall börjas tidigt!

Efter en liten shoppingrunda i Amhult begav vi oss hemåt för att fortsätta med mat & bak, det är snart påsk så det gäller att ligga i:) Nu har vi i alla fall lagt in sill, bakat två sorters kakor och fått lite mer nedpackat inför flytten. På torsdag ska vi ha finbesök av mammagruppen och på fredag ska min kära bror och hans familj komma på påskmiddag. Det blir även övernattning så det blir massa bus för kusinerna.

Barnkläder...

Att man aldrig blir less på att titta på barnkläder, det finns ju hur mycket som helst och jag skulle kunna spendera timmar på internet och bara titta. I morse fick jag ett mail från Babyshop och dem har fått in nya kläder från Lundmyr of Sweden, så underbart fina kläder.
Ej beställt än men klart ett måste till sommargarderoben!
Sjömanskostymen är också ett måste i garderoben men vi har inte hittat den Oliver vill ha än:)

Jag har en shoppinggalen bästis som är precis som jag, det är farligt när vi går med varandra på stan:) Det blir liksom att man triggar varandra, ja söta Mia känn dig träffad:) Det kanske är tur att vi inte bor i samma stad i alla fall, då skulle det inte vara lätt för våra män!! Fick ett annat bra tips på en sida från en mamma som också gillar att shoppa till sin lilla kille, en rolig sida med många fina kläder; http://www.fabulousliving.se/


måndag 18 april 2011

Sommar, sommar och sol!

Idag har det varit helt underbart ute, det kändes nästan som sommar:) Det var 18 grader och vindstilla, hur gott som helst. Hoppas att resten av veckan erbjuder samma härliga väder!! Vi har inte bara varit ute och njutit av det härliga vädret idag utan vi har även hunnit med att gå igenom tråkiga papper, deklarerat, busat & lekt, packat inför flytt och förberett lite andra saker. Skatteverket har varit snäll mot mig i år så den belöningen ser vi fram emot och den kommer ju perfekt inför flytt och sommar:)
Mys ute med mamma!
Mammas & Pappas busunge, eller blivande busunge kanske man ska säga...
Vår lilla prins

Någon som har bra tips på bilbarnstolar? Japp, nu är det dags att ge sig ut i bilbarnstolvärlden igen och försöka hitta en bra stol! Vi har tittat på en Acta Graco Belogic, det är den enda bilbarnstolen som klarat Plustestet på 25 kilo. Vi hade ju tänkt att den nya stolen skall räcka i några år så det lutar faktiskt mot en sådan. Den är även bra för längre resor i bil, tre olika lutningslägen och bra utrymme för ben. Ni får gärna ge förslag ni som vet någon bra bilbarnstol!