måndag 28 februari 2011

Skönhetssömn, det gillar vi

Vilken bra början på veckan vi fick, Oliver somnade strax innan sju igår kväll och vaknade tjugo i sex imorse :) Han vaknade inte ens och vill ha nappen, men orolig som man är vaknade jag två gånger och kollade klockan och att Oliver andades..är så van att han vaknar till och vill ha nappen minst en gång på natten. Nu håller jag tummarna för att det håller i sig och att han fortsätter sova hela nätter, han är så duktig vår lilla kille. Mammi like this a lot!
Så här kan det se ut när lilleman är trött och redo för sängen, sötis!

Efter en god natts sömn hade jag en massa energi, det var länge sen vi hann göra så mycket hemma på en dag. Det här hann vi med idag; Tvätta (flera flera maskiner blev det), städa, plocka ur diskmaskin, vika tvätt, promenad, ut en sväng i bärselen, bus & lek, sångstund hemma, frukost lunch och kvällsgröt till lilleman, facebook (såklart!!), och sist men inte minst middag till mig och Abbe. Provade en ny rätt idag, Köttfärsomelett i ugn. Det blev så himla gott, ett tips om ni vill prova på något nytt och gott. Säg till om recept önskas!
Roligt att få se sig omkring utomhus, snart dags att byta liggvagn till sittvagn kanske!?
Smarrig köttfärsomelett..mmmm!!

Nu blir det lite välförtjänt slapp i soffan innan läggdags, måste ladda inför morgondagens äventyr. Först ska vi hjälpa grannen och sen bär det av till the big city med alla goa mammisar och bebisar! 

söndag 27 februari 2011

Det är inte alltid lätt när mamma inte är hemma!

När jag lämnade Abbe och Oliver på förmiddagen för att åka och handla så hade Oliver fortfarande pyjamas på sig. När jag sedan kom hem såg jag att Oliver hade samma kläder på sig som han hade igår. När jag frågade Abbe varför han hade tagit på kläderna från igår fick jag till svar att det blev lite stressigt på skötbordet och därför tog han kläderna som låg närmast till hands. Det var ju tur att kläderna i alla fall vara rena och inte nerdreglade, det är inte lätt när mamma inte är hemma och kan assistera när det blir lite tight :) Love you boys! Och är så stolt att ni klarar er så bra på egen hand ♥

Idag fick Oliver prova gåstolen som han fått låna av sin bästa kusin Ida, det kommer nog att bli en favorit när Oliver vuxit lite mer på längden. Lilleman har ju blivit så duktig på att sitta på egen hand, så mammsen tyckte att vi kunde prova en kort stund. Oliver har blivit så grymt stark i huvud, nacke och rygg senaste dagarna. Det kan mamma stolt säga att pappa ska ta åt sig ALL credit för, han har varit grym och tränat jättemycket med skrutten.

Fick nästan till det, han var så fascinerad. Massa ljud, det gillar vi!

Vi provade även femmånaders maten till lunch idag, och precis som jag trodde så mumsade Oliver i sig hela portionen. Haha nu kanske ni börjar förstå var hans runda goa kinder kommer ifrån, precis som pappa älskar han mat. Det blev Spaghetti och köttfärssås, och så fick han lite palsternacka och morot vid sidan av. Kan ju inte bara äta massa gott, viktigt med det gröna också.

Efter allt bus och lek idag slocknade Oliver gott i sängen strax innan sju. Då fick mamma och pappa lite egen tid och myste med go mat och ett glas rött! Nu laddar vi för en ny spännande vecka, få se vad vi hittar på för skoj!

Söndagsmys men tråkigt väder!

Idag är det en typisk februari dag i götet, grått och trist väder. Man vill inte ens ta en promenad men man kanske får palla sig ut på en senare, beach 2011 är ju inte långt ifrån:) Imorgon tar jag tag i träningen igen, nu är det dags att lägga latheten åt sidan och börja köra. Nu är lilleman över 4 månader och då får jag barnpassning på gymmet, skönt att träna utan att behöva vara orolig för att Oliver ska vakna eller vara grinig. So beach 2011 here we come!!!

Lillskruttis ligger nu och sover gott i sin säng, men vaknar nog snart och då är det dags för lunch. Idag ska vi prova mat från femmånaders-hyllan, få se vad han tycker om det. Shoppade loss på barnmatavdelningen på Maxi när jag vara iväg och handlade inför kommande vecka. Otroligt men sant, nu har jag planerat hela veckans maträtter och allt är inköpt:))
Sötis gillar att ha det gosigt i sängen!

lördag 26 februari 2011

Shop until you drop!

Hihi det hade jag kunnat gör idag på stan, gud så mycket fint det finns och så mycket fina vår - och sommarkläder för barn. Det var tur att vi bara fick drygt två timmar på oss för hade vi haft mer då hade man nog kommit hem några hundrarlappar fattigare. Håll er borta från Zara, där hade jag kunnat köpa mycket mer än vad jag gjorde. Mia, du som ska ta det lugnt med shoppande innan resan det är inte ens någon idé att gå dit för du kommer garanterat inte därifrån tomhänt :)

Vi hann även se pappas lag vinna matchen på Heden, Hjuvik glänste på fotbollsplan och vann matchen med 4-1, min älskling är så duktig!

Lite baskläder med kortärm från H&M
Tuffa kepsar som kommer användas i vår!
Fina kläder från Zara
Måste ju prova den nyinköpta kepsen, lite stor men den kommer bli perfa till våren
Stora killen, kan sitta själv i några sekunder

Underkylt regn i Torslanda...

Usch usch vilket väder vi har idag, tydligen har det regnat i natt så nu är det rena isgatan ute. Vi får se om jag och lilleman kommer iväg till stan idag eller inte, men är det isgata får vi nog allt hålla oss hemma. Jag som hade tänkt handla på Maxi nu på morgonen innan lördagsruschen men får avvakta och se om vägarna blir bättre. Vi som är så sugna på att shoppa vill ju inte sitta inne hela dagen, få se vad vi hittar på istället!

Massa is på bilen

Underkylt regn me don't like!!

Hualigen, som vi säger i Norrland

Hehe när man får gröt av pappa kan det sluta hur som helst :)

fredag 25 februari 2011

Fredagsfika på öjn!

Idag fick Oliver följa med till öjn för lite fredagsfika med mammas trevliga arbetskamrater, tårta och kakor bjöds det på. Det var avtackning för Jompa som går i pension idag, han har arbetat på Bergs sedan femtiotalet :) En härlig farbror i sina bästa år som vi kommer sakna väldigt mycket på kontoret. Efter det blev det tidigt fredagsmys med lillskrutten och ett bad innan det var dags för nattning. Oliver måste ju ladda för shopping på stan med mamma, och sen måste vi ju titta lite på pappa som spelar fotboll på Heden imorgon.
Klart man ska ha skjorta en dag som denna
Off we go to Berg!
Här jobbar mamma
Helt slut efter fikat
Klart man måste ha lite fredagsmys innan läggdags, Ostbågar a la bebbe är gott!

Byggarbetsplats Hjuvik nästa!!!

Just nu känns det som att vi bor mitt upp i en byggarbetsplats, och dessa j**** maskiner som sätts igång klockan 06 och står på tomgång. Hallå!!!! Vi har ett litet barn som jag helst inte vill ska bli förgiftad av alla föroreningar som traktorerna släpper ut. Och det sprängs titt som tätt, nä fy det blir inte mycket till husfrid i Hjuvik kommande månader...tre hus som ska byggas på vår gata precis ovanför oss :(  OBS bilderna är tagna genom fönstret därmed lite dålig kvalité, vill ju inte vara den där synliga surtanten som går runt och fotar byggarbetarna!
Släpper stora stenar mitt framför vårt fönster och bil, flytta bilen kanske?!
I fullgång med grävskopa och sprängning!
Där borta är det också full aktivitet!
Me don't like dessa maskiner!
Oliver lika glad trots alla nya ljud, grävskopan utanför fönstret var han väldigt imponerad av!

torsdag 24 februari 2011

Myspöl på plats!

Det var på tiden!! Nu har Oliver äntligen fått hem sin myspöl, efter flera veckors väntan :) Vi blev i alla fall kompenserad för förseningen och fick ett presentkort på 150kr, inte illa. Det lär inte bli svårt att shoppa upp det, MyBaby har sååå fina saker och ibland kan det gå ganska vilt till därinne :)

Vi har inte bara hunnit med att mysa i myspölen utan vi har även varit på sångstund på öppna förskolan, Oliver tycker det är jätteskoj och mamma också :) Efter det blev det lunch med Torslandas bästa mammor, alltid lika kul att ses och Oliver tycker det är väldigt skoj att träffa sina polare. Imorgon bär det av ut till öjn och träffa alla härliga arbetskamrater, vi tajmar självklart in det med fredagsfikat!
Oliver är väldigt imponerad av kompisen Nils, sångstund på Vingen! 

onsdag 23 februari 2011

Omgång två babysim avklarat!

Då var pass två avklarat med pappsen, nästan lika glad som sist i vattnet men det krävdes en 5 min matpaus mitt i babysimmet men sen var Oliver back in business igen:) Efteråt var han helt slut och somnade i bilen, när vi kom hem fick han lite gröt med mammas äppelpuré och efter det en omgång mjölk sen var lillskrutten redo för sängen!

Mammas Äppelpuré med kanel is da shit!

Oj vad Oliver mumsade när han fick smaka mammas hemlagade äppelpurè/mos med kanel, det gick ned med god aptit:) Han fick bara en liten portion, måste ju avvakta och se så att lilleman inte får någon allergisk reaktion. Det var ju busenkelt att göra så det var inte sista gången vi gjorde egen äppelpuré!

tisdag 22 februari 2011

Första hemlagade smakportionen!

Ser ju inte allt för gott ut men det var det faktiskt!

Då var första smakportionen lagad, eller mixad av mig:) Hehe, det blev broccolipurè. Lite svårt att säga om Oliver gillade det eller inte, han sa varken bu eller bä! Vi ger det en ny chans imorgon så får vi se hur reaktionen blir och om lite mer går ned. Det var riktigt skoj att koka ihop purè så nu har jag fått för mig att jag ska börja laga lite olika puréportioner, nästa smak på tur blir nog äpple. Oliver gillar ju den köpta maten så han borde ju kunna lära sig att gilla mammas med.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, en sväng på Maxi och gjorde veckans handling. Det är skönt att veta hela veckans matschema, då slipper man det problemet..ett problem mindre är alltid skönt! Annars är faktiskt Linas Matkasse ett alternativ ni som inte provat, många roliga och goda recept. Vi provade på det i slutet av min graviditet och sen två gånger efter Oliver föddes. Gillar det skarpt, inte så dyrt heller. Det är faktiskt skönt att någon annan handlar och skapar veckans matschema åt dig, och till och med bär hem det till dörren:) Det är i och för sig en lyx för en som är mammaledig, som både har tid och egen bil på dagarna!

måndag 21 februari 2011

Mys hemma på "Gräddhyllan"..

Idag har Oliver och jag haft en härlig dag hemma tillsammans, mycket bus och skratt har det varit. Jag njuter verkligen av varje minut av att vara mammaledig och hemma med min lilla prins, man blir liksom aldrig uttråkad:) Och det är så roligt att se den dagliga utvecklingen, pratat har han gjort ett bra tag men det är många nya uttryck som ploppar upp nu. Han älskar att få uppmärksamhet och när man pratar, då babblar han på med sitt eget lilla språk. Det är en spännande tid vi har framför oss.


Ja, varför kallas det "Gräddhyllan" där vi bor..det kan man ju fråga sig?? När vi flyttade in i huset fick vi en korg med en massa gott från hyresvärden och även ett kort där det stod "Välkommen till Gräddhyllan". Det kanske är för att det är lite "gräddigt" här och att grannarna bygger hus för 7-10 miljoner kronor , summor man själv bara drömmer om:)

söndag 20 februari 2011

Söndagsmiddag med släkten!

Vilken helg vi har haft, hur mysig som helst blev den:) Tänk om alla helger vore som denna, då skulle man ha det bra. Hehe och gå på diet typ hela tiden, för oj vad mycket gott man ätit och druckit! Idag har Olivers morfar, mormor, farbror Kent, morbror Mattias, moster Catherine, kusin Ida, gammelfarmor och gammelfarfar varit på middag hos oss. Vilken eftermiddag och kväll vi har haft, mys på hög nivå. Det blev en god älgfärssoppa till middag och till efterrätt blev det cupcakes, kakor och tårta så nu har vi i alla fall blivit av med lite mer gottheter i frysen. Och idag kom faktiskt kakorna med fotavtryck fram, bättre sent än aldrig:)
Lilleman fick en så fin keps av morbror, moster och kussen idag. Den kommer att användas flitigt under våren, hur söt kan man bli egentligen!!! Min lilla skruttis. Jag tror att det snart är dags för mammi att ta en sväng på stan och kolla in dom nya coola vårkläderna, känns som att det kommer att bli en dyr vår för pappa Abbe :))

lördag 19 februari 2011

Dopet avklarat!

Vilken dag det har varit, helt underbar blev den :) Tack alla för att ni var med och gjorde den så fin, och tack så himla mycket för alla fina presenter som Oliver fick. Oliver skötte ju sig galant i kyrkan och även på dopkaffet efter, min skruttis är så duktig men han var trött när vi kom hem. Nu sover han gott i sin säng och det gör snart mamma & pappa också!! Jag stör mig lite på att jag glömde ta fram kakorna med fotavtryck :) Tur att vi får besök här hemma imorgon så vi kan bjuda på dom, herregud jag och Abbe kommer att få äta kakor till vi storknar sen...hur mycket som helst kvar!

Nu får jag hitta ett nytt projekt att sysselsätta sig med nu när dopet är avklarat, kommer kännas lite tomt. Det har ju varit så kul att pyssla med alla förberedelser, vi får se vad jag hittar på! Dags att krypa till kojs tror jag, imorgon stundar middag hemma hos oss så då gäller det att man lyckats ladda batterierna igen!! Sov gott

fredag 18 februari 2011

Fix inför dopet!

Känns skönt att jag för en gång skull inte känner mig stressad och att allt går enligt planerna :) Abbe är ledig med oss idag, så då kan jag arbeta lite mer effektivt än när jag är själv med Oliver. Vi har faktiskt inte så mycket planerat idag, städningen hemma är precis klar och jag ska snart bege mig till affären och köpa det sista:) Ikväll blir det dukning och eventuellt hinner vi hem för lite fredagsmys också!
Åh vad vi längtar tills imorgon, då får vi träffa alla som vi inte sett på länge!!! Olivers gudmor kommer till Göteborg idag och oj vad han längtar efter henne, hehe det gör mammi också!! Och min underbara lilla guddotter Wera-Nicole kommer också och pappa Robert såklart :) Och dom bästa tjejerna från gotlandstiden kommer imorgon, lite tråkigt att inte alla kunde komma men så är det. Sen kommer fasters lilla favvo som jag inte träffat på flera veckor!!! Har faktiskt Ida-abstinens nu, längtar efter att få pussa på henne. Det är härligt med kalas då man får träffa alla goa släktingar och vänner som man inte träffar varje dag!

Nä dags att bege sig till affären, för sen ska jag pyssla lite inför dopet. Trevlig fredag på er!

torsdag 17 februari 2011

Gnaget på besök i götet..

Vi får hålla tummarna för att pappas lag vinner ishockeyn ikväll så han kommer hem glad :) Egentligen skulle jag och Oliver också följt med men jag tycker att det räcker gott och väl med alla andra nya intryck den här veckan så han får faktiskt spara sig till en lördagsmatch istället. Jag och Oliver får heja fram pappas lag hemma istället så får morbror Mattias och Moffa följa med pappsen istället!

Jag och Oliver ska iväg och hänga med dom andra mammisarna på öppna förskolan idag, det är nämligen sångstund där och det gillar vi! Hihi efter blir det såklart lunch med mammagruppen, we like!

onsdag 16 februari 2011

Första simpasset avklarat!

Då var första simpasset avklarat, oj vad skoj han tyckte det var :) Gav ifrån sig några gnäll när mamma råkade doppa hela ansiktet i vattnet så han fick en kallsup men sen var han så nöjd i vattnet! Jäklar vilket tryck han har i sina ben, sparkar ifrån ordentligt. Vem vet, kanske Sveriges nästkommande simproffs.



När vi kom hem frågade jag Abbe var kameran var för jag ville se bilderna han tog under simpasset, men tror ni att den var med hem??? PANIK!!! Jag trodde såklart det värsta, att någon hade snott den och att vi nu stod utan kamera till dopet. Det hade ju inte varit så skoj men direkt efter Abbe åkt iväg för att kolla ringde siminstruktören och frågade om vi glömt vår kamera...puhhh! Skönt att ha den hemma igen och vi får hoppas att den inte försvinner en gång till, men man brukar ju lära sig av sina misstag:) Oliver somnade i alla fall helt däckad klockan sju, lillskrutten blev nog helt slut efter allt plaskande i vattnet. Nu är det bara att ladda inför nästa veckas babysim, då får vi se vem som är i vattnet. Längtar redan, och det gör nog Oliver också!

Babysim idag!

Idag börjar vår lille goding på babysim, vi får se vem som blir förste kandidat i vattnet med han! Fast det lutar nog mot att det blir mammsen som får ta första simpasset :) Ska bli så skoj att se om han gillar att bada i bassäng lika mycket som han gillar sin badbalja...hehe som han snart inte får plats i! Annars blir det en hyfsat lugn dag hos oss, man ska tydligen ta det lugnt innan och se till att barnet är mätt och belåten innan det är dags att gå ned i vattnet. Det blir i alla fall en sväng till församlingshemmet innan babysimmet, spännande att få se hur lokalen ser ut där vi ska ha kalaset efter dopet. Sen har ju moffa anlänt i götet så vi får se om han svänger förbi oss när han åker ut eller hem från jobbet:) Oliver har inte träffat moffa sen nyår så nu längtar han så mycket !!!

tisdag 15 februari 2011

Mysdag hemma!


Vi kände att vi behövde en day off så idag har vi varit på hemmaplan hela dagen, riktigt skönt har det varit. Oliver har fått busa och lekt samt hunnit med några powernaps :0) Och jag har hunnit med att baka smarriga hallongrotter och kolakakor till dopet, love baking!!

måndag 14 februari 2011

Glad alla hjärtans dag ♥

Idag är det precis ett år sedan vi fick reda på att jag var gravid Vilken lycka det var men samtidigt väldigt skrämmande, man hade ju ingen aning hur det skulle gå och vad man hade framför sig. Nu i efterhand måste jag säga att bli förälder slår allt, det finns inget som är så underbart. Älskar mitt lilla charmtroll så oerhört mycket. Sen jag gick på mammaledigt har det inte gått en enda dag som jag tyckt det varit tråkigt eller att det inte funnits något att göra...det finns ju hur mycket som helst att göra när man är mammaledig!! Jag har ju också haft sån tur att jag hamnat i en sån bra mammagrupp också.Vi ses ju minst en gång i veckan, vad hade jag gjort utan er ♥

I förmiddags var det väg - och mätning på BVC, vilken stor kille vi har  :) 6955kg och 65,5 cm lång. Vi fick även lite nyttig information angående mat hos Olivers BM, så nu kan vi utöka målen lite grann. Istället för en smakportion gröt kan vi nu börja med en hel portion, dvs om lilleman är intresserad att äta mer. Sen var det tydligen inga problem att ge två mål mat om dagen, som vi började med för några dagar sen:) Nä dags att göra i ordning Oliver för nu ska vi iväg igen. Hoppas ni alla får en mysig alla hjärtans dag, vi har i alla fall fått den bästa presenten man kan önska sig!

söndag 13 februari 2011

Far & Son Dag!

Världens finaste pojkar har jag ♥ Idag har det varit far & son dag nästan hela dagen, utom imorse när hela familjen tog en sväng till Allum i Partille. För er som inte redan vet så är Allum ett shoppingcenter utanför Göteborg. Abbe fick välja att åka dit eller till Frölunda Torg, enligt han själv var valet enkelt :) Vi fick i alla fall handlat det sista till dopet, så enligt min lista ska allt vara inhandlat inför nästa helgs dop...skönt!!!

När vi kom hem strax efter ett så fick Oliver och Abbe umgås på egen hand, jag har en hel del som skall fixas innan nästa helg och man får ju lite mer gjort när Abbe kan se efter lilleman. Så idag har jag börjat baka inför dopet och så blev det lite pyssel. Det gick ingen nöd på min grabbar som förgyllde sin dag med att ta en promenad, bus & lek samt lite tv-tittande. Jag är också nöjd med det jag lyckades åstadkomma under dessa timmar. Nu står en currykycklinggryta och puttrar på spisen så snart är det dags för söndagsmiddag! Därefter blir det mys med lillskruttis innan det är nattning, då ska jag slappa lite framför Solsidan och så blir det lite mer pyssel. Gäller att lägga sig i tid ikväll för imorgon har vi ett fullspäckat schema, busy busy busy!!

lördag 12 februari 2011

Oliver 4 månader!


Vart tog tiden vägen??? Fattar inte att det redan gått 4 månader sen vårt lilla charmtroll kom till världen:) Visst är det mysigt den första tiden när de är små och bara några veckor gamla och doftar nybakat men nu börjar den roliga tiden när det sker en del utveckling och han är mer vaken än tidigare. Sen är det faktiskt väldigt skönt att när kvällen kommer och klockan är 8 sover lillskrutten för natten, då kan mamma och pappa få lite egen tid tillsammans:) Nu är det lördagsmys på gång och vi ska ut på äventyr!!!

fredag 11 februari 2011

Dopförberedelser i full gång!

Idag är det shopping inför dopet som står på mitt och Olivers schema. Vill inte stå där nästa vecka och ha massa att göra och knappt någon tid. Är lite av ett kontrollfreak också och ber sällan om hjälp även om det behövs, jaja ser i alla fall framemot att få greja inför dopet med alla förberedelser. Det är tur att jag har en sån underbar sambo som gärna hjälper till!

Oliver sitter redan och väntar på avfärd i bilbarnstolen medan mamma självklart måste in och göra ett inlägg i bloggen innan avfärd!

torsdag 10 februari 2011

Då är jag äntligen igång med bloggen!

Hihi vad skoj, då kör vi! Det tog sin tid men nu är den äntligen klar, inte helt perfekt men helt ok. Anledningen till att jag skapat bloggen är så att våra nära och kära ska kunna följa oss i vår nya vardag som tre, samt hur jag och Oliver förgyller våra dagar. Hoppas ni kommer gilla bloggen och släng gärna in en kommentar då och då.

Lillskrutten har precis börjat med smakportioner och bilden ovan förklarar ganska bra hur det kan se ut efter han mumsat i sig kvällsgröten :)